Българската говеждо породи крави описание и снимки

В България, в частни домакинства, и големите животновъдни комплекси съдържат различни породи крави от различни посоки на производителността - месо, мляко, месо. Наличната Броят на говедата е почти напълно покрива нуждите на населението в говеждо месо и млечни продукти, както и животновъдите са постоянно работят върху подобряване на основните показатели на скалите, както и животновъди се опитват да се подобри качеството на продуктите.Месо порода крави се характеризират с висока преждевременно развитие, бърз растеж и развитие, добри резултати по време на угояване. Това са големи животни, които са бързо набира необходимата тежест при клане и дават ниско съдържание на мазнини и високо калорична храна. Въпреки това, млякото тези крави почти не дават, тя се използва за хранене на телета.

Универсална порода, посока мляко месо на производителността на крави с добре развита месо и качеството на млякото. В месо и млечни продукти са по-силно изразени качествено месо в мляко и месо - месо. В зависимост от посоката и количеството на храната на храна за животни.

Най-големите и най-необичайни порода крави за месо е белгийската Blue порода. Въпреки, че породата се нарича синия цвят може да бъде бял, шарен, бяло и синьо, черно, червено.

Белгийски порода крави различен голяма мускулна маса, която непрекъснато се разраства. Физиологични характеристики на скали са отразени в неговата външна, в ДНК на тези крави е ген, който подтиска производството на миостатина протеин, който инхибира растежа на мускулите, когато определени параметри. Ето защо, мускулите в белгийските кравите не престават да растат и в зряла възраст, поради което те се наричат ​​от културисти.

Белгийски Сините порода телета се раждат без тези функции, те са най-често срещаните видове, както и увеличените развитие на мускулите, те започват на възраст повече от 1-1,5 месеца. До 16-19 месеца, те вече тежат 700-750 кг, на възрастни бикове тежат 1100-1250 кг, крави 900 кг, с височина при холката в рамките на 1,5 метра. Добив на месо с един мастило - 80%, вкусно месо, нежно и крехко.

Белгийски порода крави се отличават гладко и спокойно разположение, способността бързо да се аклиматизира към новото място.

Българската говеждо породи крави описание и снимки
На снимката - типичен представител на белгийската породата.

Най-популярните крави в света принадлежат към породата Херефорд. В Херефорд говеждо типичен физика. Височина 125 см, дължина 153 cm, тялото на цилиндрична форма, клякам и широки, със силно изпъкнали гуша. Гърбът е широк, дебели рога, малка, мека кожа, с мек вълнен плащ на тъмно червен костюм с бели петна.

Живо тегло бикове от 800-1000 кг, крави - 550-650 кг. Месо имат високо качество, "мрамор". Кланично тегло повече от 60%, понякога достига 70%.

Но ги доене е нисък, повечето от тези крави не мляко, оставяйки мляко за телета сукалчета. По време на кърмене крава произвежда един 1000-1200 кг съдържание на млечни мазнини около 4%. тегло при раждане на телета е малък - само на 25 кг, но те бързо пълнеем.

Животните Херефорд различават спокоен нрав, те са непретенциозни към условията на задържане, лесно издържат на дълги походи, устойчиви на много специфични заболявания, бързо аклиматизират към новото място. На пасище ядете растителност.Животните оставени за отглеждане, може да живее в продължение на 15-18 години, до края на живота запазване на плодородието и тлъстина.

Българската говеждо породи крави описание и снимки
На снимката - Херефорд крава.

Симентал добитък порода е универсална порода посока мляко месо. Порода подадена в Швейцария, а сега тя е много популярен във всички европейски страни, включително и България.

Симентал крави са доста големи, със силен, пропорционално телосложение. Височината на плешките е 150-155 см, дължина от около 160 cm тяло. Главата е голяма, широко чело, гърдите добре развито, кожата е с дебелина, закръглено виме, големи зърна.

Цвят Симентал крави бледи петна, жълто, червено и петна, червено с бяло на главата. Чистокръвни лица от различен бяло или розово бял нос и рога.

производителността на мляко зависи от доставката на храна в различни региони на България, че е по-различно. По този начин, в района на Централна Черно Земята simmentalok мляко доходност до рекордни обеми в 4000-5500 кг на година, с тегловно съдържание на млечни мазнини от около 5%. Има хора с по-високи темпове. В производителността на Non-Черно Земята е малко по-ниски - по-малко от 4000 кг мляко годишно.

Българската говеждо породи крави описание и снимки
В снимка Симентал крава с телета.

Руската hornless посока месна порода крави - те разполагат, са черен костюм и липсата на рога. Породата е разработена в региона Волгоград на България.

Тази голяма крава със силна, пропорционално телосложение. Те имат малка глава, широк гръден кош, с добре развита гуша, гърба изправен, широк. Краката са прави и силна, еластична кожа.

Живо тегло за възрастни бик достига 1100 кг, крави - 550 кг. Холката височина около 1,5 метра. Представители на тази порода са в състояние да пълнеем за дълго време, наддаване на тегло, и те са наблюдавани в зряла възраст.

Hornless крави са много подходящи за българския климат и устойчиви на болести и стрес, неизискващ да се хранят и условията на задържане.

Кострома порода принадлежи на производството на млечни продукти и говеждо месо. Те са животни със силна конституция, продълговато тяло, тесен челото, повдигнати холката, широк гръб и филе. Вимето е добре развито, обемна и удължена. Цвят Kostroma порода крави могат да бъдат светло сиво или тъмно кафяво с различни вариации.

Живо тегло 900-1200 кг бикове, крави - до 600 кг, някои бикове наддава до 1,5 тона. Кланично тегло е 60-65% от качеството на месото.

Кострома крава може лесно да се адаптира към новите условия, те са издръжливи и непретенциозни. В момента тя е най-висока производителност породата на българското производство на мляко и месо. През годината, една крава произвежда 5000-6000 кг масленост от около 4%.

Българската говеждо породи крави описание и снимки
В снимка Кострома крава.

Калмик размножават посока крави месо. Породата е разработена в Калмикия чрез кръстосване на местни крави с монголския. По-късно, породата е подобрена чрез кръстосване с Симентал порода.

Калмик крави имат силно конституция, те имат широк гръден кош, прав гръб, силни крака. Особено добре развита мускулатура на гърба на тялото. Калмик крави врата е дебела, силна, добре развита гуша, малка глава. Бележит рог говеда от тази порода - те са тънки, дълги, са разположени близо един до друг.

Живо тегло възрастни бикове могат да достигнат до 1100 кг, крави тежат 400-550 кг, височината е 130 см и бикове 120 - крави. Има два вида на калмик порода крави - и къснозреещо. Крави преждевременно размер тип и тегло по-малко, до късно придобиват по-голяма тежест. Кланично тегло е 60%, месото сочно и вкусно.

По принцип калмик крави са червени или червено костюм с бели петна.

Млечни ефективност в говеда на калмик порода не е висока - в диапазона 1000-1200 кг годишно, но много мляко - до 6,5%, което дори не е в производството на мляко от крави.

В калмик крави имат редица функции, които ги отличават от другите видове животни. Женските имат много добре развита майката инстинкт, а понякога и на телето те предпази дори от собственика.

През лятото крави се натрупват около 70 кг подкожна мастна тъкан, което им позволява да оцелеят в суровата зима без проблеми. Те покриват се състои от косата и пух, които ги стопля през зимата.