Езици на древни цивилизации

"Това, което е необходимо на писане финикийските търговци?" - Вие питате. Нека да разгледаме по-подробно на финикийски език.

Езици на древни цивилизации

Финикийски писмена система - един от най-старите в света. Външният му вид се дължи на пр XV век. Това е първият фонетична азбука и писменост, което е, този, който използва буквите, които имат определен и фиксиран звук, а понякога дори и важната.Как финикийската азбука?

Външният вид на финикийски азбука е свързана не само с освобождаването на Близкия Изток народи финикийци етническа група, но и с окупацията на себе си финикийците.

В продължение на векове, те са търговци, така че писането може да се каже, той е нараснал от един вид на дейностите им. Какво е необходимо азбука финикийските търговци? Това е много проста - за да се запише и обозначаване на продуктите, за да провеждат своите финансови транзакции, както и да сключва споразумения с партньорите си: гърци, араби, римляни, египтяни и други цивилизации на древния свят.

Езици на древни цивилизации

В финикийски азбука е различен от другите?Писане на древните финикийци абсорбират свойствата на много от езикови своите "семейства". От една страна, това е алфа-фонетичен, тоест всяка буква представлява определена фиксирана на звука, от която, от своя страна, са направени на словото. Това е принципът, приети за неговото азбука гърците, а след това на римляните, създаване съответно гръцки и латински азбуки, което е в основата на всички съвременни европейски езици.

От друга страна, всяка буква от азбуката финикийски носи специфична и постоянна лексикално значение, например, първата буква (изразен като "а") е настроен на "Bull". По този начин, при формирането на финикийския азбука играе голяма роля ieroglifnaya древноегипетската традиция, където всяка буква се възлага само специфичен лексикалното значение, което не се променя, независимо от контекста, в който се използва един или друг характер.

Езици на древни цивилизации

Така че това, което е необходимо на писане финикийските търговци? На първо място, за да общуват със своите съседи.

Сегашното състояние на финикийския азбука

Днес финикийски азбука се използва изключително за изследователски цели, тъй като финикийски етнос отдавна е престанала да съществува, и затвърдяват, първите гърците, а след това на арабите и евреите, и след това с турците. Все пак трябва да се отбележи, че финикийски език не е загубен, записи, направени по него, консервирани под формата на надраскани глинени и златни плочи.

По този начин, ние научихме историята на външния вид на финикийски азбука, както и това, което е необходими азбука финикийските търговци.

Езици на древни цивилизации

Езици на древни цивилизации