Износ на чуждестранна валута в наличност от личния опит на България

Когато емиграция от България трябва да реши много сложни въпроси, както и един от най-належащите - как да се прехвърлят пари в чужбина (например за закупуване на недвижими имоти).Трансфер до банкова сметка в чужда - удобно, но по сметка в чужбина трябва да уведоми данъка. и след това да докладва за движението на сметката. Не всички го искат.

Теоретично, можете да помолите за прехвърляне на пари по сметка, например, родителите, а след това банката ще бъдат задължени да пропуснете превода, без марката на уведомлението за данъчна сметка. Но в действителност това е от голяма полза: в този преводачески услуги банка вижда съобщение, че данъкът не е била уведомена. Това означава, че рискът, че информацията ще попадне в данъкът е.

Като цяло износът на валута не е луд мярка. И в действителност това не е толкова лошо и не е толкова трудно. За тези пари ще трябва да декларират на границата.

Износ без декларация - трафик, което е наказуемо по Наказателния кодекс на България вече два пъти надвишава правила за износ (без декларацията може да се извади до 10 000 долара на човек) и е изпълнен с теглене на пари.

Е, проблемът е, че в Европа на банката, без декларация за сметка е заверена със само 10 000 евро на месец, както и паричните плащания за имота в една и съща Сърбия вече не се практикува.

Ако някой по-спокоен разчитат на личен опит на някой друг, а след това тук е то. За своя опит движи в брой, пише Олег Радул. Става въпрос за страните от ЕС, но Сърбия все едно.

Периодично се сблъскват с прехвърляне на пари назад и напред през границата, и затова редовно отговаря на запитвания от приятели: как изглежда на практика, и колкото повече такива трикове могат да застрашат обикновените граждани.

Ще започна от самото начало. Двата основни начина за предоставяне на средства от една държава в друга, аз все още трябва да видите това: по банков път и в брой.

Банков превод - опция ... но достатъчно проблеми с него.

Условно Иван Петров можеше, разбира се, се отнася за българската банка и да поиска да прехвърли голяма сума пари по сметката на определен Иван Петров в Европа, но нашата банка веднага попита оправдание.И тъй като този профил е твой, ще бъдеш ли така любезен да предостави документите, че данъчната актуалната за втория си профил. Ако в хода - няма въпроси. Това е може би най-простия случай. Но обикновено не е актуална. Така че продължавайте напред.

Но ако, например, определен Дмитрий Сидоров ще прехвърли парите в името на Иван Петров, а след това има не се изисква уведомление за данъка върху по сметка в чужбина (никога не се знае, може Иван Петров не е български гражданин), а вместо това ще се наложи и други документи, въз основа на които има трансфер. Какво е проблематично.

Ето защо, в случай на банков път, най-лесният начин да видя превода на съпруга си. Например, Мария Петрова праща пари на мъжа си Иван Петров. Вече има уведомление не е необходимо, и на базата (брак) е доста тежък.

Но аз, честно казано, с банков превод, като нещо не много. Лонг, скъпи, хемороидалната. Но с пари в брой - няма проблем! Можете да вземе парите, така че и да отидете. Не са закъснения, нула комисия и pyatisotki няма проблем да носят, и те джоб не е много кретен))).

Въпросът е как да се мине границата ... и това е много проста наистина! Отиваш на червения канал, защото те казват така, искам да декларирам парите.

Попълнете, влезте, даде момиче-tamozhennitsa тя се взира TRAVEL, поставя печат и се връщате към вашето копие на декларацията. All. 10 минути максимум. Най-щателен граничари в най-лошия случай може да се добави още един ", а парите, а след това най-малко ми покажеш ...." Но все пак брои мързелив.

Като цяло, няма проблеми, а дори и повече разпити. Само необходимия минимум от формалности. На кого му пука, формуляри за декларация са на разположение в интернет, за да видите, няма нищо по-трудно.

Сега обичаи от страна на ЕС. Най-важното нещо - да го намерите))). Тогава там са приятелски настроени хора ще запълнят всички документи на компютъра само ще подпишат. Време ще отнеме пет минути най-много.

Между другото, да! Там трябва да бъде не само пътуват в чужбина, но и бордна карта. Е, в смисъл да не го хвърлят на дизайна.

Сега въпросът за произхода на парите, които логично възниква от всяка европейска банка по време на вземане на цялата тази сума по сметка, ние ще отговорим: "България", с подкрепата на декларацията за влизане на страната, където сме пристигнали.

След това те вече не са притеснени за това как в България са били получени, тези приходи, най-важното, че те са били законно и при данъчното облагане в рамките на ЕС не попадат в рамките на ЕС. Именно поради тази причина, че аз не мисля, че е добра идея да извършва 9999 евро без обявяване (въпреки че е правен), особено разпространението на парите между членовете на семейството или приятели.

Отиди на България може да бъде логично и по подобен начин, но в страната по местоназначение е по-добре да отида и да получите парче хартия, която след това се изисква за банката.

Такъв е опитът. Тя може да бъде полезна и на кого.