Как да премахнете восък от дрехи как да се премахне като у дома си, начините

Как да премахнете восък от дрехи как да се премахне като у дома си, начините
Свещи в съвременния свят са рядко присъстват в живота ни. Дали е само по време на романтична вечеря, или в случай на спиране на тока. Но дори и в тези редки моменти никой не е в безопасност, той удари капе восък или парафин за облекло, мебели и етаж. В допълнение, мръсни неща, които могат да восък по време на епилация. Веднага формира в съзнанието на въпроса как да се чисти дрехи с восък у дома. Нормално пране в този случай е малко вероятно да помогне. Какво да се прави? Има няколко доказани и ефективни начини за премахване на парафин и восък.Методи за отстраняване на восък петна от различни тъкани

естествени материи

Ако си мислиш за това как да почистите восъка в дрехата, ушит от лен, вълна или памук, трябва да знаете, че този процес ще изисква известно усилие. След парафин или восък, които попадат между влакната то остана изключително издръжлив. С цел бързо и как да премахнете восък от дрехи от естествени материи, се нуждаят от желязо и кърпа.

Съвет: Преди да започнете, да се запознаете с иконите на етикета, за да знам какво максималната температура устойчиви тъкани се нуждаят от почистване.

Поставете дрехата върху плоска равнина до замърсяване. Спот покритие хартия или ненужни кърпа и желязо желязо в рамките на половин минута. След това махнете кърпата и се уверете, че спот изчезването. Ако все още остават следи, повторете процедурата струва няколко пъти, но с чиста кърпа. По желание можете да приложите друга тъкан непосредствено под восъчна пътека. Ако от парафина е мазна песен, тя може да се отмие по обичайния начин.

Как да премахнете восък от дрехи как да се премахне като у дома си, начините
В сешоар, който се изпраща на заразения район, обхванат салфетка като друга алтернатива да се изгладят деликатни

Как да премахнете восък от дрехи, изработени от синтетични материи, които не могат да работят с гореща ютия? Приготвя купа с топла вода и четка или кърпа. Дръжте дрехата с петна няколко минути във вода, и след това внимателно се събира или парафинов восък кърпа или мека четка. Силно да трия, че е невъзможно да не се повреди материала.

Можете да използвате и терпентин. Просто търкайте петното с памучен тампон, напоен с тази течност. След лечение, ще трябва да изпере дрехите.

козина

Как да премахнете восък с кожа облекло? Замърсяване се разпространява от въси, което значително усложнява процеса, така че толкова лесно, колкото с синтетика, няма да бъде в състояние да се справи. Железни кожени неща не могат да се отопляват. Тя помага на ниска температура. През зимата, силен студ може просто да се мотае дрехи на балкона и да чака да се излива петна. Ако позволите на размера на фризера в хладилника, продуктът може да бъде върнат или разтривайте мястото на замърсяване на ледени кубчета. Когато восъкът или восъкът се втвърдява, е необходимо внимателно да се премахне всяка въси.

Велур и кожа

Преди премахване на петна от восък с парчета от кожа и велур, загряване на водата до пара. Внимателно се изстъргва парафин или тъп страна на ножа. След това хванете замърсяването на гореща пара и внимателно избършете остатъците с мека четка. Възможно е също така за покриване на петното с чиста кърпа и малко топла нагоре не е много горещо желязо.Ако тези манипулации не работи, опитайте с амоняк. Трябва да се разрежда с вода (половин чаена лъжичка на галон вода) в получения разтвор да се овлажнява памучен тампон и търка оцветени областта.

Е, как да получите най-восък от дрехите на дънки е много проста, трябва само няколко минути. Отпадането свещ за любимите си панталони, не се опитвайте да премахнете петното веднага, ще трябва да го дам на пресичам. За това нещо сложете в хладилника за 10 минути. След втвърдяване на тъкани петна само търка ръцете, както при пране. Восъчната пътека "падне" от само себе си. Останалата грес петно ​​върху дънки може да се измие с вода и сапун.

деликатно пране

Как да премахнете восък от дрехите деликатни материи: .. коприна, шифон, органза и др гореща ютия е противопоказано и решения на базата на алкохол може да развалят материала. Запиши за препарат за миене на съдове ситуация. Просто са добър накисва с този гел восък петно ​​и го оставете да изсъхне. След това измийте елемента в топла вода. В краен случай, то е възможно да се извърши дрехи за химическо чистене, когато такива петна се отстраняват ефективно.

отстраняване на петна от восък от други повърхности

Премахване на следи от восък от мокет

Почистете килима може да бъде също толкова чист восък от дрехи от естествени материи. Има няколко начина:

  • Почистването с ютия. Оставете восъкът да се втвърди и да станат чупливи. Ако тя е прекалено много, той може да се прилага за пластмаса замърсяване сак с лед. Опитайте се да внимателно отстранете колкото е възможно повече от сушени восък или парафин. След това се прикрепя към повърхността на чиста кърпа и я изгладят ютии.
    Как да премахнете восък от дрехи как да се премахне като у дома си, начините
  • Премахване на восък петна оцветени остатъци. В този случай, кисели или алкални разтвори за отстраняване на багрила. Като подходящ конвенционален сода, и може да оцет на кисел разтвор. Сода изработка суспензия, излива се в нея малко топла вода. Този разтвор след това тя се прецежда, че няма твърди частици, и се прилагат към петното от оцветен восък. Можете леко да го търка във влакното. Оставете разтвора да се осъществи един час и след това изплакнете.
  • Водороден пероксид. Отнасяйте неразредени капки прекис на восък и го оставете да изсъхне.

Премахване на восък от дърво

С дървени продукти е желателно да се отстрани восъка, докато е още топло и невтвърден. Ако не можете да стигнете до мястото веднага, твърдият восък ще трябва да се почисти много внимателно, за да се избегне надраскване на деликатни повърхности. Ако не можете да отстраните восък, без да остави следа, ще се повреди повърхността шлифован и повторно лакиране или боята.

Можете също да опитате да се охлади восък или парафин, а след това парче картон или пластмаса, внимателно го отдели от повърхността.

Съвет: Можете да използвате пластмасова карта за тази цел.

Можете да използвате и "обратна" метод: нагряване на восъка пада сешоар. Предварително нужда да се скрие цялата зона около мястото с памучна кърпа или хартия, за да се предотврати разпространението на восъка. Включете сешоара и загряване на място vymakivaya кърпа горещ восък, докато, докато всички следи изчезват. В краен случай е възможно да се приложи методът на желязо и тъкани абсорбентите на. Трябва да сте особено внимателни в този случай, за да се предотврати повреда на други части на дървена повърхност.

Премахване на восък от стените

В този случай, на подходящ метод със сешоар и хартиени кърпи. Закон за горната схема за пълно премахване на восък или восък от стената. Сам, това ще бъде трудно, тъй като восъкът капе от вертикална повърхност, така че попитайте някой, който да ви помогне да го изтрие. Цветна восък остатък от стената може да изтрие гума или паста, изработен от сода и вода (1: 3).

Wax върху стъклото

Стъкло - това е най-безпроблемен материал, който е много лесно да се почиства от восъчни петна. Wax могат да бъдат замразени от лед, а след това внимателно извадете цяло парче. Остава лесен за отстраняване на течност за промиване на очила.

Премахване на восък от повърхността на гранит

С такъв материал най-добрият восъкът се отстранява с помощта на шпатула, нагрява в гореща вода. Операцията може да се извърши на няколко етапа, като всеки път потапяне шпатула в гореща вода. След това избършете повърхността с чиста кърпа, за да отстраните остатъците от напълно восък или парафин.

Ако не можете да премахнете петната от восък един от методите, описани по-горе, ще трябва да използвате един от специализираните инструменти за отстраняване на восъчна свещ. Винаги следвайте инструкциите на производителя, с цел ефективно да се справи с място.