Как да се грижим за хризантема стая къща

Как да се грижим за хризантема стая къща
два вида хризантеми, отглеждани в саксии - и китайската храста. За разлика от типа на хризантеми градина грижи в саксии е по-сложно.

Основното и най-важното правило се разраства - цвете трябва да се постави на хладно помещение с чист въздух. Хризантемата не обича пряка слънчева светлина и само расте добре при температура на въздуха не по-висока от 18 градуса. най-оптимална температура съдържание - 10-15 градуса. Heat цвете е много лоши ходове, така че ако си стая хризантема оставя надолу и престана да цъфти, тя трябва да бъде отстранена в хладно помещение.Хризантеми - грижи и условия за отглеждане

За да получите пищно разцъфтяване хризантема, че е необходимо да се създадат определени условия за това.

Много производители смятат, че това растение е непретенциозна и все пак трябва да се придържат към определени правила на хризантема грижи у дома:

  • Осветление. Гърне с хризантема не може да се поставя в пряка слънчева светлина. Оптималното място за него, за да бъде добре осветена перваза на прозореца, а в саксия pritenyayut горещо.
  • Влажност. Растението не изисква редовно пръскане на пулверизатор, но това трябва да се прави периодично. Такава светлина душ цвете организира сутрин или вечер. На листа от хризантеми трябва да бъде почистена от прах.
  • Поливането. Обилното поливане е от съществено значение за хризантемата, но почвата трябва да е влажна. В периода на активен растеж на растения трябва да се полива това два пъти седмично, че почвата е постоянно влажна.
  • Почва. За да се улесни хризантеми за домашни грижи, първоначално за засаждане трябва да се вземат правилните почви. Към този смесен земята торф, хумус и пясък в съотношение 2: 1: 1. Chrysanthemum не като кисела почва.

Грижа за рози в саксии: трансплантация и възпроизвеждане

Как да се грижим за хризантема стая къща
Young хризантема трябва да пресаждат всяка година в по-голяма саксия. Претоварване на възрастни растения правя всеки две години. Почвите трябва да бъдат същите като в същия съд. Ако желаете да получавате изобилие цъфтящи растения в почвата, можете да добавите малко птичи тор. Бъдете сигурни, за да се уверите, че почвата не е кисела, или хризантема няма да растат и цъфтят. За да се предотврати заболявания почвата може да се отдели с кипяща вода и се суши.

Мнозина вярват, хризантема едногодишно растение, и след цъфтежа хвърлей него. Напразно. Можете да запишете хризантемата и дори да го разпространяват.Как да се грижим за хризантема стая след цъфтежа?
Нищо сложно тук - стъблата трябва да се режат и поставите саксията на хладно и тъмно място. По време на резитба растението може да даде на младите филизи, ги оставя в саксия. Pot хризантема поставя в изба, периодично напръскване. През пролетта можете да направите умножение хризантема.

Разредете любимата стая хризантема с помощта присаждане или разделяне на храста. Последният метод е най-предпочитан заради своята надеждност и успех на събитието.

Как да се грижим за хризантема стая къща
В периода на интензивен растеж на леторастите може да започне да се размножава цвете. Един храст стая хризантема в състояние да даде на 6 млади издънки. Предварително приготвена за засаждане саксии, пълни с почва. Внимателно отлепете кореновата система на младия беглец, засадени в саксия, и обилно напоени. При спазване на правилата за грижа за саксийни рози, растения цъфтят през първата година след засаждането.

Хризантема резници изисква повече време. С храстови изрезки отрязани с дължина от 10 см, които се лекуват с IAA или kornevinom и засадени в саксия.

Дръжка задълбочи до 1,5 см, а гърнето, покрита с филм. Разсадът се държат в топло помещение при температура от около 20 градуса. Периодично трябва да се проветри саксии за да се предотврати развитието на гъбични заболявания. Когато хризантеми расте до 15 см, чийто връх prischipnut необходимо за формирането на един храст.

Как да се грижим за хризантема стая къща

торене хризантеми

Не е достатъчно просто да се растение стая хризантема в добра почва и да го полива с вода от време на време. Както при всяко растение, хризантема бързо изберете от хранителни вещества в почвата. Ето защо, ако имате Хризантеми, грижи трябва да включва периодична храненето.

Хризантемата се повлиява добре от прилагането на минерални торове. В края на фосфор и калий подхранващите хризантема цъфти по-късно от обичайното. За да се избегне това, цветето захранва с разтвор на калиев монофосфат (1:10), или използването на различни многокомпонентен тор, където съотношението на азот, фосфор и калий е 1: 3: 2.

Възрастни растения подава на всеки 10 дни по време на активен растеж на филизи, листа. Най-добре е да се използват течни органични вещества. Ако почвата в пот обеднял, храненето се извършва всеки 4 дни лопен (1:10). Нахранете хризантема нужда до образуването на пъпки.

контрол на заболяванията

Хризантемата стая - нежни цветя за вредители и болести. Много често на храсти саксийни хризантеми акар урежда. Ако докато се грижат за саксийни хризантеми откриете бяла паяжина, е необходимо да се вземат мерки, спешно. Листата и стеблото на растението се избърсва с гъба, потопена в сапунена вода, след това изплакнете с топла втулка душ. За да се отървете от акари може да помогне на решение aktellik или пиретрум.

Брашнеста мана - още една, най-честата болест от саксийни хризантеми. Грей покритие образувано на листа и дръжки. Такова гъбична болест се дължи на висока влажност. Поразена цвете обработва с фунгицид и издържат в сухо помещение.

Понякога производителите забелязват си стая хризантема разцвет пухкав сив цвят. Тази сива плесен умножава, причиняват покафеняване на ръбовете на листа и хризантеми появата на кафяви петна по тях. За лечението на пръскат fundazol цвете и пот сложи в един слънчев, добре проветриво място.

Ако стаята е твърде суха, при стайна хризантеми могат да живеят червен паяк кърлеж. Кафяви петна с жълт кант на листата на поражение бърз цветето Septoria. За да се справи с болестта ще намалее и обработка fundazol поливане растения.