Как да се определи възрастта на кокошката г. фолклорни и научни методи

Към днешна дата, популярен и печеливш за повишаване на пилета. Животновъдите новак се опитват да влязат възрастни, тъй като може да има някои проблеми, свързани с отглеждане на пилета. В допълнение, можете да започнете веднага да се реализира печалба под формата на яйца. Въпреки това, има и друг сериозен проблем. Как да се определи възрастта на пилето? Винаги има шанс да мамят и да купуват по-възрастен индивид. Този преглед ще се фокусира върху темата.Само млади кокошки са в състояние да произвеждат максимален брой яйца. Има няколко начина, с помощта на която ще можете да разберете възрастта на пилето. Въпреки това, резултатът ще бъде доста неясно.

Както се вижда, кокошките носачки са отлични само в първите години след раждането. Постепенно нивото на производството на яйца е намалена. В петата година от живота на пилето вече не се провежда.

Определяне на възрастта

За да се разграничи от старите младия индивид е модула. Можете да се прибегне до някои техники, но това трябва да се разбира, че точния отговор с тяхна помощ няма да бъде в състояние да получи. Те показват приблизителната възраст на кокошките носачки. По-точен отговор може да бъде получена само от продавача.

Как да се определи възрастта на кокошката г. фолклорни и научни методи

За причината, поради която е необходимо максимално изпълнение на кокошки носачки само за първата година от живота, много стопани отглеждат пилета годишно. Тогава там е смяната на старите лица в по-младите.

Отличителни черти на корема

Как да се определи възрастта на кокошките? За да разберете, старата кокошките носачки, или младите, трябва да се обърне внимание на стомаха. Ако мастната тъкан да се докоснат твърди - образец от години. В хода на нарастващата пилета започват да наддават на тегло, стават по-мързеливи. Съответно, увеличаване на подкожна мазнина слой.

Young непрекъснато кокошките носачки е активен. Това може да се види във факта, че тя се опитва да получи първо до коритото. Но старата кокошка ще остане в периферията, не само се движат по едно и също време.

Ако искате да си купите една млада кокошка, не забравяйте да се палпира гърдите и корема. Ако те са твърдо, меко, пиле може да донесе много ползи на фермата, тъй като тя не е достигната критичната точка на рецесията, като параметър като производството на яйца.

Цвят гребен и ушите

Младата дама от стария могат да бъдат разграничени от цветовете на миди Сен Жак и листа. В ранна възраст, тези части на тялото се различават ярко червено оттенък. На пипане, те ще бъдат на топло. Това се дължи на факта, че активното пилето се характеризира с отлична кръвоснабдяване.гребен Пиле с дялове имат матова, скучен цвят. Ако се докосне до тях - те ще бъдат студено. Това се дължи на факта, че кръвоснабдяването е нарушен с течение на времето.

С тегло показатели

Как да се определи възрастта на кокошките? Кокошка може да различи млад от теглото. Въпреки това, тази техника е по-малко вярно. Не само старата пилето може бързо да наддават на тегло, но също така и някои отделни млади кокошки. Ако нямате информация за това какво цифрата е характерен за определена порода, а след това направи избор въз основа на този метод, той ще бъде проблематично.

Как да се определи възрастта на кокошката г. фолклорни и научни методи

Клюнът и краката

Цветовете на клюна е в състояние да каже много за възрастта на птиците, а не само на гребена и ушите. Младите кокошки тази част от тялото е ярка светлина. Налице е леко жълтеникав оттенък. Възрастните индивиди притежават тъп възбудена слой върху клюна. Той е доминиран от нюанси на сивото.

С цел да се направи разграничение на младите от старата кокошка, можете да обърнете внимание на краката. Ако те са налице груби изглеждащи израстъци, мазоли на значителен размер, както и възрастта на пилето доста голям. Младите кокошки различават чисти крака, които не разполагат с везни и възбудена клетки. В допълнение, тяхното оттенък е еднаква.

Препоръчително е да се обърне внимание на стъпалата на лапите. Старите кокошките към тях има много дълбоки пукнатини. При младите индивиди от няколко пъти по-малко. Да, и кожата изглежда много по-добре на краката.

Най-общо казано, кожата на люспеста на крака. И кокошки, които имат способността да изпълнява достатъчно добре везни ще прилепва плътно заедно. Защото те няма да е голям размер. Ако пуснете ръката си над крак ярки, грапавостта не трябва да се хванат.

Възраст на птиците може да бъде определена, след като търси перце. Ако знаете за спецификата на неговата смяна или годишен линеене, точно може да покаже пилето е добре може да изпълнява или не.

Как да се определи възрастта на кокошката г. фолклорни и научни методи

Ярките различен чиста, гладка, плътна и блестяща писалка. Според него трябва да бъде пух. Ако се вгледаме в крилата, можете да видите двете поръчки на полет пера. На ръба на дълги, здрави достатъчно пера с широки платна. Тогава там са вторите първични избори ред. Двете редовете са разделени един от друг чрез отделяне аксиларна крило.

На опашката на полето можете да видите пера на опашката. Около опашната кост е kistochkovoe оперение.

Трябва също да се отбележи, че в яйце пиле породи разновидности на актуализация писалка се случва в момента, когато те достигнат възраст марка от 60 дни. В говеждо месо породи това не може да се случи, докато бъдат изпълнени на 90 дни. Обикновено пиле пълна подмяна на основните пера ще полугодишен възраст.

Както показва практиката, опитни производителите на птици могат лесно да се определи възрастта на кокошките носачки. Тях той понякога е достатъчно просто да се види на снимката. И ако някои от вашите приятели да има такъв човек, е да слушам съветите му по време на покупката на пилета. Това в съчетание с горните методи ще ви помогне да направите правилния избор в момента на покупката.

Как да се определи възрастта на кокошката г. фолклорни и научни методи