Как да се продаде - пари - Комерсант

Брой 025 от 06.29.97
Бандата 008

Трансплантацията - трансплантация на органи - един от най-бързо развиващите се отрасли на медицината. Единственото нещо, което задържа развитието му - липса на органи за трансплантация. Тези, които се нуждаят от тези органи, по пътищата всеки ден - без трансплантация, те могат да умрат във всеки един момент. Ясно е, че тези хора са готови да платят за тяло, което е за цял живот, пари. Разбира се, ако те ги имат. Но в повечето страни такава търговия е забранено. От етични съображения. Само Индия има закон, който дава възможност за живот, за да получите пари за органи да бъдат премахнати след смъртта на донора.


И в нашата страна, както и други страни, които се нуждаят от трансплантация на органи, Пациентите, участвали в така наречения списък чакат и веднага след като националната банка transplantologicheskom появява съответен орган, тя получава първата състояние в листа. Така, например, в Германия, бъбреците се очаква средно с четири години в САЩ - две в България - около три години. Правна начин не влияе на движението на пари в "списъка на чакащите" не може да бъде до.------------------------------------------------------
Колко са органите,
Цената на закупения тяло във всеки отделен случай се определя за всеки отделен случай. колебания в цените могат да бъдат доста големи. Според някои оценки, цената на тялото е от 30% до 50% от официалната цена на сделката. На Запад, трансплантация на бъбрек средно се оценява на $ 51 000, част от черния дроб на $ 235 000, част от панкреаса на $ 70 000, костният мозък в 000 $ 620, лесен за $ 210 000.
В България, според експерти в Москва няколко центъра, в който се извършват трансплантация на органи, търсенето и предоставянето на желания болница бъбрек от трупен донор средно се оценява на 40-45 милиона рубли. Ако бъбрек донор - жив човек, цената се увеличава с фактор около 1,5-2.
Роговицата е получен от жив донор, възлиза на 25-30 милиона рубли. Що се отнася до трансплантация на мъжки и женски полови жлези, че поради относителната рядкост на такива операции, цената на тези органи, получени от живи донори, може да достигне до 100-150 милиона рубли.
Ясно е, че дадени неофициални фигури - с други думи, така оценяват своите лекари за услуги, които са готови да съдействат за търсене, подбор и пресаждат желания орган. Донорът получава една и съща 30-50% от тези цени.

Водещи новини от "Y" можете да получите в Odnoklassniki