Какво да правите, ако се прекали хранене супа, картофи, месо (пилешко, риба, бургери, говеждо месо), ориз, елда, булгур

Какво да правите, ако се прекали хранене супа, картофи, месо (пилешко, риба, бургери, говеждо месо), ориз, елда, булгур
Остава само половин час преди пристигането на гостите и костюми, ще се опитат на салатата от муха подготвени за изпитани рецепти дълго време, но изведнъж осъзнаваш, че ястието е прекалено солено ... Трагедия? Катастрофата? Нищо подобно! Доста уплашени в никакъв случай не трябва да бъде, защото храната, която изглеждаше безнадеждно корумпирана, може лесно да се превърне не само хранителни отново, но изненадващо вкусно. За да го оправи, просто трябва да привлече подкрепата на опитни готвачи, които ще ви предложат няколко прости съвети, някои от които са показани по-долу.Какво става, ако прекалено солена супа?

Какво да правите, ако се прекали хранене супа, картофи, месо (пилешко, риба, бургери, говеждо месо), ориз, елда, булгур

Известно е, че дори и най-ароматно и интензивни аромати супа възможно, за да загубят ценните си качества, се осолява. Въпреки това, той е в случая на това ястие, има три начина да се справят с проблема.

1. Захарта - най-добрият враг на сол.

Най-простото нещо, което може да направи - е да добавите солени супа щипка захар. Колкото и странно да звучи, но това е всичко, захар може бързо да се справят с проблема, като контраст ароматизатор, способен не само да унищожи излишната сол, но също така да се засили чувството си за вкус, когато се яде супа спасени.

Друг метод е широко използван от готвачи, а не по-малко прост: супата искате да добавите безсолно бульон или просто преварена вода. Най-добрият вариант, разбира се, ще бъде бульон, а не защото го добавите може да изглежда само по-естествено и по причина, че това е най-бульон, смесен с други съставки в продължение на няколко минути и веднага осъзнавам дали да продължи да допълвате, нуждаещи се в супата течност, или тя не изглежда солено. Вода, за разлика от бульона, отделете малко време, за да се смеси със супата правилно, и че е възможно добавянето на вода и отново се вкуси от супата, няма да се чувствате някаква разлика и да решите да продължите да го допълни. Но в действителност, тя трябва да изчакаме, и едва след това извадете извадката. Възможно е, че не се изисква много вода.

Разбира се, този вариант едва ли е подходящ за тези от нас, които обичат да се запълни саксията супа до ръба.

3. картофи, но не и като съставка.

Този трети вариант, не по-малко ефективен и прост, подходящ за всеки. Методът е за почистване на суров картоф и го сложи в супата. Дръжте супа от картофи толкова дълго, колкото е възможно, докато дойде времето да го излее в купички. Картофи перфектно абсорбират излишната сол.

Какво става, ако прекалено солени картофено пюре?

Какво да правите, ако се прекали хранене супа, картофи, месо (пилешко, риба, бургери, говеждо месо), ориз, елда, булгур
Разбира се, най-лесният вариант за решаване на този проблем е да добавите повече от няколко безсолни варени картофи, пюре peretortogo, но ако е възможно да се увеличи броят на сготвени ястия не го направите, тогава ще безсолно масло.Повечето от нас предпочитат да се хранят картофено пюре с добавянето на парче масло в нея, но много малко хора знаят, че този продукт е не само прави по-пюре сладки и гъста консистенция, но също така забавя усещане за солен вкус в него.

Какво става, ако се прекали ориз?

Какво да правите, ако се прекали хранене супа, картофи, месо (пилешко, риба, бургери, говеждо месо), ориз, елда, булгур
В този случай, най-доброто нещо, което можете да направите - е да се мият ориз, колкото е възможно, значително количество студена вода. Най-студено е водата, толкова по-ефективна ще бъде подобен промивка. Измитите ориз ще стане по-привлекателен за гледане и ронлива, и по този начин губят излишната сол.

Какво става, ако прекалено солена каша от елда и други зърнени храни?

Какво да правите, ако се прекали хранене супа, картофи, месо (пилешко, риба, бургери, говеждо месо), ориз, елда, булгур
В този случай, ако каша, приготвена в мляко, от неприятности може да бъде много лесно да се отървете от: просто добавете още малко мляко - и проблемът е решен! Но ако става дума за не-млечни каши, или за всяка друга варени задницата, като елда, най-доброто решение би било използването на картофи.

За разлика от мерките, предприети в случай на соления супата, да се изкорени този проблем, сурови картофи, нарязани на големи кубчета. Само тогава той може добре да абсорбира излишната сол от варени зърнени храни, което е различно от супата е много по-висока плътност. Когато вкуси от кашата, можете да сте сигурни, че е годна за консумация, просто да го отстрани от парчетата от картофи и да ги хвърлят като ненужно.

Какво става, ако се прекали с месо, пиле или риба?


Безспорно е, че случая на осолени месо - един от най-трудните и най-вероятно, нищо няма да се остави на нас как да жертват вкус ястия, за да го спаси от кофата за боклук. Необходимо е да се отстранят парчетата месо от този съд, в който те са били изгасени, да ги премахнете от тиган или печене лист, а след това ги изплакнете със студена вода и го задръжте над огъня още известно време. Единственият начин да се отърве от усещането за това, което ястието много солено.

В случай на леко солена риба, която е приготвена на скара, той често може да помогне на добра лимон. Изсипете рибата с лимонов сок и се насладете на богатата си вкус, забравяйки за излишната сол.

Какво става, ако прекалява бургери?

В тази ситуация, може да е препоръчително да се добави котлетите всеки сос, което би позволило по някакъв начин да се проясни тяхното хранене, както и можете да се възползвате от най-различни билки и подправки, като риган, целина, копър, черен пипер, босилек, кимион.

Какво става, ако прекалено солена салата?

Най-простото решение би било да се удвои количеството на съставките, използвани. Ако по някаква причина това не е възможно, че има смисъл да добавите към лук салата и целина. Именно тези продукти, дължащи се на неговата текстура и вкус, ще могат да се преодолеят излишната сол във всяка салата. В допълнение, можете да помогнете на малко количество лимонов сок, както и съставки, които имат по-остър вкус, като червен пипер или горчица.

Препържено? Не се притеснявайте, това е добър знак

Какво да правите, ако се прекали хранене супа, картофи, месо (пилешко, риба, бургери, говеждо месо), ориз, елда, булгур
Прекалявайте всяко ястие всеки може, и нека хората се считат за знак, че готвачът се влюбва в, но такава грешка може да капан не само Романтиците и начинаещи в печката, решават да създадат кулинарен шедьовър на готварска книга на баба ми. Този проблем се случва и опитни готвачи и готвачи от изискани ресторанти. Често причината за проблема може да бъде нормална смяна на сол в кухнята, а именно закупуването на пакета от друг производител. Налице е също подобен проблем, можете да включват използването на други смилане сол, към която все още не са успели да се приспособят. Разбира се, в по-голямата част от случаите, за да се справят с бедствието ще помогне за увеличаване на броя на съставките. Например, няма нищо по-лесно от спасяването подсолена мляно добавяне на известно количество от повече от един и същи месо, но без сол. В същото време не можем да изключим такива ситуации, в които може да се наложи да се подготвят ястия от нулата, тъй като едва ли някой може да помогне нещо солено пилаф или паеля.

Как да се научим да никога не прекалявайте ястия?

Има три прости препоръки, които ще спечели, преди да започнете да се готви вечеря. Така че, за да не пропуснете със сол, трябва да:

  • възможно най-често, за да се опита да преработените храни;
  • да се допитаме за количеството на солта, първоначално се съдържа в съставките;
  • не забравяйте, че винаги можете да добавите сол, но това не винаги е възможно да се премахне.

И нека празника винаги ще бъде в кухнята!