Какво е държавни облигации, tradebonds

Здравейте, скъпи читатели Tradebonds.ru. В тази статия ще говорим за държавни облигации.

Какво е държавни облигации, tradebonds

Държавните облигации - е, потвърждаващи за сигурност, че правителството на една държава (на издаването на облигации) в случай че собственикът на облигации малко пари.В България, на държавните облигации, издадени от Министерството на финансите, те се наричат ​​BFL - федерални заеми облигации.

В САЩ, например, държавни облигации се издават от Съединените американски щати (САЩ хазна) Министерството на финансите и облигации се наричат ​​съкровищни ​​бонове (съкровища).

Държавните облигации, издадени от Министерството на финансите и Министерството на финансите на различни страни по силата на свои собствени гаранции.

Какво издава държавни облигации?

 • За да се покрият дефицита на държавния бюджет.

Бюджетният дефицит обикновено се прехвърля от година на година, така че освобождаването на средносрочни и дългосрочни облигации за нейното отразяване на държавата.

 • Vrémennogo за покриване на бюджетния дефицит.

  Временно бюджетен дефицит е налице, когато правителството е изразходвало бюджета и данъците, или някакъв друг доход, все още не са налични в бюджета (с други думи, това се нарича разликата в брой). От време на време, временна бюджетен дефицит (обикновено в края и началото на тримесечието) и краткосрочни облигации се издават за неговата неутрализация.

 • Набиране на капитал за големи държавни проекти.

  Например, насочени към облигации, които се издават за конкретни проекти. Федерална Highway, развитието на сектора на икономиката, и така нататък.

 • Повишаване на средства за погасяване на други ценни книжа.

  По друг начин той се нарича рефинансиране.
  В някои случаи държавните издава облигации, за да ги плати за извършената по gos.zakazu.

  Българските държавни облигации се наричат ​​OFZ.

  Факти за BFL

  1. Държавните облигации се считат за по-малко рискови (но по-малко печеливши) финансов инструмент сред всички други финансови инструменти.
   Понякога по-нататък "облигации с никакъв риск", тъй като гарант на плащанията е самата държава. Но понякога правителството обявява, че по подразбиране (неуспех при поддържане и / или за погасяване на дълг).
  2. Доходността на държавните облигации зависи от скоростта на Централната банка. В този момент доходността на държавните облигации

  Какво е държавни облигации, tradebonds


  1. В допълнение лихвен процент на централната банка на доходността на облигациите се отразява на срока на нейната революция - колкото по-кратък период на лечение, се понижава риска и следователно, толкова по-ниска доходност. И обратното.
  2. доходите Купон не се облагат с данъци.
  3. Приходи от облигации, закупени с отстъпка. това е доход от разликата между покупната цена и продажната цена се облага с данък.
  4. OFZ период обръщение може да бъде краткосрочен, средносрочен или дългосрочен план. Най-дългият срок до падежа на OFZ в момента - 25 години.

  Държавните облигации (както и всички други облигации) са от различни видове -

  Краткосрочно, средносрочно и дългосрочно

  Талона и нулев купон

  (С фиксирана константа, променлива фиксирани и плаващ купон)

  Различен метод на изплащане деноминация -

  Обикновено, когато деноминацията се изкупи в края на лечението.
  Амортизацията когато номиналната стойност се плаща от вноски за периода на облигациите.

  Отменим и неотменимо.

  Какви са рисковете, свързани с връзки?

  Това важи за всички облигации

  Кредитният риск на емитента.

  Ако кредитоспособността на емитента се влошава, или емитентът фалира, а след това има възможност да не получават купони, или частично или напълно да се възстанови парите, инвестирани.

  Надеждността на някои от дружествата над надеждността на някои банки.
  Държавата гарантира безопасността на депозитите до 1,500,000 рубли. Същата Държавата гарантира изпълнението на задълженията си по облигациите, но облигациите на интереси и инвестиции по-висока от "свободен", не е необходимо да се изчака до края на срока на депозита, доходите се натрупва всеки ден.

  Бонд може да се продаде по-рано, но продажната цена може да бъде по-ниска от цената на покупката, ако на пазара няма да е достатъчно купувачи. Прочетете повече тук.

  Лихвен риск.

  Когато лихвените проценти се покачват, цените на облигациите да се понижат. Така че, ако решите да продавате облигациите в началото, а след това поради израстването на лихвения процент цената на облигации ще бъде по-ниска от цената в момента на покупката. Дори ако способността на емитента да плати не се е влошило (или по-скоро, се влоши в резултат на повишената честота). Ако скоростта пада, тогава не съществува риск, вие получавате допълнителен доход, върху увеличението на цената на облигацията (ако решите да продавате напред във времето). Прочетете повече тук.

  Ако искате да си купите облигации в долари, евро или нещо друго, не забравяйте, че стойността на облигациите може да бъде намалена, поради промени в обменните курсове.

  - Самата държава е емитент на държавни облигации.

  - Държавни ценни книжа - най-надеждни, но също и най-печелившите
  финансов инструмент.

  Абсолютно безрискови инструменти не съществуват. Американските gos.obligatsii книжа (ДЦК), които се считат за най-надежден инструмент да включва и някои рискове.
  Неговото мнение на съкровищата споменах в тази статия.
  Dzhim Rodzhers и Uorren Baffet говорим за държавни ценни книжа тук.

  Сравнете доходността на държавните облигации от различни страни тук.
  Дневни данни относно рентабилността на държавните облигации на САЩ тук.

  - Купонът на държавни облигации не се облагат с данъци.

  - Приходи от разликата от покупната цена и продажната цена се облага с данък.

  Трябва ли да се запази в портфейла на държавни облигации, ако са насочени към по-голяма норма на възвръщаемост?

  Мисля, че отговорът е да, това е необходимо.
  Не поставяйте всичките си яйца в една кошница.

  Освен ако не е държавата, на общините. Надеждност общински облигации са втори само на държавата, но се смята, че доходите, получени от тях, с 1-2% по-висока, въпреки че те са приблизително равни на практика.

  По-надеждни облигациите в портфейла трябва да бъде. Въпросът е каква част. За по-консервативните инвеститори - 60% за по-малко консервативни - 30%, в зависимост от предпочитанията си, толерантност към риска.

  Ако искате да научите какво облигациите и как да ги накара да се запишете за безплатен курс тук.

  В хода ще научите основните понятия на облигации, за да знаем къде дохода идва от. Ще се научите как да си изберете и да закупите на облигации, които ще отговарят на вашето ниво на риск.

  Отиди на връзката, се регистрирате и да се учи.

  Друг четене:

  Сподели в социалните мрежи: