Какво е IBAN Savings Bank България

Финансовият план е транснационална номер на банкова сметка в съответствие с ISO 13616 стандарт и щандове за международен номер на банкова Acsount. Въвеждането му в банковия сектор беше удоволствие да се опрости процеса на плащане в рамките на ЕС, както и намаляване на времето на преминаването им и да се намали вероятността от погрешно кредитирани. Прилагането на такъв единен европейски стандарт има своите предимства: • стандартизация на банкови сметки;
 • подобряване качеството на услугата;
 • подробности за утвърждаване;
 • автоматизирана обработка на плащания;
 • Висока скорост на транзакцията;
 • минимизиране на грешки;
 • намаляване на разходите за банкови услуги.

Какво е IBAN Savings Bank България

Особености на международните плащания, тяхното приложение в практиката

Прехвърляне на средства между банковите институции SWIFT участниците с удивителна лекота. Това е достатъчно, за да само на 2 подробности:

Човекът, който е далеч от условията на финансовата сфера, първите научила за съществуването на такъв код в превод по сметка на прехвърляне на финансови средства от страни извън Европейската икономическа общност. Въпреки това, когато собственикът на профила не знае как да намери своите IBAN карти и адреси в обслужващата банка за предоставяне на помещения, банкови служители често отказват да го екстрадира. В този случай, в обслужващата банка казва, че за извършване на плащане просто кажете на подателя на SWIFT-номер. Това се дължи на факта, че не всички страни са решили да променят своите стандарти, така че банковите институции в няколко страни, включително и България, не разполага с този код.При изпълнението на международните транзакции от Европа до България, хората често се опитват да разберете номера на сметката IBAN на Спестовната каса и другите български банки. Този брой обаче не се прилага в България, за да го използвате, не е необходимо, съответно.

Какво е IBAN в детайлите

Структурата на международните цени включват определен брой символи, всеки от тях има своя смисъл. В този случай, той се прилага само букви и цифри, подредени в следния ред:

 • две букви идентифицират страната на получателя на банката;
 • две цифри: Проверете цифра дава информация за кода, те се причисляват чрез изчисления съгласно ISO модел;
 • следващите букви: VІS банков идентификационен възложени от Държавната банка;
 • Всички най-новите данни: номер сметка вътрешен клиент.

В този международен дължина код може да се състои от не повече от 34 знака. само цифри и главни букви от латинската азбука могат да бъдат използвани в неговата структура.

Плащанията от ЕС в Русия

Транзакция от България към ЕС

За да извършите плащане поръчка от Европейския съюз в България, трябва да посочите данните на сметката на клиента, SWIFT код номер на българска банка, която бе открита сметка и да покаже, че плащането не се извършва в рамките на ЕС и извън нейните граници. Например, за да извършите плащане по сметка на спестовна банка трябва да се използва SWIFT брой не е основната бранша и съответния клона или подразделението, като те се различават един от друг. На практика, хората често бъркат SWIFT банков код и номер сметка IBAN.

Когато го попитали какво е IBAN Savings Bank България, има само един отговор - този код не съществува. задача му е възможно само след присъединяването на държавата към системата на плащанията IBAN.