Какво е щастието на човека


Със сигурност всеки човек поне веднъж в живота си, но се чудеха за какво е щастието? В крайна сметка, беден в материален аспект човек може да бъде щастлив, но богатите не е нужно, както и любящ и любим човек може да изпита дискомфорт и самотна и няма към кого да се обърна внимание, за да бъде напълно доволни от живота си. Объркване, от което не е толкова лесно да се направи правилните изводи, не е чудно въпроси за любов и щастие, и до днес остават отворени и диаметрално различни тълкувания на различните школи на философията. Например, последователи на древногръцкия философ Епикур честно вярват, че щастието се състои в постигането и получаване на материални облаги, а последователите на Сократ почти напълно отричат ​​богатство като източник на щастие, казвайки, че истинското значение на термина е оградено с вътрешния свят на човека. Но нека да не отидат в философски дебат и се опитайте да разберете себе си, какво е щастието на човека и как да го постигне.И първото нещо, което искам да направя това, което акцентът е със собствен отношение на човека към себе си и към света. Всички сме различни и никой не е тайна, защото има офис работници, които седят в продължение на осем часа пред компютъра, е доволен от работата си, а има и бизнесмени и преводачи на свободна практика, които работят за забавно, но аз мечтая понякога за обикновен и спокоен рутина, дори ако това за по-малко пари.

В същото време, между богатите и успешни хора много по-щастливи, отколкото сред тези, които живеят в бедност, а

Какво е щастието на човека
факт. Някой може да каже, че щастието в себеизразяване и творчество, свободен и достоен живот. Но тук не е толкова прост. Има една интересна книга във всяко едно отношение на Брам Стокър "Скръбта на Сатана", в която ярко примера на живота показва, че истинското творчество е в състояние да се прояви само в условия, близки до крайност. Странното е, но на празен стомах, и гняв в душата и поезията и музиката са написани по-добре от изцяло просперитет и лукс. За получаване на неограничен богатство хора, а не само да оттегли труд, но и губи до този стимул. Вкусна вкус на богатството веднъж творческа личност следващия път ще си помисли, когато картината или стихотворение, не е за това как тя ще очерни дефекти или красота, и каква печалба ще донесе. И в този контекст, можем да кажем, че креативни хора ще бъдат щастливи. Така че това, което е щастието на човека. ако нито парите, нито изразът тук не играе роля?Друг изключително популярно понятие, че щастието в прости неща: деца, семеен живот, проста и вкусна храна и така нататък, но това становище няма да бъдат обсъждани в подробности най-малко, защото той се е появил благодарение на пасторални картини на тихо и измерва живота на бедните, създаден за благородството в дните 14-16h векове. Това беше направено с цел да се покаже на интелектуалния елит, изморят отражения върху политиката и благосъстоянието на страната, както и живота и добре земеделските производители, които не мислят за утрешния ден. И наистина, един обикновен семеен: Няколко и дете, което живее на средната заплата от 15-30 хиляди рубли, когато майката не може да работи, защото гледа дете, а баща му се наложи да почти на живо по време на работа, за да се грижи за семейството си. И това е с продължителност 10-15 години, докато детето не растат. Щастието не е много и ще видите, че може да бъде само малко или много богати хора.

Така че в живота ни е просто няма щастие, и всичко, към която се стремим, е измислица, а отговорите на въпроса "Как да станете щастлив човек?", Не съществува? Не, това не е само по смисъла на това понятие се крие много по-дълбоко. За щастие, това не е материални блага не работи и не е просто нещо, но отношението към всичко това. Честит може да е слаб, бездетен и не направи нищо, човек, щастлив в своята, но все пак! Ние живеем под постоянно напречно космите на информационните потоци,

Какво е щастието на човека
забравил как да оценят минута от щастие, вече не се чувстват вкуса си и просто да тъгува, ние питаме, какво е щастието на човека. без да осъзнава, че се намира в себе си. Способността да се види златната среда, да расте, да се развива, да обичаш и да бъдеш обичан. Щастието е навсякъде около нас: в капките на състезанието и в красотата на природата, на топло легло и здрав сън в работата и успешното му завършване, в доверието в бъдеще. Щастието се крие във всеки един момент от живота, защото всяка този момент - това е възможност да се себе си и света към по-добро, възможност да опитат този живот и усмивка всички проблеми и премеждията, знаейки, че те са си отишли, и спомени от живял през деня се промени - ще остане с теб завинаги , Всичко това е много щастие, на която те пишат поети и философи причина и за да бъде щастлив, достатъчно е просто да слушат вътрешния си глас и да бъде само себе си!

Вижте също:

Е, Че? Четох статията, проблемът е описано подробно, както и оттеглянето пише глупави тривиално, като например да го слушат, бла бла бла, което е в интернет, така и в насипно състояние. Жалко!