Какво означава извивка - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Речник на медицински термини

намотка (и) на мозъчната (гирус, -i мозъчен, PNA, BNA, ЮНА; I. син мозъка VI на мозъчните полукълба, мозъчните полукълба VI).

повърхностна част на мозъчните полукълба, като формата на валяк, ограничена бразди.

Имена, заглавия, фрази и изрази, съдържащи "меандър":

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

Интелигентен, Е. Вълнообразен кривина на огъване. Реката тече извивки. Мозъци път. мозъчни извивка (вълнообразни гънки в мозъчната полукълбо).

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

Вълнообразен кривина на огъване. Мозъци път. Всички извивка, душа, сърце (Перен.).

Същото като мозъчна гънка на (разговорен.). Разбърква навивания (хляб. Шеговит). Той esego две извивка (много глупави;. Шеговит). * Мозъчен Мозъци (спец.) - разделени от вдлъбнатините изпъкнали (колена), компоненти на мозъчната кора.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Вълнообразен кривина на огъване.

енциклопедия

ботанически ≈ съцветие (комплекс monohazy), където главната ос едноцветни (клонове) последователно удължаване на дясната и лявата страна едноцветни ос и расте майка. IV характеристика на гладиола, ирис.

В животински анатомия ≈ ограничени канали част на кората на мозъчните полукълба.

Примери за използване на думата гънка в литературата.

Но може би, просто красива - blanzhevye в розови ивици и извивки. трупове, струпани върху един камион и един мъж в престилка, кожена качулка с дълъг челно уплътнение, което отнема тежък труп на гърба си и се приведе и я провеждане през панела в магазина на розова месаря.Polovtsy, плъзгащи се по челото му бяла кожена шапка, грабва овни за студени оребрени извивка, въртящи рог удари на земята и да лежи на сплескани овни гърдата, асансьори главата му, нож прерязал гърлото му, отваря ruchistuyu черна кръв.

Когато мивката отвори още по-широко, то се вижда в мека месеста маса - завихря усукана и нарязани от дълбоки извивки.

И кой ще те се обръщат към всички извивките на фарватера, ако Марс ще падне също южняци в ръцете?

От този момент започва от многото разклоняващи коридори и пасажи, които криволичи всички желаещи трябва да учат добре, ако те не искат да се излагат на риск от объркване на пътя във всички тези преходи, минават без проводник.

Защото е известно, че този вид примери премахване на бръчки и начини за ускоряване и засилване на изключение, така че малцина бяха заменени от много хора.

Като безстрашен сибирски птици karyaga, които могат да се приближи prespokoynenko драпирани над главата си и дръпна примката от дърво - и тя никога няма да мирише само техните извивка. идващи kranty.

Дали това е страничен ефект от факта, че първия закон не виси над него в същата Дамоклев меч е над другите му братя, или поне така са построени гънка позитронен му мозък, но се оказа, че е известен песимист Keilor.

Вестниците не са се произнесли с раждането на галактики в плитчините подпространствения в полза на селското стопанство - редакционни статии бяха посветени спонтанно генерирани под формата на зли духове, действащи Комендант podtochennaya с червеи, вместо структура на мозъчните извивките с формата на пръстен.

Китайски Митка Korshunov изрежете револвер и рязко се обърна коня си, свалянето им кон Грегъри, първо се качи ехото krutoberezhnoy tekline работа юздите и направляван от тайни тревожност конната база.

Въпреки това, не е от значение за случая Миркин, така че не беше си струва труда гънка.

Бръчките в своите моменти на потъмняване е два пъти повече, отколкото в периоди на светлина - като че ли целия мозък гънка печатни букви чрез челната кост.

Дундест Foteskyu, дръзка ръгби играч с богата мускулатура и без нито една извивка в мозъка, грабна крокет чук и счупи няколко черепи - като fanguas-ING и ginkaskih.

Shiver гола в ями taktoviki посланици iambs, Слоеве публично ненапрег лъжа гънка по двойки, а в подножието на сняг канибали ни Стела високомерно, а на платформата на проводниците имаме Лено ескортират също!

Порода патици толкова разнообразен размер и пера, Drakes някои видове са толкова красиви, а през есента всички те са толкова има мазнини, аз не съм в ранните години е много любители на тях върви по течението на реката рано сутринта, когато студът кара стада патица за мръсната страна на езерото, дори и от малки разливи, и да ги принуди да се разпадне и седна под сянката реката Бугуруслан.

Източник: Библиотека Максима Moshkova