Какво означава това, монархизъм - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

монархизъм, пл. Не, т. (Polit.). Реакционните политически посока, системата феодални деспотични възгледи, защитата на монархията като единствената форма на държавната власт.

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-а, м. Политическото посока на признаване на монархията единствената форма на държавната власт.

прил. монархист, -s, -s.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Политическа посока, която признава само форма на монархия # 13; публични органи.

Спазването й политическа посока.

Вярвания, нагласи монархист.

Монархизма - социално-политическо движение. чиято цел е да се установи, поддържане или възстановяване на монархията.В някои страни, национални монархисти участват активно в политическата борба. Така например, в България, Национално движение за стабилност и възход (по-рано Национално движение "Симеон II") е една от водещите политически партии в страната, и дори е имало решение. В Чехия има монархическа партия на Чехия, Бохемия и Моравия, сред членовете на които имат няколко кметове и депутати от редица общински събрания.

Примери за използване на думата монархията в литературата.

И ако е имало Брус, както слух предава посмъртно документите му не само не е комунист, но raspromonarhistom, монархизъм и му контрареволюционна - хартия.

Революцията е несъстоятелно, грубо монархизъм. От една страна, цинично похвали се той на силите си, злата един монархизма - от друга страна, е бил покрит с лист от целомъдрена харта.

Сам по себе си военна класа представлява монархизъм. консерватизъм, сила, задържане на стария ред на нещата на всяка цена, което само по себе си не може да се комбинира с любов към свободата и нихилизъм Artsybashev.

Кой отговаря на Руската национално движение, по-специално, въпросът за монархизъм. Парти ме зарежда.

Япония и Китай бързо се върна политически да монархизъм. запазване на оригиналните форми на социализма в националната икономика, Германия само напълно непокътнати осъдиха режима на двайсет и няколко години.

След наказателното клането на българските национални лидери, монархисти маса възраждане на българската монархия се появява само по време на емиграцията на базата на разбитите останки от движението на бялото.

Атаман го бутат ново поливане, под формата на отрицателно отношение към неговото управление на народа като цяло и по-специално на популярния представителство - армия кръга, а малко по-късно напусна Атаман укор на монархизъм.

Източник: Библиотека Максима Moshkova