Къде LTE покритие в България

LTE - модерна мобилна комуникационна технология, която активно се развива и се изпълнява от най-големите мобилни оператори в България. Поради факта, че тази технология е сравнително нова, покритието на LTE в страната ни в момента не покрива цялата територия. В тази връзка, много потребители желаят да разберете, където работи LTE.Къде LTE покритие в България

0.1. Що се отнася до широко LTE покритие в България?

В момента мрежи четвърто поколение са достъпни само за жители на най-големите градове в европейската част на България. В Сибир и Далечния Изток LTE на покрива само няколко големи градове.

1. В кои оператори е LTE?Основната причина за това решение е уникална възможност за технологията LTE интегрира в съществуващата 3G мрежа. В това въведение се извършва постепенно и незабележимо на абоната, тъй като LTE устройство, способно да работи в 3G мрежи, както и в LTE зона на покритие и може да използва конвенционални 3G абонати единици.

В днешно време LTE услуги се предоставят само от най-големите оператори в страната - това е "Голямата тройка", която се състои от следните мобилни оператори:

3. Предимства на LTE

Основното предимство на тази технология е, предаване на данни с висока скорост. В този момент в LTE мрежа още няма гласови връзки, като на първо място - това е връзка с интернет, но в близко бъдеще, операторите ще предоставят на глас и LTE трафик, който е с по-високо качество връзка.

Сега LTE доставчици са в състояние да предоставят само широколентова връзка към интернет. Това значително разширява обхвата на услугите, предоставяни от мобилните оператори. В допълнение, абонатите на новите възможности, които нямат граници. Жителите на големите градове, като София и София вече са в състояние да оценят високото качество и скорост на LTE свързаност.