куче хранене след раждането хранителни и диетични правила

По време на кърмене тялото изразходва много енергия за производство на мляко, освен това, сега той трябва да бъде разделен от всички хранителни вещества, от поколението, и затова се нуждаят от специална диета. Правилното хранене на кучето след доставката - ключ към здравето на майката и детето.На това как да бъде пълноправен хранене Млад куче е в пряка зависимост от качеството на млякото. Обикновено съдържа около 7% протеин, 4% лактоза и 8% мазнини, витамини и минерали, които идват от храна. Липсата на каквито и да било елементи в храната влияе върху качествения състав, който на свой ред се отразява отрицателно на развитието на малките и майка състояние.

Диета хранене куче

кърмене трае средно от 4-6 седмици. 20-25 дни от датата на доставка на млечната увеличава секреторна активност и след това постепенно намалява. През последното десетилетие, много проучвания, които помогнаха да определят хранителните нужди на куче след раждането на различни етапи от лактацията.

Повечето витамини и минерали, не се натрупват в организма, ако те не няма да общо с храната им на всички, нито в тялото, нито дори млякото.

Диетата трябва да включва следните продукти:

 • Постно месо, карантии (сърце, черен дроб, стомах), риба (морски ниско съдържание на мазнини);
 • Kasha (елда, ориз, овесена каша). Тя може да бъде варено зърнени вода или мляко.
 • Млечни продукти (сирене, мляко, кисело мляко);
 • Зеленчуци и билки.

Първото куче храна след раждането

Много хора се чудят, когато можете да се хранят кучето след раждането. Ако кучето изяде проследяване, да се храни трябва да бъде не по-рано от 5-6 часа след раждането е приключило. Оферта само пие вода.

Някои собственици на хранене през плацентата изглежда отвратително или нехигиенични. Те нямат право да се угощават наскоро развита майка безформена съсирека и акт е фундаментално погрешно. Забравете предразсъдъците, всички мисли природата. На първо място, през плацентата - е лесно смилаеми протеини, богати на микроелементи и витамини, които са необходими за производството на висококачествен куче коластра. В допълнение, плацентата съдържа хормони, които стимулират производството на мляко. Единственият отрицателен точката, в многоплодна бременност куче яде всички следното може да предизвика заболяване, за профилактика може да се даде активен въглен с тегло (1-2 таблетки / 10 кг).

Консумация на много течности - предпоставка

Прекомерното пиене - не означава, че кучето след раждането ще трябва да попълните бурно с вода. задача собственика да се гарантира качество течност храни за домашни любимци и да се гарантира, че чиста питейна вода винаги е била в публичното пространство. Можете да предложите на кучето чай с мляко, подсладено с мед.

хранене на кучето след доставката от седмица на кърменето

През първата седмица след раждането

През първите три дни след раждането на едно куче може да няма апетит. Въпреки необходимостта да предлагат храна на всеки 6-8 часа и се уверете, че той беше изяден от малко. Колкото по-добре да се хранят кучето след раждане зависи от предпочитанията на домашни любимци, но обикновено мляко овесена каша или месо сос със зеленчуци.

Тъй като възстановяването на апетита обичайната дневна ставка хранене на нарастване на половина и се разделя на 5-6 приеми. Поток кучето трябва да бъде предимно течни храни като каша с вода или мляко, даде кисело мляко, кисело мляко или кисело мляко, при условие добра поносимост на лактоза. Въведете витамини и минерални добавки, които дават до края на лактацията. В някои случаи, като показва естествените възстановителни агенти, например, кралската мляко.

През първите 5-7 дни след раждането месото на куче трябва да бъде заменена с по-смилаеми форми на протеин - постно морска риба, извара. Също така, през първата седмица не осигурява пресни плодове и зеленчуци. Месни продукти във старателно варено форма препоръчва само 4-5 дни, то трябва да бъде постно месо (пилешко, пуешко, заешко, телешко) или карантии (сърце, черен дроб, стомах). Всичко, което се храни с мама и децата получават, така че е важно да се уверите, че кученцата не са имали разстройство, то е лесно да се види от замъглените "свещеници" и опашката.2 и 3 седмици на кърмене

Първата седмица премина бързо, какво да се хранят кучето ражда нататък? Като се започне от втората седмица от диетата го прави по-разнообразна. Въведете зеленчуци (карфиол, тиква, тиквички, моркови, цвекло), се опитват да дадат плод. Ако кучето води до 3-4 малки, количеството на храната, се увеличи с 2 пъти. При хранене на 8 или повече хранения дадем на децата най-малко три пъти повече от обичайното. В деня, трябва да бъде 4-5 хранения.

4-6 седмици след хранене

Като се започне от четвъртата седмица на кученцата започнат да се хранят и размера на мляко намалява. Трябва да се намали и количеството на храната на майката, както и да го преведе на хранене. Постепенно се намали количеството на течност.

Когато последната кученцето отне, майка ми организира ден пост, ден задържане почти глад диета, ограничена вода и предлагат само 1/4 от частите. На следващия ден, една трета от обичайната си диета, след това половината, и така в рамките на 5 дни, прехвърлени към нормалното хранене.

куче хранене след раждането хранителни и диетични правила

Ако кучето се подава с готови фураж

В рамките на готовата храна обикновено включва кучешка храна след раждането "сушене". Ако собствениците планират да се хранят със суха храна на животното в целия кърмене, струва си да се има предвид няколко точки:

 • премия поток и супер-премиум различно широка линия, която трябва да бъде дажби за бременни и кърмещи кучки. За по-голяма или по-малка степен са приемливи и отговарят почти всички нужди на организма по време на този период от време;
 • Ние трябва да се обърне внимание на процента на протеина е в диапазона 24-28%;
 • Ако фирмата е производител не произвежда специални диети за мляко, от използване на храна за кученца;
 • Суха домашен любимец изисква за храносмилане много влага, и дори ако кучето е изобилно пие вода, не може да бъде достатъчно, за да се генерира необходимото количество мляко. Следователно, "сушене", особено през първите 2-3 седмици от кърмене, се препоръчва да се накисва преди хранене, или да се замени с течна храна от същата компания
 • Съотношението прилага повече млечни продукти, сирене, витамини и минерални добавки.

Какво заплашва грешен храната?

Един от най-опасните акушерски усложнения - еклампсия, състояние, което възниква на фона на недостиг на калций в организма. Заболяването може да се появи като първите дни от кърменето, и след 3-4 седмици.

Често, собственици на кучета са изправени пред хранителни разстройства, което причинява кучета хранене след раждането млечни продукти. В този случай, даде каша ориз, лекарят може да препоръча сорбенти или пробиотици. С запекът често помага да се справят мляко или течен парафин.

На фона на недохранване при майката и кученцата могат да бъдат намалени имунитет, който е изпълнен с най-различни болести. Много неприятен проблем ще се превърне кожни заболявания и различни инфекции могат да доведат до смърт на всички отпадъци и опасни за здравето на сестрата.

При най-малкото здравословни проблеми трябва да се консултират с лекар.

А кърменето куче се държи спокойно, без да се притеснявате, апетита и изпражненията обикновено, собствениците не забелязват силно изтощение. Кученца след вкусна вечеря, не скърцат и не бягат наоколо, и тихо да заспи до следващото хранене, наддаване на тегло и се развива. Това са всички признаци, че диетата отговаря на всички нужди на кърмещите майки и бебета.

куче хранене след раждането хранителни и диетични правила

Метис - уникален куче или мелез?
 • куче хранене след раждането хранителни и диетични правила

  Declawing котки
 • куче хранене след раждането хранителни и диетични правила

  Най-редките породи кучета: 10
 • куче хранене след раждането хранителни и диетични правила

  Подкожните акари при котки: симптоми и лечението
 • куче хранене след раждането хранителни и диетични правила

  куче хранене след раждането хранителни и диетични правила

  Тения при кучета: как да се отнасяме
 • куче хранене след раждането хранителни и диетични правила

  Уринарна инконтиненция при кучета: причини и лечение
 • куче хранене след раждането хранителни и диетични правила

  Медикаментозната храна за кучета в различни заболявания