Ниско строителство в България перспективи - всичко за нов

Ниско строителство е от особено значение в рамките на националния проект "достъпни и удобни жилища - за граждани на България", като най-добре отговаря и на двата критерия: наличието на и комфорт. Неговото мнение за сегашната ситуация с ниско строителство в Новосибирск, перспективите за развитието му с списание "Всички на сградите" сподели Татяна Arzhaeva, директор на TS Consulting.Днес много се говори за жилища: му форми, цени, наличности, комфорт и т.н., и дори преди няколко десетилетия апартамент в многоетажна жилищна сграда е в действителност, постижение ... Така наречените частни къщи са само един от начините за решаване на жилищния проблем, но не и най-удобния начин. Строителството се извършва главно на себе си, не е достатъчно пари, и като у дома си в повечето случаи са просторни и добре обмислено. Струва си да се поясни, че става дума за масово жилищно строителство, а не крайградски градове комунистическия елит. В този контекст е интересно да се сравни Сибир с Европейската част на страната, където земята е по-къща просторна и по-богати.

В много области, частни къщи, построени без калдъръмени улички не са били спазени строителни и противопожарните норми. В резултат на това сега много улици на затруднен достъп до къщите, тесните проходи трудно да минат две коли. За какво се случва през пролетта и в частния сектор през есента, според мен, не е нужно да се говори.

Решаването на жилищния проблем в момента е свързана с развитието на нискоетажни жилища е. Изграждане на нискоетажни сгради - най-бързо развиващият строителната индустрия. Въпреки че показателите на западните страни все още е далеч.

Развитите страни по света (Европа, Скандинавия, Канада, Япония и др.) Се прилагат на годишна база до 1.0 m2 на нов жилищен фонд на глава от населението. И новият жилищен фонд най-вече, от 60-70%, се формира от нискоетажни жилищни сгради. В САЩ въвеждат 280-290000000 м2 на жилища през последните години, по-голяма от 1,0 m2 на глава от населението .; делът на нискоетажни сгради е около 85%.

Жилищно строителство в България през последните години, се характеризира с годишния принос на само 0.2-0.25 м2 на жилище на глава от населението, което е 2,5 пъти по-малко, отколкото преди 15-20 години. Но докато делът на ниско строителство непрекъснато се увеличава. През последните 10 години на изданията му в страната са се увеличили с 2,5-3 пъти и да съставлява повече от 40% от наскоро поръчано жилищния фонд (срещу 16-18% в предходни периоди). Тенденцията на нарастване на обемите и цените на нискоетажни жилища е потенциално устойчиво бъдеще. От друга страна, повечето хора биха предпочели еднофамилна къща, град-сграда с апартаменти.Предпочитания за материала на строителство е както следва: на първо място тухлена, на втория - газобетонни или дървен материал, - третата от масивна дървесина, на четвъртия по - технология дървена рамка и панел строителството, петият - glulam, оставащ кофраж. стомана рамкиране и други строителни технологии.

Дървена къща-сграда е традиционен и най-достъпните за по-голямата част от гражданите на страната ни, повече от 50% от площта е заета от гори. Но днес, в България делът на дървен корпус не надвишава 10% от общия обем на индивидуално жилищно строителство. В същото време от дърво нискоетажни жилища е в много страни е приоритет. Сред страните с добре развита нискоетажни дървени жилищно строителство са: Канада, САЩ, Финландия, Швеция, Германия, Япония. Общият обем на индивидуално жилищно строителство в тези страни споделят "дърво" е в Швеция и Германия - до 30-50%, в Канада и Съединените щати - до 75%, във Финландия - 80%. В тези страни, построена дървени къщи с дълготрайността на строителните конструкции, осигуряване на настаняване в своите няколко поколения. Например, построен преди 150-200 години в Канада, и днес има много дървени къщи.

Ако говорим за други технологии, че по отношение на тях за по-голямата част от населението има вреди, причинени главно от незнание, на второ място, с тегло положителен фактор (Сглобяеми) и отрицателен (топлинна ефективност на стената), който може да бъде прекъснат в процеса на монтажен комплект домове ниско квалифицираните строителни отбори.

Отговорите на тези и други въпроси, чрез разбиране на тенденциите и прогнозиране на развитието на нискоетажни жилищен район в 10-15 години, които искам да видя федералния закон "за изменение на някои законодателни актове на България за развитие на нискоетажни области за развитие на жилища." Тези въпроси трябва да се отговори строители, производители, купувачи - бъдещите наематели, които гласуват рубла и не гласуват за нещо, но за качеството на живота си и, следователно, трябва да го правят съзнателно, с разбиране на техните роли и отговорности в процеса.

В заключение бих искал да поздравя всички читатели, партньори, колеги щастлива Нова година. Следващата година, според прогнозите, се очаква да бъде сложен и труден. Може би затова специалното значение за придобиване на добри пожелания. Нека новата година за вас, без значение какво, ще има успех, успех ще донесе щастливи събития и изпълнение на желанията, и къщата ще се затопли любов.