охранителна фирма бизнес план в България

 • Има ли смисъл да се отвори PSE (частна охранителна фирма) в България
 • Какво е необходимо, за да се отвори PSE
  • Регистрирайте котлет (частна охранителна фирма)
  • Получаването на необходимите разрешения за оръжие
  • Отдаване под наем на офис площи за откриването на CHOP
  • Оборудването, което ще трябва да се отвори подобен бизнес
  • Търсене на служители, които са необходими за завършване на работата
  • Намиране и привличане на потенциални клиенти
 • Финансовият компонент на охранителния бизнес
  • Payback частна охранителна фирма
  • бизнес Указания за сигурност за по-нататъшно развитие
  • Оценката на разходите, които ще бъдат при откриването на частният охранителен бизнес
  • Рентабилността на различни видове услуги

Има ли смисъл да се отвори PSE (частна охранителна фирма) в България

До светът е доста материални ценности, важни документи или важни хора, защитата няма да остане без работа.охранителна фирма бизнес план в България

Поради това, че има смисъл да се мисли за това как да напишете бизнес план за охранителна фирма. Заслужава да се знае, че има доста голям брой нюанси, които ще бъдат обсъдени по-късно.

Успешно провеждане на такъв бизнес ще може да се само тези хора, които имат съответния опит и умения, за да се справят с оръжия. В допълнение, те могат да се занимава с подобен бизнес, а тези, които се стремят да помогнат бивши служители на правоприлагащите органи или военна длъжност. Заслужава да се отбележи, че това е твърде специфична услуга, за да проучи всички възможности на делото, след създаването на предприятието.

Основното нещо с това - да вземе решение за какво конкретно ще се занимава с агенция за сигурност. Можете да се справи с опазването на отделните обекти, товари по време на транспорт, монтаж и поддръжка на алармени сигнали от дистанционното предоставяне на услуги и бодигардове, за да се гарантира сигурността в комплекса. Да започнем с това е фактът, че най-добре е да се знае, предприемача или водещи експерти.

Обратно към съдържанието

Какво е необходимо, за да се отвори PSE

Обратно към съдържанието

Регистрирайте котлет (частна охранителна фирма)

охранителна фирма бизнес план в България
Спецификата на охранителния бизнес е строг контрол от страна на държавните органи. Лиценз за частната охранителна дейност може да бъде получена от Министерството на лицензите и разрешителните експлоатация и контрол на частната охранителна и детективска дейност на полицията. В този оперативен контрол на PSE дейности извършва коприна за ОВД.

Пакетът от документи, които ще бъдат необходими, за да получат лиценз (това е важно да се отбележи, че документите им са обработени около 60 дни):

 • прилагане;
 • Обяснителна бележка (по територия PSC дейности, описание на всички предоставяни услуги, планиран брой на работниците и служителите в предприятието, възможността да се определи използването на специални технически и други средства, оръжия и т.н.);
 • основаването документи и цялата необходима информация за основателите;
 • удостоверение за регистрация в данъчната служба;
 • получаване на плащането на таксата за лиценз (300 рубли за разглеждането на молбата, 1000 рубли за лиценза).

Важно е да се вземе под внимание факта, че минималният капитал за КПС може да бъде в размер на 10,000 рубли.

В допълнение, PPC мениджър трябва да има висше образование и да имат лична карта на частна охрана. Най-малко трима служители на пълно работно време също трябва да имат подобни сертификати. Можете да ги получите в лицензирането и позволява отдел на тези, които успешно специално обучение, или тези, които имат трудов стаж в полицията или службите за сигурност, за повече от 3 години. много предпазител за самоличност направи 5 години и струва около 1500 рубли.

Обратно към съдържанието

Получаването на необходимите разрешения за оръжие

охранителна фирма бизнес план в България
Заслужава да се отбележи, че оръжията работят, не всеки охранителна фирма. Оръжия могат да бъдат необходими, например, по време на опазване на материалните активи, в газопроводи, промишлени складове. Въпреки това, за защита на училища, хранителни магазини зали, общежития в ръцете не е необходимо.

Един огнестрелно оръжие е разрешено да имате 4 охранители. За да го направи, където да се съхраняват оръжията, които да осигурят специална стая. Оборудването, което е необходимо за оръжейната стая, ако отговарят на всички изисквания, ще струва около 70 000-100 000. Тя ще трябва да се съгласи с лицензирането и позволява отдел, SES, пожарникари, службите за сигурност, контрол на стая за сигурност, за да поставят на в PSB. Цената все още е на около 10 000-30 000 рубли на месец.

С цел да бъде в състояние да използват такива специални средства като туби газ, шокови палки, гумени палки, белезници, ще трябва да получат сертификат в лицензирането и позволява отдел и извършва регистрацията им от конкретните охраната. Белезници (прогнозна стойност - 200-300 рубли за комплект) и гумени пръчки (цена около 150-320 рубли на парче), ще трябва да закупите всеки един от пазачите.Обратно към съдържанието

Отдаване под наем на офис площи за откриването на CHOP

охранителна фирма бизнес план в България
Помещение трябва да бъде и частните охранителни фирми главно за срещи с потенциални клиенти и кандидати в охраната. В допълнение, тя може да се намира арсенал и група за бързо реагиране, ако има такива. С цел да се оборудва зала за оръжия, необходими около 8-10 квадратни метра. m квадрат. Група на оперативната реакцията обикновено е в близост до основните защитени обекти. В този случай, те трябва да са на места, които са най-удобни за входа. Следователно, за тази цел е необходимо да се наеме две стаи (с обща площ от 15-20 кв. Метра) на пазачи дълг и др.

Обратно към съдържанието

Оборудването, което ще трябва да се отвори подобен бизнес

Обратно към съдържанието

Търсене на служители, които са необходими за завършване на работата

охранителна фирма бизнес план в България
Законът казва, че член на персонала PSC трябва да има охрана за самоличност. Най-често това се случва, че служителите получават обучение за своя сметка или за сметка на бъдещата заплата. Компанията може да плаща на работника или служителя на обучението си, но има достатъчно голям риск, че той иска да промени работното си място.

Вземете служители без разрешителни за работа, колкото е възможно, но те трябва да се свърже с опитен гард. Гвардия стажантите често получават заплати от около 600 рубли за дневна смяна, както и тези, които имат сертификати, - средно по 800-1000 рубли. Duty офицер печели 1200-1500 рубли, а в персонала бърза реакция изисква да плати около 900-1200 рубли. Законът изисква, че животът на всички работници и служители по време на изпълнение на работата, са били осигурени за сметка на дружеството.

Обичайната режим на работа при охраната пост - след два часа. Следователно, това ще отнеме най-малко охрана 3 пълен работен ден в един пост.

Сигурност фирми, които се намират в Москва, често наемат служителите си в провинцията, докато се използва ротационен подход. Тези служители, които са работили на смени, напускат. Вместо това, те идват на следните служители. Така охраната ще трябва да се намери жилище (в този случай той трябва да е евтино, като общежитие).

охранителна фирма бизнес план в България
Има някои експертни съвети. Струва си да се знае, че директорът на CHOP е препоръчително да се наеме заместник-помощник секретар в случай на защитените обекти ще бъдат повече от пет. Подобен служител ще започнат преговори със заинтересовани клиенти да правят бизнес със съществуващи клиенти своевременно за решаване на всички проблеми, които ще възникнат в обектите, за да си сътрудничат активно с лицензионни и регулаторни органи. Заплатите на служителите, като може да достигне до около 20 000 рубли.

Когато броят на персонала ще бъде повече от 30-50, непременно се нуждаят от управление на персонала. По отношение на лицето, което се нуждае от счетоводител, трябва да се знае, че е възможно да се наемат на непълно работно време за 3000-5000 рубли, тъй като твърденията са частни охранителни фирми трябва да преминат по опростената схема (като за тези предприятия, броят на служителите, които имат по-малко от 100 души).

Ето защо, на бизнес плана на частна охранителна фирма предлага следните служители, които могат да бъдат необходими за откриване на това предприятие:

Обратно към съдържанието

Намиране и привличане на потенциални клиенти

PSC договори с клиенти, на които се финансово отговорни за ценностите, които са защитени. В този случай, паспорта на обекта трябва да бъдат изготвени, предписани изисквания за защитата на тези инструкции, който съдържа информация за действията на охраната, необходими в различни ситуации. Изисквания за защита могат да бъдат, например, контрол на режима на достъп за посетителите и персонала, въвеждане на вътрешни правила, защита на богатството от феновете и така нататък. Частните охранителни фирми да застраховат своята отговорност към клиента. Средният процент в този случай може да бъде 1%.

охранителна фирма бизнес план в България
Големи корпорации и финансирани от държавата организации да сключват споразумения за защита на резултати от състезания, които са отворени. Намерете информация за офертите може да бъде на интернет страниците на организаторите или във вестниците.

Цената на услуги ще зависи от резултатите от конкурса. Трябва да знаете, че тя може да бъде по-ниска, отколкото на пазара, но това е големи поръчки, за които трябва да бъдат преодолени.

Обратно към съдържанието

Финансовият компонент на охранителния бизнес

Обратно към съдържанието

Payback частна охранителна фирма

За да започнете работа CHOP е била успешна, тя ще трябва най-малко 3-4 на обекта, които ще трябва да бъдат защитени. В същото време, за да се чувстват уверени, ще трябва около 15-20 обекти. Един добър вариант е да се получи близък обект, който има няколко мнения (това може да бъде, например, една търговска верига или голям бизнес център), и няколко по-малки. Средната клиентът може да донесе и частните охранителни фирми около 50 000-100 000 рубли на месец. Следователно, сигурността на компанията започва доход, който е успял да открие три или четири клиенти, може да бъде около 200 000-300 000 рубли на месец.

Участниците на пазара съобщиха, че рентабилността на такива проекти може да бъде около 30%, а за периода на изплащане стартиране на бизнес може да бъде до осем месеца, обаче, много фактори влияят на периода на изплащане.

Обратно към съдържанието

бизнес Указания за сигурност за по-нататъшно развитие

охранителна фирма бизнес план в България
Когато КПС успешно изпитан себе си клиентска база и ще са постоянни нареждания, ще бъде в състояние да влезете в защита на услугата панел, който ще трябва да набере група от бърза реакция и да се създаде арсенал. веднага Трябва да се каже, че първоначалната инвестиция е достатъчно висока: трябва да си купите кола, контролна зала оборудване за наем, аренда на отделно помещение за Оперативната група. Все пак, въпреки високите разходи, тя ви позволява да се разшири списъка на своите редовни клиенти и донесе голяма и стабилна печалба.

В допълнение, можете да получите лиценз за дейност детектив и детектив.

Обратно към съдържанието

Оценката на разходите, които ще бъдат при откриването на частният охранителен бизнес

Общата стойност ще бъде около 29 800 рубли. Доходът може да бъде от порядъка на 252 000 рубли.

охранителна фирма бизнес план в България
Разходите, които ще бъдат най-CHOP постоянно:

Общо месечни разходи - 10500 рубли.

Следните променливи разходи:

 • заплащане на труда, извършена от охраната - 150000 рубли;
 • променливи разходи за мобилни комуникации - 1500 рубли;
 • Животозастраховане - 1250 рубли;
 • застраховка за отговорност на частните охранителни фирми - 834 рубли;
 • сключване на споразумение с работната група - 12 500 рубли;
 • други непредвидени разходи - 8829 рубли.

Общо: общо случайни разходи могат да са в размер на 174 913 рубли.

Следователно, печалбата може да бъде около 66 587 рубли.

Рентабилността на отворените проекти - 40%.

бариера за навлизане - 215 213 рубли.

Струва си да се знае, че примерите от изчисленията, направени за Москва.