Onkopsihologi разказа как да общуват с човек, който е болен от рак - РИА Новости

Хората реагират на рака диагностика по различни начини: някои хвърлят всичките си сили, за да се бори с болестта, а други парализирани от страх. За рак знаете за малко се страхувам от него сто пъти повече, отколкото трябва, той казва психолог фонд "Дай Life" Александър Kudryavitsky.София на 11 февруари - РИА Новости. Onkopsihologi за Световния ден на пациента, каза РИА Новости, когато не може да се говори за човека истината за неговата диагноза, как да общуват с хора с рак и разликата между психолог взаимодействие с човек по-ранен етап да се работи с него при крайния етап.

Когато човек поставя диагноза рак промени живота си и семейството си. Различните хора реагират на рак по различни начини: някои от тях са мобилизирани и хвърлят всичките си сили, за да се бори с болестта за качеството на живота си, а други се опасяват, парализи, се свързва и отнема власт да променя нещо.

"В България от времето на Съветския съюз, образувани традиция да не говорим за пациента за неговата диагноза. Тази тактика може да има свой положителен и отрицателните страни. Ако пациентът не знае, пиене на отвара от цвекло, но тя е на химиотерапия, най-вероятно, нека го така да бъде, че е точно това, до момента, стига да не пречи на лечението на невежеството. "- казва той психолог фонд" Дайте живот "Александър Kudryavitsky.

Onkopsihologi разказа как да общуват с човек, който е болен от рак - РИА Новости

приятелски онкология

Според него, проблемът с "да се говори или не да се говори", пряко зависи от културните различия. "Има са напреднали и напреднали страна Япония, която смята, че най-важното -. Човешкият дух, защо измама може да бъде толкова, колкото е необходимо, докато човек не губи Духа е западния подход, който включва разходите за правни аспекти, и който казва, че. казва, че ние трябва винаги, дори и тийнейджъри, "- каза експертът.

Kudryavitsky също така смята, че има много трудности, дължащи се на факта, че онкология неправомерно "демонизиран". "Проблемът е, че за рака знае малко се страхувам от него сто пъти повече, отколкото е необходимо, тъй като загубил и не знам какво да правя", - добавя експертът.На цели и задачи

Според директора на АНО "Проект CO-действие" Олга Goldman, универсален метод за комуникация с пациенти с рак не, лекари, сестри и психолози могат да се обучават с особеностите на психо-емоционални реакции на пациентите и техните семейства. Трябва да се разбере, че хората, които са в началото на заболяването и тези, които вече не могат да бъдат излекувани, различни цели, а оттам и необходимостта да се общува с тях по различни начини.

"Ако в началото на заболяването е необходимо да се опита да пренасочи емоциите по конструктивен начин, за да се бори за своето здраве и да намерят ресурси, които не са виждали преди, трябва да бъде много проактивна нагласа да се справят с нашата реалност на Съветския. В края на издаване живот като живот, да имате време да кажете на любимите си хора, които винаги са искали да се каже. близък по това време, за да пренасочи енергията от тази кавга помежду си и да носят болните в болниците в ситуация, в която всичко е в един глас да казва, какво да се прави, така че т.е. нищо не е невъзможно, за съжаление, "- каза той пред РИА Новости Goldman.

Според Goldman, един от най-честите искания, получени от горещата линия се занимава помощ на роднините ", за да го накара да се лекува." "Това е въпрос, на първо място, когато пациентът казва, че той не е имал по-голяма сила, за да бъдат третирани роднина в този случай. - Много важен компонент, защото пациентът наистина се нуждае от подкрепа, а ако роднина не е в ред, той не може да бъде качествено помогне на близкия си . важно е, че роднините са много добре запознати с това се случва около, че те са се случва в главата ми. това е отделна предната работа, но в същото време не може да се отдели., което е работата със здрави хора, но са изправени пред собствената си безсилие, гняв, неразбрани Manius, с желанието, че пациентът сам е направил нещо "- заяви директорът на проекта.

Onkopsihologi разказа как да общуват с човек, който е болен от рак - РИА Новости

Потребителят се задължава да не нарушава действащото законодателство в България.

Потребителят е длъжен да се отнасят с уважение на другите коментиращите читатели и физически лица, цитирани в материалите.

Писмото трябва да съдържа:

  • Тема - Връщайки
  • потребител Вход
  • Обяснение на действия, които са в нарушение на горепосочените правила и са довели до блок.

Ако модераторите преценят, че е възможно да се възстанови достъпа, това ще бъде направено.

В случай на повторни нарушения на правилата и потребителят достъп повторно заключване не могат да бъдат възстановени, ключалката после е завършена.