Още малко за образование в България и какво да правя след училище

Така че, скъпи възпитаници на училището, как може да не чакат да напусне училищните врати и да се потопите в живота на учениците, нали? А за тези, които не искат да, тогава не се притеснявайте, родителите решават всичко за вас, не се нуждаят от вашето мнение тук. Докато сте в училище, най-вероятно посети поне веднъж в някакъв Ден на отворените врати в някои от тези институции. Така че това, което, подобно на него? Ако не, отидете някъде другаде и за да можете да се пътува дори всички институции на Москва, кой знае. Но нека да се каже, че е нещо, което наистина привлича, нали? Но какво точно? Нивото на преподаване на умения за преподаватели? Или красиво и модерно обзавеждане и оборудване на сградата? Има хора, които изберете нивото на престиж, странно е, нали? Когато, аз се чудя, като това се извършва #xAB; престижа # Xbb.Висше образование и продължаването му във всички видове ъгли и (следдипломна и магистър). Мама и papkiny отрепки, само те питам, прочетоха всичко това, знайте, че ще взриви, и не толкова болезнено. Е, нека започнем с образованието, тя трае 4,5 години, а в някои случаи достига до 6-7 години, но аз го вярвам отделно. Средната възраст на новата бакалавърска е около 22-23 години. Там обикновено са конзола е такава фраза: #xAB; Е, какво ще стане ако съучениците си, че след 9-ти ushili отдавна е уреден като 2 години, ще дойдат и да бъдат шефа си ... # Xbb. Сигурни ли сте?

Сега всичко, на чувството за учене навсякъде и това е най-необходимото? Вече цитирано принципа на смисъла на образование в България. Веднага казвам, защо в България. Не бях в другите страни и не мога да съдя, че като страничен човек на улицата. Образователната система е много счупени, с ръцете на тези хора, които са решили да приемат високия статут на дипломант на, но с една специалност, която може да prirovnyat да завършат колеж. И тук най-интересното багажа знания те ще бъдат същите! Ето един пример, има специалитет на N и да го изучават в нормалния учебен график без много вода, което трябва X период от време / час. За 70% от всички специалности на българските университети - това е истинската цифра на около 2 години, добре, максимум 3, а след това, в редки случаи. Откъде направи тези 4.5? Те са пресилени, хитри търговци. Ако се обърнем към не далечната история, могат да бъдат проследени на факта, че по-голямата част от специалитетите, които са били изследвани само в нивото на колеж / технически институции вече имат в институции, а някои от тях са внезапно стана толкова сложна, че тяхното проучване е възможно само в института.

Разбира се, не всичко е толкова лошо, а аз не искам да обидя по някакъв начин всички студенти от университети и други институции, така че, нека да не забравяме за тези професии, които наистина могат да бъдат изследвани само в университета и на други места. Между другото, не толкова много, така че ако не разполагате с изгаряне на интерес в малък и тесен кръг, питам аз, може да напусне веднага след 9-ти кладенеца, или забавяне на армията (за момчетата) и след 11-ти. Между другото, никога не разбрах, че момичетата, то е, че в армията? Така че, не, седнете до 11-ти. Е, в гимназията можете да овладеете тези умения в следните области: медицинско (лекар - това е много трудна професия, и труповете на не учат у дома), ядрена физика и всичко, което е разбираемо единици (около това може само кажете на хората, които имат богат опит с подобни. това, между другото, защото на аутистичните, не пиша книги, така че ако обичате дойде при тях в Института), сложни инженерни конструкции, включително и тези, свързани с точните изчисления (това приложна математика prochnisty и други момчета са много умни). Списък разбира малко повече, но мисля, че всеки може сам той да продължи. Показваш тези изключително трудно специалност? Разбира се, тъй като това е смисъла на образование в този университет, разбирайки това, че не казва на друго място, дори и в книгите си.


С развитието на технологиите за автоматизация, много специалност отпусна, така че тяхното изследване понякога може да се ограничи конвенционалните курсовете. Така например, на архитекта - това не е от този тип хора, които трябва да имат висше образование, както и специалист моделиране обичайната компютър (курсове за шест месеца и всичко е нормално), освен ако, разбира се, искате да се рови в нея, а след това отиде в колеж архитектура, това е вярно, даде отлични познания, ще имате интерес! Същото нещо с мениджмънт, икономика, счетоводство, а дори и в международните отношения - всички специализирани колежи! Но нашият Министерството на образованието е на различно мнение, и с цел подобряване на образованието в страната, тя е наредила университети избиване ергени на всяка цена във всички специалности (понякога дори достигне точката на абсурда, както и обичайните механик вече могат да получават по-високи). Разбира се, такова обучение се свежда до празни теми за запълване на графика и чай с учителя, тъй като интерес на истината няма какво да се каже, оп, и загуби толкова, колкото 2-3 години от живота!

Още малко за образование в България и какво да правя след училище

за въображаем "среден" производство "всичко, което искате" нужди на предприятието:

1. портиери, чистачи, портиери, носачи - 10-15 парчета. (Училище или без образование)
2. Квалифицирани-работа професионалисти - 100-150 бройки (училище, училищни + обучение)

3. Технолози 10 (техник)

4. Органите, управление на персонала - 10 броя - началници на отдели, glavnye-, директор, fon.direktor т.н. (Университет, онази + опит)

5. Инженери - 5 броя. (ВУ)

6. икономисти - 1 бр (ВУ)

7. мениджъри - 2 броя. (Умения)

8. 3-5 счетоводителите (Techie)

9. glav.buh 1 (или университет опит техник +)

10. 2-3 програмист. (Университет или техник)

11. администратор. (Университет или техник)

12. Трите драйверите (uchaga или училище)

13. Двете готвачи (uchaga)

14. 1 адвокат (ВУ)

15. 10-20 специалисти студенти. (Училище, uchaga)

и даване на нашата образователна система?

и толкова смешно всички писъци - определени растения! учредяват дружества!

и кой, по дяволите, тя ще работи? Вие, икономисти, юристи Или може би? или едър рогат добитък е трудно да се чете? и "историци" и други хуманисти вероятно за всеки ще орат.

какво по-забавно:

- Инженер? работник знание? интелектуалната? Фу дяволите, мамка му.
Bolgariyushka:

- за машината, ръцете работят? хартия да не се измести? Фу дяволите, мамка му.

Jam като тези култове като "ръчен труд" и възвишено "университетско образование небе", като единственият правилен път.

..Както показва практиката 9 от 10 души не могат.

Не мога да разбера текущата учебна програма в своята цялост.

"Jag", "научат наизуст" - но не разбирам, разберете.

но тя причинява значителни щети на ума.

Не, в момента тази програма е била оправдана -., Когато страната се нуждае от много хора могат да разберат, рисуват и изчисляване на "изготвянето на една салфетка" "големи общи дизайнери"
от една и съща мисъл, че не е необходимо и по принцип не се насърчава.

но тези дни са отдавна отминали.

и че е дал на хората с "най-добро образование" на страната си? Аз се срине? опустошение на науката? пълна липса на инициатива и pohuizm?

почти всички съветски проект, инженеринг и научни изследвания и постоянно върху хората, които не се ползват "най-доброто образование в земята." и как тези хора започнаха да вървим по ръба, за да ги замени не е имало един от "най-образовани" C убит мозък.

всичко онова, което им липсваше - да копирате западните продукти с него и да копирате лошото.

Аз отдавна са убедени, че обучението е силно затегнати.

можете спокойно да намали 2-3 пъти. оставете 4-6 позиции, намаляване на броя на класове и години на обучение за повишаване на промяната, обръщат повече внимание на физическото развитие и здравето на децата.

Ето защо бъдещето на ВиК, автомеханик, фризьорски салон, продавачът или началото на по-висока математика органична химия? за да ги накара да се чувстват идиоти, които не могат?

Крайно време е да се признае, че много от елементите, дори от учебната програма не са дадени доста голяма част от учениците - и да се използва в бъдеще, където по-малка група.

LOL. вие сте научени да мислят, че "вие сте научени да мислят." целия Съветски \ българската програма за обучение, насочено към угояване глупав и наказва собствените си мисли \ новаторски решения.

по-добре да отделят по-голямо пространство правопис \ почерк от веднъж се опитва / не се нуждаят от "икономиката на училище" или информатика.

ако те отидат на обучение - тогава всеки ще знае. или искате да направите. и влиза лопатите "obyazalovke".

и за избор на нормален uchaga, Techie или лайна лайна университет със специалност сте напълно прав. Радвайте университетска диплома ти вика "свободни парични средства" Only.