Пилешки бутчета - ползи и вреди

Пилешки бутчета - ползи и вреди

Много хора дори не знаят какво полезни пилешки крака. Те се срещат рядко в състава на чиниите на масата. Днес, пилето бедрата над ценен и филе, но се оказва, от краката пиле можете да приготвите не само вкусно, но и здравословно ястие.Японски учени са забелязали, че чорбата от пилешки крака може да помогне за по-ниско кръвно налягане. Това е така, защото тази част от пилето съдържа максималния брой на антихипертензивна протеин.

Пилешки крака ставите

В допълнение към супа, пиле краката са идеални за приготвяне на желе. от кости раздели съдържа максималното количество на колаген, който допринася за факта, че ставни връзките станат по-еластични. Съответно, за възрастните това ястие има специално предимство.Ползи и вреди на пилешки крака

Фенове на китайската кухня е известно, че краката пилешките често се използват в традиционната си кухня. Те са печени със зеленчуци, тиква, тиквички, или в сос от горчица и мед.

Химичният състав на този продукт включва: витамини А, В, С, Е, К, РР, холин. В краката на пилешки присъстват необходимо за минерали човешкото тяло като калций, калий, цинк, магнезий, мед, селен, желязо, манган, фосфор. сяра и натрий. Calorie пилешки бутчета е около 215 ккал на 100 г продукт.

Диетолозите не препоръчват прекалено увлечени от този вид храна заради високото им съдържание на мазнини. Веднъж седмично би било достатъчно, за да се извлекат полезни свойства на това ястие.

Вреда пилешки крака могат да бъдат само в случай на злоупотреба, както и всички други продукти, тъй като е известно, че е полезно, че в умерени количества.