Пилешки крак стави ползите и вредите от лечение

Желирани пилешки крака - блюдото е не само вкусна, но също така полезни за хрущяла, който е един от основните компоненти на човешките стави. Не случайно в Китай и други източни страни, пилешки крака се считат за деликатес. И за народа на Китай върху цената на пилето значително надвишава цената на останалите части на трупа.Уникалността на този продукт се дължи на полезните свойства, които осигуряват храна на пилешки крака (включително желирани месо) стави и хрущял. Всички въпроса в специален химичен състав на тази част от пилето. Друго предимство на краката, че те се приготвят бързо и не изискват специални умения в готвенето.

Какво е забележителен желе?

Пилешки крак стави ползите и вредите от лечение
Аспик (желе) - ястие, което винаги присъства на трапезата Bolgariyan през новата година и коледните празници. Въпреки това желе ценен не само за своя приятен вкус и ситост.

Ежедневната употреба на дори една малка част от желирано месо е най-добре отразени в състояние на ставите, косата и ноктите.

Продуктът е истинска съкровищница на колаген и мукополизахариди - вещества, които са необходими за образуването на система, съединителната тъкан на опорно-двигателния апарат.

В допълнение, желето се препоръчва използването на тези хора, които имат по-лош апетит.

Подготовка на съда е много проста:

 1. Пилешки крака основно почистени от роговия слой на кожата.
 2. Измива се с няколко води.
 3. Изсипете обилно с вода.
 4. Къкри 6-8 часа, докато хрущялът е напълно отделен от костите.
 5. Половин час преди края на готвенето подправки се добавят към бульона (сол, черен пипер, бахар, дафинов лист, чесън).
 6. Готов бульон се филтрува и се излива в малка купа.
 7. Във всяка от тях сложи малка част от готовата краката.
 8. Jelly трябва да се втвърди в хладилника или друго хладно място.


Когато блюдото се втвърдява, може да се подава към масата, нарязани на порции. Чрез желирано месо обикновено се сервира горчица или хрян.

Химичен състав и калории пиле желе

Пилешки крака са богати на макро- и микроелементи:

Независимо от факта, че желирани пилешки краката подготвят за дълго време, в процеса на готвене запазва витамини А, В, С

Въпреки това, желето е изпълнен с опасност за тези хора, които са склонни да наддават на тегло, тъй като това ястие е много питателна. 100 грама желирано съдържа повече от 300 K / кал. Затова тези, които се борят да поддържат формата си, диетолози не препоръчват да се включат в желе от употреба.

Лечебната качеството на пача

Пилешки крак стави ползите и вредите от лечение
Аспик, който отиде на готвене пилешки бутчета, носи реални ползи за ставите. Това се дължи на колаген, който е част от продукта. Колагенът е основа за изграждането на хрущяла. Между другото, това е възможно да се придобие по-нататъшно колаген за стави и сухожилия.

Разбира се, в процеса на готвене на някои от колагена се развали, но останалата част от сумата е достатъчна, за да осигури хрущял еластичността. В резултат на тази власт не е на хрущялната тъкан износване, са много дълги, и запазва естествената подвижност на ставите.

Ако желе част от празнични менюта за хранене, на следващия ден хората се оплакват от махмурлук е много по-малко, отколкото когато те закусвални и други ястия. Такава желирано имот се дължи на факта, че пилешките бутчета съдържат глицин - вещество, което се намира в много имуносупресивни лекарства, които помагат на хората да преодолеят страха, депресията и алкохолизма. В допълнение, глицин активира мозъчни клетки, повишава ефективността и подобрява паметта.

Ретинол, който също е част от краката на бульон пиле има следните лечебни качества:

 1. желе има благоприятен ефект върху имунната система;
 2. възстановява подвижност на ставите;
 3. Тя осигурява добра видимост.

Противопоказания и ограничения

Въпреки това, при използването на желе от месо от пилешки крака трябва да спазва умереност, тъй като дори и този здравословен ястие има своите отрицателни страни.