Стимулиране на цъфтящи стайни растения

Как да се стимулира цъфтящи стайни растения?

Стимулиране на цъфтящи стайни растения

Най-високото отличие за производителя - това е великолепен цъфтящи стайни растения. В очакване на това губи време и енергия, наблюдавана на правилата за грижа и поддръжка на битова цветове, за да се създаде най-удобната среда и се използва много трикове, закрит цвете.Но има и растения, които цъфтят много рядко. Тези видове достигат зрялост изисква да изхвърлите цветни пъпки. Някои кактуси произвеждат цветя само на 10-ти или 15-та година от живота, както и бамбукови цъфти обикновено 1 на 80-100 години!

В нашите географски ширини с ясно изразени сезона растения цъфтят почти всяка година под влиянието на климатичните условия. Те се преминава през период на растеж (пролет, лято), период на бавен растеж (падане) и периода на вегетативен покой (зимата). Тяхната биологична ритъм е свързана със сезоните, така че по-голямата част от видовете е в пълен вегетативен цикъл в една година.

Въпреки това, в моя дом, ние растат растенията идват от различни краища на света, понякога дори и от другото полукълбо, които са свикнали да много различни климатични условия. Поради това, проблеми с разцвета не е изключение, но в норма.

Освен това, не всички стайни растения може да ни даде цветя толкова пъти, колкото желаете. Иглика, циклама, цинерария, ekzakum, brovalliya, бегония, и така нататък .. За съжаление, след цъфтежа няма интерес, както и стайни растения трябва да се актуализират редовно.

създаде неудобство

Стимулиране на цъфтящи стайни растения


Растенията цъфтят, ние трябва да го събудя "оцеляване инстинкт", което означава, че трябва да се докоснете до най-дискомфорт (за нашите зимни градински растения и суша период за тропически видове), за да започне процеса на размножаване. Ако растенията са живи през цялото време в комфортна обстановка, както често се случва в домовете ни, те "не изпитвам нужда", за да се размножава. Ето защо, за да се стимулира цъфтящи растения, за да се създаде най-неудобни условия.

На първо място, за формиране на цветните пъпки изисква диференциал между дневни и нощни температури. Растителна, постоянно живеещи в една стая при температура 18-20 ° С, ще произведе само листа. Но ако успеете да намалите нощ температурата до 15 ° С на, шансовете за появата на пъпки ще се увеличат значително.

Много видове стайни растения се нуждаят от истински период на вегетативен покой, така че те да са спрели да растат. През този период, те се излива много по-малко и много по-малко. Следователно, температурата може да падне дори до 10 С. Това може да се извърши само в студена оранжерия или в веранда но единственият начин да кактус цвят и орхидеи.

Луковици, грудки, коренища - Съхранение на орган, който да помогне на растението се движат тежките климатични промени и да оцелеят по време на суша и студ. За да подут растение разцъфтя, тя трябва да се проведе след цъфтежа без вода в много хладно място. Така че трябва да се направи с беладона и циклама.

Има изолирани растения, които цъфтят само един път и умират след плодните. Това е банани, bromeliads, Agaves и някои палмови дървета. Поради това е естествено, че тези растения да отнеме няколко години, за да цъфти. Ако искате да се насърчи цъфтящи зрели растения, растителни сложи филм заедно с половината нарязани ябълка, която ще пусне етилен.

Процесът на цъфтеж е пряко свързано с закрит растения осветление. Броят и интензивността на светлината, която получава растението пряко влияние върху образуването на цветни пъпки. В зависимост от периода на цъфтежа на дивите различните видове саксийни растения са чувствителни към дължината на вълната на светлината, или ден, или да се къса.

Късно цъфнали хризантеми, Нерина, Schlumbergera, коледна звезда, циклама, каланхое и твърде рано цъфтящи азалия, иглика и така нататък. Г. В разцвет в момента, когато денят е по-кратък от нощите. Достатъчно, за да постави тези растения в продължение на няколко седмици в слабо осветено място, и те започват да се формират цветни пъпки.

Напротив, растения, цъфтящи през лятото - бугенвилии, Мушкато, stephanotis, Allamanda, Saintpaulia, глоксиния, - за цъфтежа трябва кратки нощи. Изкуствено осветление гарантира появата на цветя.