Топ 5 най-опасните професии в България

Различните страни публикуват годишен списък на най-опасните професии. Всяка страна има такъв списък. Всяка година работници умират или стават инвалиди, страдащи от професионални заболявания.Хората живеят това, което най-малкото професии?

1. войник, войник

Топ 5 най-опасните професии в България

Има такава професия - да защитава родината.

Топ 5 най-опасните професии в България

Не космически метра почва над мен,
И моето не е до празничните шествия,
Но ние също така притежава извънземен
И samoyu на земните професии ...

Владимир Висоцки: "Марш на миньорите"

Думата "миньор" дойде при нас от Германия, т.нар служители, които се извършват дейностите по добив, - «Шахт» (с "мина" на немски език). хора Минни започват през 15-ти век, но все още не са се формирали самия случай миньор по това време.

Началото на минното дело в България е поставено през втората половина на ХV в в Grand принц Иван III. Първата експедиция за търсене на полезни изкопаеми отиде в област Pechora най-рано през 1491. Въпреки това, по-силен тласък на минното дело, получени само по време на царуването на Петра Velikogo.

• В началото на ХХ век, производството на въглища, се е увеличил от 121 хиляди тона през 1860 г. до 12 милиона тона през 1900 г. и през 1913 г. достигна почти 36 милиона тона.

Професия Миньор е един от най-опасните и то не само в България. Опасността се крие в експлоатационни условия - най-голяма дълбочина, често при много високи температури е възможно експлозии, в мината свива отравяне метан, въглероден оксид.

Добивна промишленост - приоритет, най-важната задача на държавата. Но в преследването на печалба, сериозен, сериозен проблем възниква въпросите на сигурността в усилената работа на служителите, които са изложени на риск дневно.

Една седмица преди експлозията настъпили в пристъп на минен газ, в резултат на което петима работници, претърпени изгаряния. Въпреки това, работата на мината не е бил спрян. Експерти отбелязват, че нито един от управленската структура на мината в края на разследването не бе наказан.

3. МОН спасители и пожарникари

Топ 5 най-опасните професии в България

Това, което прави един човек една легенда? Това, което той е направил в живота си? Или спомени от него? Iz K / е "спасител"

Аварийните спасители - специалист по спасяването на пострадалите при аварийни ситуации, системата за служител на Министерството на извънредните ситуации. Тази професия не е лесно, но това е много популярен и високо платена.

Тя включва няколко професии: шофьор, пожарникар, алпинист, водолаз, медик и др ..

Работи спасители са винаги много природни бедствия, причинени от човека бедствия или терористични актове, природни бедствия, аварии, вътрешен - спасителни служби от служителите се изисква възможно най-скоро, за да помогне. "... Твърде много непредсказуеми рискове" ежедневно придружава спасители. Риск, граничеща с подвизите, които правят всеки ден хората, които са избрали тази професия.

• Elite руски спасители е централната airmobile спасителен отряд MOE България (Tsentrospas), чийто бойци в повишена готовност за полети в космоса на всички световни големи катастрофи.

За професионалисти, има градация на гърдата MOE България подписва "спасяване" International, на първи, втори и трети клас.

Пожарникар. Когато гасене на пожар, е голяма опасност от физическо нараняване, което руши структура, прегряване на организма, химически отравяне. Един от най-опасните професии в света.

В България всяка година 130 000 пожари, в резултат на което загинаха около 19 000 души, включително 30 пожарникари участват в гасенето на пожара.

Пожарникарите династия. Традицията на приемственост в българската противопожарна защита днес все още около 50 професионални династии. Често в една и съща пожарната служи две до пет поколения на пожарникарите от баби и дядовци до внуци, както и на техните роднини и членове на техните семейства. Най-старите от династията пожарникарите са с обща продължителност на обслужване в софтуера на повече от 100 години.Топ 5 най-опасните професии в България
Пожар Squad, София 1900

4. журналисти

Топ 5 най-опасните професии в България
Евгени Poddubny, военен журналист в България

Според статистиката, днес убит в една седмица, двама журналисти в света. Тази информация се предоставя за всички, за да видите в Женева.

Всяка година в света умира повече от сто журналисти по различни причини. След това, някой има въпрос за това, защо толкова много професионални смъртни случаи в привидно обичайна дейност?

Дори и в мирно време, тази статистика не са намалени, това се дължи на факта, че журналистиката - това е опасна професия, която е свързана с влизането на постоянен дебат с различни хора, които реагират различно на конкретен въпрос и информация.

Журналист присъства където винаги разпали страстите, където се провеждат военни операции, където се провеждат срещи и дебати. Журналист, понякога дори с неохота, той може да попадне в разсадник на борба, конфликти, най-много ходене тънката граница между живота и смъртта. Той е винаги там, където нестабилната обстановка и страстите.

Журналистика - много опасен професия, свързана със смъртта на невинни професионалисти, които са убити в горещи точки и нестабилни държави. Да, разбира се, войници умират по-често от журналисти, но журналистите, за разлика от войници, са напълно незащитени, а основната им оръжие е една тетрадка и химикалка, думата ...

международна организация комитет за защита на журналистите представи годишната класация на най-опасните страни за журналисти, в които България е на девето място.

Като цяло, има 12 страни, изброени. Най-опасните страни за журналистите наричат ​​Ирак, Сомалия и Филипините. В допълнение, трябва да се припомни най-изострените точки:

1. Украйна.

24 май - Андреа Rokkelli, италиански фоторепортер, умира при мистериозни обстоятелства, като покрива Славянски блокада. С него умря му преводач Андрей Миронов.

Топ 5 най-опасните професии в България

3. Сирия и Ирак

Само за последната година 27 журналисти са били отвлечени в Сирия, в Ирак - 20.

В допълнение, на екстремистите на групата "ислямска държава", която работи на територията на Ирак и Сирия, разкривайки убит американски журналист Джеймс Фоли. Wild кадри публикувано в Интернет под заглавието "Съобщение на Америка".

В допълнение, в така наречената "Ислямска държава" е бил убит от един журналист от Япония, в сирийския град Хомс също убит френски фотограф Реми Oshlika и американски Мери Kolvin, който е работил в продължение на повече от 30 години на чужд кореспондент на британския вестник Sunday Times.

4. Пакистан

5. Строителите

Топ 5 най-опасните професии в България

В небето - празен. Чиста и красива, но напълно празни небе. Невъзможно е да си представим, че архитекти и строители са живели в всички къщи, които те са създали. Джон Faulz. колектор

Най-травматично, според агенцията, остават строители. Общо убити 170 работници. Най-често умират монтажници. Монтаж на метални конструкции на сгради, мостове, въздействието на движещи се превозни средства и машини и т.н. Всичко това е съпроводено с риск за живота. Рискът не е просто падат от голяма височина, но също така и да се нарани, като безгрижни работа с инструменти.

Един от най-честите причини за смърт на работното място (33% от общия брой) беше лошата организация на условията на труд от страна на работодателите, - прес-служба на Агенцията по труда.

Най-честата причина за смърт сред строителните работници е падане от голяма височина, както и неспазване на стандартите за безопасност е съвсем естествено.

Ние идентифицирахме топ 5 на най-опасните професии в България, но това е невъзможно да не говорим за други, не по-малко опасни области на дейност, професия, което отнема живота на десетки хора всяка година ...

• Drivers, КАМИОНИ - основните причини за злополуки - лошото състояние на пътя, умора, дължащи се на тежък товар, експлоатация на дефектни, остарели превозни средства в нетрезво състояние.

живота на водача не може да се нарече лесно. Поради дългия престой в седнало положение те често се появяват болки в гърба. В допълнение, те са подложени на високи нива на напрежение, което води до появата на сърдечно-съдови заболявания. Шофьорът е постоянно изложени на риск от злополука. Според статистиката, професията, че шофьорът носи по-голям риск от професията на полицията и дори пожар.

• Rybolovv морета. Всяка година в риболов в морето е убил повече от десет души. И това е само в България. В света на тази професия тя също се смята за един от най-опасните. Големи траулери за шест месеца не акостират на брега. И през цялото това време екипажът или почивните дни или празник. Намерете най-улов на риба, процес - и толкова много пъти около кръга. Следователно първото предизвикателство - психологически. Втората трудност произтича от факта, че трябва да работят по-стар хардуер. Възрастта на повечето риболовни кораби, повече от 30 години. Но да си позволи да обновяване на флота, не може дори големи компании. Нова траулер струва повече от $ 80 милиона.

Топ 5 най-опасните професии в България