Волгоград, Сталинград, Tsaritsyn история преименуване на въпроси и отговори - Politicus

Когато градът променя името си и дали местните Дума депутатите решиха да го преименувате отново? В продължение на години, дебат продължава за това дали да се върне в града старото си име, което са получили в съветската ера, или преди революцията. В много градове в България няколко имена, специално място сред тях е герой-град, регионален център и един милион Волгоград.Волгоград, Сталинград, Tsaritsyn история преименуване на въпроси и отговори - Politicus


Колко пъти преименуван Волгоград?

Волгоград преименуван два пъти. Този град е основан през 1589 и първоначално е наречен Tsaritsyn, тъй като тя е била първоначално се намира на остров в кралицата на реката. Коренното население на тюркски наричат ​​тази река "Сари-Су" - "жълт вода", на името на града датира от тюркски "Сари блус", което означава "жълт остров".

В началото беше малък военен граничен град, който често отразява номадски нашествия и бунтовническите войски. Впоследствие обаче Tsaritsyn става индустриален център.

През 1925 г., царицата е първият път, тя е преименувана в чест на Сталин в Сталинград. По време на Гражданската война, Сталин е бил председател на Военния съвет на област Северно кавказки военен. Той водеше защитата на Tsaritsyn от Дон армия Атаман Краснов.През 1961 г. градът е преименуван за втори път. Сталинград, той се обърна към Волгоград. Това се случи точно навреме за развенчаване на "култа към личността"

Кой и кога той иска да се върне в града, старото име?

Споровете около преименуването на Волгоград обратно към Сталинград или Tsaritsyn е бил тук за дълго време. Този въпрос е бил обсъждан в медиите. За връщането на града на имената Сталинград обикновено са комунистите. Освен комунисти подписи в подкрепа на тази инициатива, ние се събира някаква причина жителите на Санкт Петербург, Волгоград изненадани, че самите себе си. Повече от жителите се коригира искането да се върне в Волгоград преди революцията име Tsaritsyn.

Въпреки това, много граждани не подкрепят инициативата за преименуване на града. В продължение на 50 години, те са доста използвани за името на Волгоград и не би искал да се промени нищо.

Да не би властите все още са решили, че ще се нарича Сталинград Волгоград?

Да, но, парадоксално, да се нарича град Сталинград ще бъде само няколко дни в годината.

Волгоград, Сталинград, Tsaritsyn история преименуване на въпроси и отговори - Politicus

Името "град-герой Сталинград" ще бъде използвана за общоградска събития. Останалата част от времето, градът ще Волгоград.

Това решение на депутатите Волгоград Сити Дума прие в навечерието на 70-годишнината от битката при Сталинград.
Според депутати, документът за използването на името "град-герой Сталинград" в паметните дни е приета въз основа на многобройни оплаквания от ветерани.

На последната снимка. Волгоград. Панорама на битката при Сталинград. Фрагмент.

Волгоград, Сталинград, Tsaritsyn история преименуване на въпроси и отговори - Politicus