Защо България американски държавни облигации

Първата причина: поддържането на рублата

Защо България американски държавни облигации

Без значение колко много и различни викове "тролове" в интернет и патриоти по улиците, които имат малко разбиране за това какво икономиката, подкрепа за "враг", САЩ държавни облигации са от съществено значение.Първо трябва да разсее мита от основните: пари за такива цели, които не са от държавния бюджет. Ценни книжа на дълга на САЩ идват от резервите на Централната банка на България (Централната банка на България), която се изразходва за поддържане на рублата, валута софтуерни вносители, длъжниците и така нататък. Г.

Ако някой си мисли, че всяка баба не получават пенсия, на основание, че правителството кредити "враговете", то до голяма степен погрешно. Централната банка на България - независима финансова институция, един от чиито функции - рубли емисии. Тя, от своя страна, зависи от състоянието на икономиката като цяло, и по-специално върху търговския баланс.

Колкото по-икономически развитите страни, толкова повече искате да отпечатате на местната валута. Ако балансът не се спазва и на Централната банка на България ще отпечата много пари, тогава те ще се превърне в обикновен конфети, бонбони опаковки.

Да си представим, че всеки гражданин е дал един милион долара, какво ще се случи след това? Отговорът е очевиден: цените скочат точно както никой няма да продаде дефицитна стока за хартията. В икономиката това се нарича хиперинфлация.

Втората причина: поддържането на националната валута ликвидността

В зависимост от състоянието на икономиката, централната банка пусна рубли до резервата. Но основните операции по търговия се извършват в евро, щатски долари, японски йени, Британска лира. Също и днес добавиха китайския юан.

Рубла ликвидност, за да имате (тегло), е необходимо да ги реализират, в противен случай те ще останат обикновен конфети. По-рано, като мярка да се гарантира, че златото е действал. Това долара, подкрепено от този благороден метал, натрупан господство в света, докато френският президент Шарл дьо Гол един ден не е доведен до американски кораб с американската валута, която изискваше злато. След такова крещящо действие, беше решено да се откаже от софтуера "бъгове" благороден метал. Вместо това, американската валута е предоставил гаранции, че "всичко ще бъде наред", а това, всъщност, е американски държавни облигации.

С други думи, на рублата трябва да бъдат снабдени с нещо, за да не бъдат обикновени парчета хартия, които могат да се режат на всяко дете от една тетрадка. В тази роля са държавни облигации на САЩ, които са обезпечени в истинския смисъл на думата на честта на американското правителство.

Ценни книжа на дълга на САЩ са гаранцията, че рублата по всяко време може да се променя в долари и обратно. Като се има предвид, че всички търговия се провежда в чуждестранна валута на няколко страни, включително Съединените щати, това е гаранция за стабилността на търговия.

За да стане по-ясно, защо купуват американски облигации, симулира ситуация: три деца, които играят в стаята. Две от тях са отпечатване собствените си пари, а третият е купил. Първите съкращения на собствените си валутни листа от тетрадка, и не предоставя, а вторият - по-хитър, той променя своите хартиени "пари" за истински рубли за един курс, за които можете да си купите нещо в магазина реална е. По този начин, второто дете просто няма да ги разпространява, за разлика от първия, който може да печата "пари" в който и да е количество.

Що се отнася до въпроса за парите, положението е приблизително сходни с второто дете в тази ситуация: изявления на централната банка рубли базисните ценни книжа, които се наричат ​​САЩ държавни облигации. Себе си, са закупили също долари от Федералния резерв на правителството на Съединените щати, като например облигации, които заедно образуват външния дълг.

Причина трета: печалба

В допълнение към вече споменатите две причини, ние не трябва да забравяме, че инвестициите в американски държавни облигации генерират реален доход.

Защо България американски държавни облигации


Като инвеститори могат да централни банки, правителства, търговски обекти и частни инвеститори. доходността им се колебаеше около 2-3% годишно. На пръв поглед, цифрата е много малък, но има едно предимство - най-ниска процент компенсирани връщането на доверието, като тяхна капитала и печалбите. Никой от финансовия инструмент, за разлика от държавните облигации на повечето развити страни, прави абсолютно никаква гаранция, което е, не може просто да не се получи процент от очакваните високите печалби, но и да загубите всичките си капитали.

Причина четвърта: опазване резерви

Всеки знае, че в тази страна, които държат парите си в стъклен буркан - това е еквивалентно на тях да изгори на кладата.

Защо България американски държавни облигации
в рамките на няколко години, инфлацията ще ги намали значително, въпреки факта, че броят на нули на банкнотите няма да се промени.

Но обикновеният гражданин просто: ако той разполага с необходимите средства, той иска да запази в продължение на няколко години, достатъчно, за да дойдат и да е банка и за откриване на депозитна сметка, в която парите, спестени от интерес може да се постави. Разбира се, много от това няма да спечели, но основната цел - да се спестят пари в реално изражение, а не в номинално. С други думи, без значение колко нули имате по сметката, важно е - колко могат да си купят продуктите в магазина.

Всички банки зависят от своя страна от Централната банка, която издава лицензията, определени рефинансиране процент и така нататък. D. Но какво се случва с CBR? Инфлацията директно към него не е прекратен, поради което запазва в рубли еквивалентни спестовни съхранение в стъклен буркан на всеки гражданин - е глупаво и безсмислено. По същия начин instumentov опазване резерви и са gosoobligatsii "врагове".

Защо САЩ?

Разбира се, говорим за величието и могъществото на България може да бъде всеки брой, но днес тя е дълговите ценни книжа на правителството на САЩ се срещат три основни изисквания:

САЩ - една от малкото страни в света, където икономическата политика на държавата не зависят от "майстор" на Белия дом.

Защо България американски държавни облигации
Който и да дойде на власт в тази страна, ситуацията не се променя. В допълнение, държавата не е замаяна от различните бунтове, революции и промени на режима, фискални реформи, войни и така нататък в тази страна знаят основното правило в икономиката - .. Пари обича тишината.

Когато в края на "ерата на долара?"

Днес можем да видим най-различни филми, телевизионни предавания, речи на политици за неминуемия колапс "на финансовата пирамида на САЩ."

Защо България американски държавни облигации
Много "гурута" в икономиката казват, че е на път да се случи, ще трябва да изчакаме още около две години. Но истинските икономисти дори в средносрочен план (следващия половин век) се изпълняват такива шансове не виждат.

Размерът на дълга на САЩ

Разбира се, размерът на дълга на САЩ впечатляващ - повече от 19 трилиона долара, което се равнява на 109,9% от БВП.

Защо България американски държавни облигации
Така например, на дълга на Гърция, Ирландия и Исландия, като процент от БВП, повече от САЩ, както и дълга на Украйна през следващите години може да надмине тези цифри. Тук трябва да се вземе предвид не номинален размер на дълга, както и процент от БВП и неговото обслужване, е за правителството на САЩ струва само $ 250,0 милиарда. Ако сравните бюджета с доходност от почти 3500 милиарда, сумата ще бъде нищожен. Затова тромпет на висок глас за предстоящото САЩ подразбиране през следващите 50-100 години по-рано.

България: държавните облигации на САЩ на най-печелившите

Що се отнася до третия ключов фактор - рентабилност, тогава има държавните облигации на САЩ на първо място. Сега, много ще се изненадате, но топ пет на три годишните ДЦК са тези, в които отрицателен доход. Това не е шега: Securities Japan губи около 0,2% годишно, Франция - 0.5%, но в САЩ можете да спечелите до 1% годишно.

Тогава защо да инвестирате? Отговорът е прост - за да не се загубят още повече инфлация.

Причина четвърта: политическо влияние

В действителност, тези страни, които са в ръцете на значителен процент от държавните облигации в друга страна, може да го повлияят политически. Хвърляне на всичките си запаси от ценни книжа, могат да доведат до провал на цената им, като по този начин тя няма да бъде в състояние да продаде повече облигации, което е еквивалентно на финансов колапс.

Но ние се гордеем с нищо особено - български акции е само 5% от дълга на САЩ.

Тя може да се обобщи, казвайки, че инвестирането в държавните облигации на САЩ, България екстракти от различни дивидент:

  1. Подкрепа на националната валута, обменен курс.
  2. Тя дава рубла ликвидност по етажите за търговия.
  3. Възползват.
  4. Той се опитва да си купи политическо влияние.

Вливането на пари в САЩ облигации не поддържа рублата. Рублата е изцяло зависима от петрола + малко спекулации. На второ място, "опазването на резерватите." По-добро съхранение на данни в страната - това е инвестиция в икономиката ни. Е, всичко това в същия дух. Единствената причина да купите България - сегашната власт се упражнява от Съединените щати, и е един от най-правни начини да се теглят пари от България

Защо България американски държавни облигации

Защо България американски държавни облигации