Яйчен ликьор - адвокат - у дома рецепта

Яйчен ликьор - адвокат - у дома рецепта
Яйчен ликьор "Адвокат" е алкохолна напитка от холандски произход, който има дължими пиле яйчни жълтъци изразителен жълт аромат (търговски версии се заменят E-100 боя). Що се отнася до вкуса качества, той е много сладък, балансиран, кадифена с малка крепост около 20%. В класическия вариант на тази напитка е готова на базата на ракия, мляко, яйчен жълтък, мед или захар. Днес, много фирми произвеждат алкохола, те са известен компания De Kuyper, той излезе от поточната линия като такъв известен като ликьор Blue Curacao, Пиза, и др.Някои рецепти предложи да се добавят ликьор ванилия, сметана, кондензирано мляко. С течение на времето, тези съставки и залягат в основата на много рецепти яйчен ликьор. Кук ликьор "адвокат" като у дома си много лесно и не е скъпо, в сравнение със същия напитка, която предлагаме производители. Помислете за най-популярните рецепти за домашно яйчен ликьор.

И така, най-честата рецепта, че повечето включва всички по-горе съставки.

Рецепта на яйчен ликьор Адвокат

За подготовката ще ви трябва:

 • Жълтъци - 10
 • Brandies коняк или грозде 250 мл
 • Мляко сгъстено - 1 буркан
 • Крем (10-15%), 120 мл
 • Опаковка ванилин (2 г)

Яйчен ликьор - адвокат - у дома рецепта
Той е отговорен подход към избора на висококачествен алкохол-базирани, така опции като разреден спирт или водка, която не е най-добрия начин, но, разбира се, можете да опитате. Можете да замените ракия от гроздови алкохол или евтин ирландско уиски, или пък се използва подправени ром. При избора на кондензирано мляко също обръщат внимание на качеството на продукта, е желателно, че не е прекалено дебел. Яйца са най-използвани с кафява черупка, има едно мнение, че жълтъкът те имат по-жълто. След това внимателно се отделят жълтъците от белтъците, защото, ако паднете в протеин напитка, може да образува неприятни бучки. Също така е необходимо да се отстрани протеина от кабелите на жълтък. Ето малко съвети за това как да направите това: дръпнете жълтък с пластмасова чаша и се прехвърля в една чиния.

На първо място се отделят жълтъците от белите, ги поставя в голям съд, добавете кондензирано мляко и ванилия. Всички компоненти се смесват добре с помощта на смесител или хало, трябва да бъде хомогенна маса. Тя получи много гъста, така че не се обезсърчават от този резултат ние искахме. Сега добавете в качеството си на ракия, разбърква се, след това се изсипва в крема и се разбърква.Това е почти всичко, остава само да се налее питие в никакъв капацитет от около 1 литър в обем, запечата уплътнен капак и оставете за 4 дни на хладно и тъмно място. Разклатете алкохол по време на инфузия не е необходимо, можете да направите това, ако видите, че напитката ви беля. След 4 дни, филтрира напитката през сито или тензух да използвате превръщайки го в няколко слоя, за бутилиране на напитки и оставете някъде другаде 7-10 дни, за да се утаи.

Яйчен ликьор - адвокат - у дома рецепта
За да бъда честен, получената течност ще бъде не по-лошо в сравнение с вкус "адвокат", произведени от De Kuyper.

Тази рецепта е тестван голям брой самостоятелни състезатели и любители на алкохолни напитки, направени в домашни условия. Що се отнася до последователност, тя е като начало Baileys, само малко по-дебел. А в някои случаи, това почти трябва да яде с лъжица, класическата версия на това предполага: доставка на алкохол за чаша, обслужващи лъжица.

Помислете за един повече, а не по-малко популярна рецепта на яйчен ликьор у дома.

За подготовката ще ви трябва:

 • 90 грама водка
 • 2 пилешки жълтък
 • Мляко 130грам
 • Член 2.5. л захар
 • 3 г ванилия захар

Яйчен ликьор - адвокат - у дома рецепта
Вземете пресни яйца, отлепете в чаша или друг съд в жълтъка. Не бързайте да се разпорежда с протеина, той няма да бъде необходима в бъдеще, но това може да се използва при печене или се готви един омлет. Разбийте жълтъка с помощта на венче или пасатор, докато гладка. Млякото се вари, отстранете пяната, която се образува. Разтворете захарта в горещо мляко, ако сте любител на сладкиши, можете да използвате захар до половин лъжица вече.

Млякото трябва да бъде охладен. Внимателно изсипете охлажда млякото е напълно в предварително приготвените жълтъците, така че те да не са намачкани. Разбърква се и се добавя само в сместа в водка, може да се използва бренди. След това отново се разбърква, така че напитката става хомогенна. Отдели за един ден в хладилника.

Готов яйчен ликьор у дома ще бъде на следващия ден. Тогава не се колебайте да излее напитката в красива бутилка, събира весела компания и лека нощ е гарантирано за вас.

Също така, въз основа на подготвената луга може да готви много вкусно Пан Кото.

Panna теракота рецепта с яйчен ликьор

За подготовката ще ви трябва:

 • Яйчен ликьор - адвокат - у дома рецепта
  Маскарпоне 160 грам
 • Мляко -180гр
 • Захар -50грама
 • Яйчен ликьор -60грама
 • Желатин лист -2

Таблици Желатин в студена вода. Загрява мляко със захар, отстранете от топлина и добавете притиснат желатин. Добавете маскарпонето и да се върне към слаб огън, като се разбърква с дървена лъжица, до момента, когато не успеят, но в никакъв случай не се вари! Сваля се от огъня, добавете бульон и оставете да се влеят в продължение на 15 минути най-малко. През това време, формите изплакнете със студена вода, да не унищожи! Изсипете маса за Panna Cotta, и го поставете в хладилник 5 часа.

Също така е възможно да се подготви необичаен коктейл Sprite с яйчен ликьор.

За подготовката ще ви трябва:

 • 50 мл яйчен ликьор
 • 150 мл Sprite
 • 40 г лимон
 • 180 грама на лед
 • 60 г натрошен лед

Напълнете хайбол кубчета лед до върха. Излива алкохол и дух след това трябва внимателно се разбърква получената напитка коктейл лъжица. Dosypte натрошен лед и украсете с резен лимон.

Намерени бъг ли е? Изберете го и натиснете Shift + Enter или кликнете тук