Как да изберем и да купи каска за велосипед

Как да изберем и да купи каска за велосипед

В тази статия ще поговорим малко за велосипедни каски.

Честно казано, ние виждаме, че е необходимо тя не е особено желателно. Лично аз мисля, че това е просто един необходим елемент в тоалета на всеки колоездач.В Европа, в случая на шофиране без каски, влезли в наказание, и застрахователната компания може да откаже да плати застраховка възстановяване.

Как да изберем и да купи каска за велосипед

Според статистиката, наличието на каски предотврати 85% от наранявания на главата.

Как да изберем и да купи каска за велосипед

Шлемът тя е-пак ще е по-удобно

Как да изберем и да купи каска за велосипед

Основната цел на конвенционалните каски е, разбира се, защита на главата срещу отоци, порязвания и натъртвания през есента. И не на последно място на главата шлем спестява не само, когато се падне. но след това, когато сте на път, някой ще лети и да падне не са сами по себе си, но поради външни причини. Изглежда, че не сте виновен за падането, но Холовати нещо твое! И съжалявам през първото го поставете!

Основна задача професионален колоездач каска е защитата на главата, като цялата сума колоездач аеродинамична форма.

Ние считаме, че на следните въпроси:

Видове велосипедни каски

Как да изберем и да купи каска за велосипед

Всички каски са разделени на няколко вида:

 1. Cross-kantriyny. Перфектен за любители, колоездачи, спортисти - krosskantriyschikov. Най-често използваният конвенционален велосипеда. Доста лесно. Теглото им започва от 300 грама. Често има сенник, понякога сменяем и мрежа против комари на вентилационните отвори.
 2. Highway. Подобно на CROS-kantriynye, но обикновено те вентилационни отвори по-широко и няма сенник.
 3. Баулър. Това е специален модел. Те се използват вентилатори BMX, Street, Dirt. Те са по-трудно от предишните два вида, но за защита на главата по-добре. Кани са изработени от трайна пластмаса, и естествено водят по-силни сътресения. Bowlers не са въобще или имат много малки вентилационни отвори.
 4. Fulfeys. Това е за любителите на екстремни ски. Той предпазва не само главата, но също и на шията и лицето. Често те са изработени от въглеродни влакна или фибростъкло.
 5. Track или състезателна каска. Това обикновено е професионален каска за ездачи. Неговата основна задача е да защитава главата и има изчистен аеродинамичен форма.
 6. Детски каски. Те се считат за каски за деца от 2 до 12 години. Най-често техните размери 45-57 см. Се открояват оригиналните цветове и форми. Родителите, да са наясно, че едно дете, карането на колело, и особено ако той е просто живот. по главата би трябвало да бъде veloshlem и защита на коленете и лактите!
 7. Стилни шапки. Това не е само каска и колоездачни дрехи действителната позиция. Освен това, тя е твърде много като обикновен шлем. Не можем да кажем, че те са разпределени в нашите открити пространства, но в "упадъчна Запад" има компании - производители на велосипедни аксесоари. Ние ги споменавам като един вид да знаете, че това се случва същото.

дизайн

Дизайнът на всички модели каски е почти същото, и се състои от следните части и елементи:

 1. Жилища. Най-важният елемент. Тя е изработена от експандиран пяна полипропилен, полистирен пяна или полиуретанова пяна. Просто казано, това е специален компресиран пяна, съдържащ много малки въздушни мехурчета. Той те е, спукване на въздействие, гасят енергията си. Ако това е скъпо и подсилена каска, тогава тялото му добавя към найлон или въглеродни влакна. Жилищни каски изгасва основната сила на удара.
 2. Външният капак. Обикновено от полистирол, поликарбонат, или други видове твърди и здрав пластмаса. В момента на удара, външната обвивка разпределя силите си тяло каски. Тя предпазва организма от счупи лесни удари, както и драскотини, пункции, вредното въздействие на слънчева светлина.

Един от най-важните задачи на външната обвивка на каската - слайд по повърхността (земя, асфалт) през есента.

Какво прави той? През есента на скоростта на движение на главата не намалява рязко, а постепенно. Това намалява натоварването на главата и шията, удара се смекчава.

Ярък дизайн и ярки цветове Шапка предупреждава шофьорите за преместване на пътни колоездачи.

 1. Колани и регулируема обиколка на главата. Fix каска, не позволявайте да го преместите, откъсвам главата по време на падане. Много добре, ако можете да отворите закопчалката с една ръка.
 2. Мека подвижна или невъзможно да се смени облицовка отвътре. Проектиран за удобно носене, побира до размера на главата и усвояване на пот. Много удобен подвижен уплътнител - можете да ги измие. Включени при някои модели са по челото и тилната подложки регулирате размера на главата. Те също така защити главата от удари на тялото по време на падането, като допълнителен амортисьор.
 3. Трябва да бъдат осигурени Отворите за вентилация каска.
  Как да изберем и да купи каска за велосипед
  Те създават въздушен поток около главата, това охлаждане в горещо време. Ако не го направят, ръководителят бързо сдвоени през лятото пътуване. Дишащата зависи до голяма степен от размера и на правилното място на дупките, отколкото на количеството им. Също така е много важен фактор е наличието на вътрешната повърхност на каска специално въздушните канали, през които протича въздух от предната част на каската на тилната, отстраняване на топлината от главата.


Женските модели понякога правят специален отвор в задната част на плитки.

Интересен факт, но когато се изпитва в аеродинамичен тунел е установено, че при скорост от 30 km / h почти всяка каска осигурява по-добра вентилация, отколкото гола глава.

 1. Комарници на вентилационните отвори. Там не е стандарт за всички модели. Доста удобно нещо, особено при дълги пътувания. Това не винаги е удобно, когато в отдушника ще лети пчела или дори насекомо.
 2. Visor. Този атрибут е напълно по избор (с изключение на някои видове, като каски fulfeysovye винаги с козирка). Там са хвърлени в корпуса, или закрепен. Като цяло, колкото по-далеч не е най-екстра елемент.
 3. Светлоотразителни елементи или закрепена подплата. Възможно е също елемент по избор на дизайн, но много полезен. Обикновено това е монтиран зад и в тъмното е много полезен на пътя.

Срок на годност каски

Това не е празен въпрос. Фактът, че средната продължителност на живота на живота каска на 3-5 години.

Това е така, защото материалите, от които е направена каската (разпенени пластмаси) са унищожени от излагане на ултравиолетови лъчи. На езда шапка целогодишно трябва да се промени дори и купа - веднъж на 2-3 години. Това се дължи на факта, че полимерите лошо издържат температурни крайности.

При избора на най-важното каска, което трябва да се разбере - каската може и трябва да се използва само веднъж. След сериозно въздействие - Необходимо е каската да "изпрати на заслужена почивка." Той вече е изпълнил своята задача. Защитете главата си.

И науката с производството да се движим напред с големи скокове, разработване на нови модели всяка година все повече и повече светлина, силен и удобно.

Как да определите размера на каската.

размер каска играе решаваща роля в защитата на главата. Неправилно каска ще защитава главата си.

С малък размер е повече или по-малко ясно. Ако той е бил много малък, че не го нося. Но ако е много малко, и все още се измерват чрез разклащане главата му, по-добре е не да се носят. Постоянен компресия и притискане на мозъка кръвоносните съдове няма да допринесат за подобряване на вашето здраве.

Ако каската не е в близост до главата, в областта, която разпределя енергията на удара е значително по-малко, отколкото в случая с плътно прилепване през областта на главата. Естествено силата на удара върху черепа е по-малко, отколкото в случай на правилното монтиране на каски. Както налягане се разпространява от една игла се вижда ясно на фигурата.

Като цяло, това е необходимо да се измери шапка. Ръководител на всеки и не е задължително да отговарят на стандарт производител главата, произвежда каската.

Как да изберем и да купи каска за велосипед

На първо място, трябва да знаете размера на главата си. Най-лесният начин да направите см и измерване на обиколката на дължина и на главата. Именно поради тази цифра, както и за подходяща каска изглежда.

Как да изберем и да купи каска за велосипед

Има универсални измерения на каски:

 • Мъж: 54 cm - 61 cm.
 • Жените: 50 cm - 57 cm.
 • Деца: 46 cm - 57 cm.

Но личното ми мнение - трябва да се опита на каска. Основното нещо е, че главата му се чувствах комфортно в него.

Ако искате да се вози през зимата, имайте предвид, че под каската трябва да носят колоездене капачка, т.е. Имам нужда от малко по-голям размер.

Как да се облича и да носи veloshlem.

Каската трябва да седне в изправено положение на главата. Не се измъкне и не излизаш.

Как да изберем и да купи каска за велосипед

Почти всички каски са снабдени с тунинг пръстен. Особено ако тя е много пространствен модел.

Зад този пръстен е специален регулатор. Носете каска и усукване на контролния диск, докато не стигнем до каската удобно и плътно да седи на главата му. Но това не е натиснат или изцеден!

Има модели, при които вместо контролния диск, използвани силно еластична.

Как да изберем и да купи каска за велосипед

Както носят каска трябва да е удобно. Колани не трябва да се възползват. Тя не трябва да си затваряме преглед. Предният ръб на каската трябва да бъде над веждите на 2-3 cm (два пръста) - не повече.

Опитайте се да се окаже натиск върху каската надясно, наляво, напред и назад - не трябва да се движи много.

Затегнете всички ремъци и след това се опита да отвори устата си, въртят главата си настрани, нагоре и надолу - каската не трябва да пречи на говорене, движи главата си.

Крепежни елементи странични ремъци трябва да бъдат под ушите, а не на тях.

Как да съхранявате каска за велосипед

 1. Имайте е необходимо каската на хладно и сухо място. Не е необходимо да го съхранявате в горещата тавана или забравя в багажника на колата. Това се дължи на влиянието на високите температури върху материала на тялото.
 2. Опитайте се да запазите пряка слънчева светлина от грее върху penopropilenovy тялото шлем. Фактът, че толкова penopropilena трае по-дълго.
 3. Ако каската стана мръсна - просто го измийте с топла вода и кърпа. Не използвайте химични препарати.
 4. Между другото, ако каската се предлага с инструкции - да го прочетете. Най-вероятно, защото на него ще можете да намерите нещо полезно за себе си.

Още няколко съвета.

Как да изберем и да купи каска за велосипед

Това, което искам да кажа в заключение в резултат на статията.

В скъпите маркови каски по-добър дизайн, оцветяване. Използвани по-трайни и скъпи материали за корпуса, външния калъф, подложки вътре. Техните цени започват от 100-150 долара и по-горе. Те често са толкова, колкото и самата мотора. И тогава всеки решава според финансовите си възможности.

Не забравяйте, че всяка каска (това е скъпо или евтино) прави главата си веднъж. След сериозно въздействие е необходимо да се "изпрати на заслужена почивка." Той вече е изпълнил своята задача. Защитете главата си.

И това е мястото, където възниква въпросът. Струва ли си да харчите сто долара или повече в един хит, ако почти същата защита на главата и по-евтино каската? Все пак той се хвърли след това.

Да, нека да бъде не толкова красива и аеродинамика по-лошо, но се чудех дали някой от вас, скъпи читатели, всички около аеродинамика при каране на велосипед. Едва ли, ние не сме шофьори.

По мое мнение, veloshlem трябва винаги да бъде на главата си за всяко пътуване. И това е по-добре по-евтино от не каска.

Така че, ако не разполагат с достатъчно пари, за хладно маркови модел - купуват най-малко един вариант на бюджета. Това са възможностите за каски са на разположение в нашия магазин. Основната задача за защита на главата, той ще се изпълни. И харчат 10-20 кинта в китайското каската още по-изгодно, отколкото да се лечение на много по-голяма сума.

И за последен. Карайте с удоволствие, но внимателно.

Не забравяйте, че каска велосипед спестява само 85% от случаите, а в останалите 15% това не помогна.