Как да расте грейпфрут от костите в дома на популярния здравето

Човек успява да растат у дома е наистина всичко, което искат, но много учени и професионални производители многократно е доказано, че семената растат най-добре е прекрасен цитрусов. Ето защо, в различни саксии с пръст грижовна домакиня се опита да сложи ябълката на лимон или портокал. Но, за съжаление, много малко хора знаят, че най-трайни и устойчиви в това отношение невероятни грейпфрути. Може би, защото това растение се е появил в резултат на безконтролно преминаване на обичайната портокал и помело. Защото, за да го отглеждат в пълно непокътнат не е трудно. И как да растат грейпфрут у дома, сега ще ти кажа.Как да се засадят и как да расте грейпфрут от камък? две възможности

На първо място, трябва да се уверите, че имате под ръка всички необходими инструменти и материали за успешното приземяване. Необходимо е да се подготви предварително плодородна почва, засаждане на стъкло, торф и спрей инсектицид. Тъй като първият контейнер е подходящ за засаждане пластмасов буркан крем.

Ако сте купили плодове грейпфрут за големи ями, веднага ги засадят в почвата, а не погребан. Не позволявайте на костната изсъхне. В случая с този вид цитрусов чакам за първи rostochku рано от един месец, или дори две, не си струва. Ние трябва да бъдем търпеливи, както и производителите, които са играли достатъчно с много капризни и непокорни растения.

Грейпфрут достатъчно кости трябва рохкава почва, която също е плодородна съдържащ максимален размер на минерални вещества. Ако ще да се сложи този вид цитрусови плодове преди засаждане процес, прочетете състава на почвата, в магазин за цветя, за да избера най-подходящия, където няма да има оптимално количество полезни елементи.

Въпреки че етапът на грейпфрут могат да бъдат получени и независимо. Това трябва да бъде смес от хумус с листа, с добавен торф, хумус и пясък. Къде можете да получите компоненти? Отиди на площадката извън града за земята, на брега на плажната ивица и да ги копаят дори детска лопата; от съставките, закупени на пазара или в магазин за цветя (торф и мръсотия). Тези компоненти вземат в съотношение 2: 1: 1: 1: 1. Както дренаж на долния използване отломки или разширени глина слой от около 7 сантиметра.

Сложете в почвата, точно над канала на няколко нокти. грейпфрут корени в крайна сметка ще ги разтварят техните киселинни секрети и абсорбират макроелементи в обратна посока.Тясно наблюдение на факта, че след процеса на засаждане в почвата на мястото на контейнер не се изсушава. Разбира се, експертите не призовават да излея вода rostochku извън мярка, но от пулверизатор, за да се пръска всеки ден, ако е необходимо. Само чиста вода предварително загряване го леко и не забравяйте да престои. Поставете саксията близо до кофа с вода, така че от него постоянно отиде изпаряване.

Покълналите семена на грейпфрут е много положително за топлината, обаче, по отношение на добро осветление. По време на активен растеж на млади дръвчета трябва да го хранят два пъти месечно - по-добре е не да се занимава с вредни аматьорски и купи специален тор за цитрусови растения. Например, тор "Дъга".

Поставете фотоапарата в узрели грейпфрута нула. Три седмици по-късно, разопаковането него. Месото трябва да е суха. Вие ще видите, че камъкът вече е покълнало директно в плода. Внимателно повдигнете костите от корените. Извлечено от костите и зародишни корени, засадени в земята. Целият процес като Аспект 1, №.

Грижи у дома от грейпфрут

Много млади, което трябва да се засади цитрусови почти всяка година, с всеки нов контейнер трябва да бъде малко по-за него, отколкото предишната. И само тогава, когато любимата си фиданка ще бъде 5-6 години, честотата на планирания директния намали до веднъж на няколко години. Всички зависи от интензивността на растежа на растението. Ако имате собствен градина или лятна вила, да се почва там - не може да се обърка. В противен случай, можете да закупите готова смес от почва "Роза".

Малката грейпфрут със сигурност могат да съдържат никакви добре осветена, не много издухан перваза на прозореца. Но сега за голямото дърво просто се опитайте да погледнете просторно място, тъй като тя не трябва да се нечетлив.

С пристигането на студена зима, забавлението започва - Растенията у дома не само трябва допълнителна подсветка, и наистина много светлина. Вие ще трябва да си купите специална флуоресцентна лампа за цветя.

Ако растението не получава достатъчно светлина, тя има кривина на цевта може да се случи отслабване на клони, листа слаб растеж. Така че трябва да вземем най-доброто място, където грейпфрут, за да получите максимално количество светлина и може да расте без всякакви препятствия.

Не е необходимо да се движи бързо от едно място на другите цитрусови дървета. Дори не е много съществена промяна на позицията може да предизвика гневен падане на листа, пъпки и цветя. Ако това не пречи, да се грижи с душата и любовта, ти свърши с едно голямо дърво, което трябва някъде хубаво да прикачите. Можете да го закара до страната му къща, където той ще се уверите, да се чувстват уютно и удобно. С една дума, на замръзване, да го запазите на осветените места в топла зима при 4-6 ° С, внимателно dosvechivaya.

Как и кога тя започва да дава плодове грейпфрут от костите?

Основните вредители дома грейпфрут

Поглезете си прекрасен живот, различен от грейпфрут може да бъде вредно цитрусов червен акар, белокрилка и Хосе мащаб. Ето защо е необходимо да се контролират ефективно вредители, използвайки модерни химикали - лекарства, които се продават във всяко добро магазин с цветя.

Анна Ignatenko, www.rasteniya-lecarstvennie.ru