Как да се разграничи от реално фалшив парфюм

Съвременното общество не е различен морал, поради тази причина, много производители произвеждат нискокачествени продукти. Така наречените фалшификации могат да бъдат намерени по рафтовете на козметика и парфюми марки. В същото време продавачите с един глас настоява, че държите в ръцете си оригиналните продукти. Тъй като цената на тези елементи е доста висока, че е важно да бъдат бдителни във времето. Как да се разграничат фалшив от истинския парфюм? Опитайте се да разберете заедно.Как да се разграничи от реално фалшив парфюм

Стъпка №1. Информация за парфюм

Преди да отидете на пазар, прочетете информация за парфюма, който искате да закупите. За да направите това, можете да се запознаете с наличната информация на интернет страницата на производителя. Като правило, фирми дават ясна информация по отношение на техния продукт (което е баркод, партиден номер и така нататък.).

Стъпка №2. Филмът от полиетилен

Парфюм, произведени в Италия, Франция и други водещи страни за производство на луксозни аромати, опаковани в целофан лента. Тя не трябва да бъде прекалено стегнат, или, напротив, добре. Полиетиленови здраво към картонената опаковка, а не набръчкани гънки, не се мръщи. Целофан се разтяга, така че в крайна сметка тя не пълзя на опаковане, деформирана в ъглите и дъното.

Оригиналният аромат има гладка шев, който се намира на гърба или отстрани на картонената опаковка. За да се направи завой, трябва да използвате метод за отопление, подобен на начина, по хипермаркети запечатани опаковки. Поради тази причина, един шев е много тънка и чист, не повече от 0.5 cm. Wide. Ако видите, че краищата на целофана залепени пред вас фалшив.

Обикновено залепени кръг шев печат хартия или квадратна форма. Важно е да се помни, че винаги някои видни производители на парфюми, като например «Hugo Boss», «Slinique», «Shiseido» и така нататък. Не се запечатват принципа на кашон целофан.

Стъпка №3. картонена кутия

Един типичен признак на фалшиви парфюми - картонена кутия сива а. Обърнете внимание, на първо място, на сянка. Оригиналният парфюм е в опаковката на снежнобял, бледо розово или бледосин картона. Обвинени кутии имат етикети, лого притискат в кухината на картона.

След визуална проверка Чувствайте пакет, трябва да е гъста. Само с едно натискане на такива продукти приличат меко кадифе, както луксозни производители използват картон. В случай на фалшификация, опаковки ще има груби ръбове, тя започва буквално шепнат под пръстите си.

В случаите, когато често летят в чужбина, където можете сами да си купят качествен парфюм, не изхвърлите опаковката. В бъдеще ще бъде в състояние да се идентифицират фалшив, ако решите да закупите продукт на българския бутик. Същото важи и за производството на "безмитен".

Стъпка №4. Дизайн опаковки и етикети

Когато посетите сайта на производителя на даден парфюм, разбира се изясни, където надписа трябва да бъде поставен, какви писма са с удебелен шрифт, и така нататък. Също така, можете да се печатат екрани, с които да закупят продуктите. Не бъдете мързеливи, за да се провери информацията от сайта с информация за пакета, който е директно в магазина.

Как да се разграничи от реално фалшив парфюм

Информацията трябва да се отрази на размера на бутилка, състав, мястото на събиране и опаковане. В случаите, когато уебсайта на производителя уверява, че нейните продукти са произведени само 30 мл. и 100 мл. и се опитвате да "vtyuhat" продукт обем от 50 мл. последната опция е фалшив.

Обърнете внимание на името на парфюма. на фалшиви опаковки често правят правописни грешки, добави допълнителен писмо или промяна на смисъла на думата. Този курс помага на измамниците да избегнат отговорността за фалшифицирането на парфюм. Предполага се, че името е различно, въпреки че подобно на външен вид.

В оригиналната опаковка има ясна линия, контурите са добре погледна през. Фалшифициране често оборудван с натъртвания, е трудно да се чете думи. В този случай, за предаване на цветовете на оригинала от копието се различава значително. В първия случай той е богат, ярък, във втория - избледнели с плаващи преходи.Много копия на необходимата линия с града, "Париж-Мадрид-Лондон". Важно е да се помни, че оригиналният надпис се състои само от линии като «Произведено във Франция" или "Произведено в Италия", а не банална «Франция» или «Италия».

В оригиналната опаковка е гравирано в по-малък шрифт от фалшив. Кръгла икона със стрелка на копие от обратното (стрелка надолу), и трябва да бъде стрелка нагоре.

Стъпка №5. Вътрешен кашон

прозорец кухина има интегрирана структура от бял картон. Тази "структура" не позволява бутилката да не ме свърта на едно място от едната до другата страна по време на транспортиране, съхранение. Фалшиви опаковки от картон сив евтини, тъй като те все още няма да се вижда в прозореца, и когато се гледа от външната страна.

Ако не можете да се оцени от вътрешната страна на бутилката, разклатете запечатания пакет. Във вътрешността на бутилката не трябва да виси от едната страна към другата. Шумът ще бъде минимално, не тътен.

Стъпка №6. бутилка

Опаковка може да се определи само дъната на фалшив парфюм, които често се произвеждат в Обединените арабски емирства и Китай. Ако картонената кутия не е да предизвика подозрения, че има смисъл да се помисли директно от флакона. За да направите това, се свържете с консултанта на продавача да се разопакова картонена кутия. Не се колебайте, процедурата може да се извършва без да се нарушава естетичния вид на пакета.

Оригиналната бутилка е изработена от напълно прозрачно стъкло без зацапване нередности, грешки в леене, промени в цвета, малки мехурчета в кухината на флакона. Високо качество на парфюм се бутилира във флакони, направени на ръка. Често към дъното на резервоара е прикрепена метална плоча с гравиран информация за страната на производителя, партиден номер, срок на годност и така нататък.

Проучване на надписите върху копия от писмата не са на същото ниво, те могат да бъдат polustortymi или размита. Докато оригинала има ясна надпис, на който не укор. Важно е да се помни, че винаги, ако формата на бутилката необичайно, че ще бъде трудно да се изградят. Желаещи да получат истински продукт, да сравните закупената бутилка парфюм с снимка на уебсайт или тестер в бутика на парфюм.

Стъпка №7. цвят парфюм

Как да се разграничи от реално фалшив парфюм

След визуална инспекция на флакона оценят цвета на течността. Обикновено парфюмите са тъмно жълто и бледо жълто. В някои случаи, производителите могат да варират течност оттенък от бои. Резултатът е розово, синьо, зелено или лилав оттенък. Въпреки това, ако забележите, че парфюмът има богата цветова, тя съдържа химически примеси. Твърде ярки цветове, характерни за фалшифициране.

Стъпка №8. капак бутилка

Дори не можеш да се обърне внимание на корицата, но това е най-добре характеризира с фалшив. Дизайнери обикновено патент парфюм пластмасови бутилки от който се прави капачката. Поради тази причина, аксесоарът е идеално гладък, без грапавини и нежелани издутини. Фалшифициране, напротив, има недостатъци. Тя може да се уреди бръчки, грапавост, тегло продукти са много леки, изглежда евтин.

Стъпка №9. пръскачка

В оригиналната бутилка парфюм спрей плътно прикрепена към бутилката, не превъртане, се извършва в съответствие с общия дизайн. Обърнете внимание на метален ръб, се намира под струята. Уверете се, че елементът не се върти около оста си, а не "върви" от едната страна към другата. Идеален елемент прави достатъчно твърд, седнал на бутилката. Известно е, че първото пресоване 2-3 не пръска състав. Това се случва поради това, че течността се люлее през тръбата. След изхода за въздух, който е събрал в кухината по време на монтажа, парфюми напръскват свободно.

Стъпка №10. Серия и номер на партидата

Марка парфюм е гравиран сериен номер и много, обикновено се състои от комбинация от цифри и букви. В този случай, надписът е направен както върху картонената опаковка и върху флакона. Важно е, че инструкциите не са се придържали към етикета, както и на самите продукти (стъкло, картон). Кодове на бутилката и опаковката трябва да съвпадат един с друг.

Ако се съмнявате в истинността на продуктите, качеството, да поискат удостоверение от продавачите. Според закона магазини са длъжни да я предоставят без обяснение. Когато оригинала на сертификата ще бъде в ръцете си, да се запознаят внимателно печат. Тя трябва да бъде мокра, леко зацапано, но не копират или боядисани.

За да се различава от оригинала фалшив печат, включете сертификата под тъп ъгъл. Ако тя се отпечатва на принтера ( "Photoshop"), а след това в ръцете на фалшив сертификат. Оригиналният шрифт е освободен на хартия, леко изпъкнали.

практически препоръки

доста трудно да се направи разлика с оригинала от копието на парфюм, въпреки че по-горе информация. Нека да дам още няколко съвета, които да ви помогнат да изберете качествени продукти.

  1. Не слушайте консултанти по продажби, които твърдят, че парфюмът се разпределя по лиценз в Полша, Индия и Китай. Френски и италиански производители никога не издават лиценз, те създават парфюм само в собствената си страна. Производствената технология не е разкрито.
  2. Е-утвърдени производители рядко произвеждат така наречените сонди 10-15 мл. В същото марки парфюми не доставят на продуктите на стелажи в бутилки "Спрей дръжка" Изключение е "Салвадор Дали".
  3. Ако ние говорим за френския парфюм, световни лидери са се обръща дължимото внимание на думата "парфюм". Това е, което те пишат, без буквата "е" в края на думите ( «парфюм»). Ако видите правописна грешка, не се купуват стоките, той е фалшив.

доста трудно да се направи разграничение на оригиналния парфюм от добре изработени копия. На първо място да инспектира найлоново фолио, кутия, интериорен дизайн. Обърнете особено внимание на бутилка, капачка, спрей бутилка. Научете признаците и сертификати гласуват течност цвят.