Как да си направим легло за краставици

Как да си направим легло за краставици

Отглеждане краставици в по-малки, така наречените топли "мобилни" хребети - още един начин да спестите място на вашата страна сайта, без да се засягат бъдещите култури.Разположени така, хребети на принципа вече е запознат топли легла (т.е. от растителни остатъци), не изискват никакви копаене или вземане скъпо тор или тор.

Друго голямо предимство на тези легла - те не трябва да се готви през есента. Напротив, мобилни легла за краставици правят лято, и все още имат време да "затопли" и "да се направи най-голяма."

Такова легло е лесно да се "случва" навсякъде в сайта и също толкова лесно да се ровя в края на летния сезон.

Избора на място и устройството "мобилни" легла за краставици

За устройства, легла за краставици трябва:

• Полиетилен (за предпочитане черен, но в екстремни случаи, подходящ и прозрачен);

• малки клони от резитба ябълкови дървета; • не хумус за зима мулчиране остатъци (или други органични отпадъци);

• Пясък или градина земя; • пепел; • хумус, компост или разтвор EM-лекарство (Humisol, Гуми-OMI, Байкал EM-1 Urgasa, Tamair т.н.)

Краставиците се нуждае от слънчева светлина, така че леглата избират място, което сутрин или следобед поне няколко часа, осветени от слънцето.

Имат бъдеще лехите перпендикулярна на слънчевите лъчи, светлината блести от страната на растенията.

Подгответе легло за краставици започват месец преди разсаждане. Обикновено тези легла правят широки 20-30 см и съща височина и дължина на всеки посетител лятото избира по свое усмотрение. За да се обозначи граници легла в ъглите и на няколко места от двете страни, изкован клечки. Сега можете да започнете да попълвате. Първият слой на краставици легла ще служи тънки клони, останало от отрязване на ябълка (нишки могат да използват други овощни дървета и храсти).

Вторият слой не е хумус мулч през зимата, които все още трябва да се ровя из целия двор. Но ако няма мулч остатъци, за тази цел можете да използвате всеки бързо разлагаща растителни отпадъци (трева, листа, почистване).

Как да си направим легло за краставици

Като краен слой се излива 2-3 сантиметра градина пръст или пясък. Mobile легло за краставици е почти готова. Остава само да активирате работата вътре микроорганизми и да го покрие с черен фолио.

Филмът ще служи като гаранти на топлина, която краставици просто обичат, но за създаването на оптимална среда за корените отговарят на разлагащи органични гъби и бактерии.

За да започне готов навес пепел легло на екстракт от краставица (1 чаша пепел на една кофа вода), а след това - на говорител на хумус, компост или разтвор, получен, съгласно инструкциите на EM pereparaty.

След поливане лехата, покрита с черен филм по такъв начин, че тя е покрита част от пространството около могилата. Това ще създаде пречка за плевели, квартала, с когото краставица не може да устои. В тази форма на крайния цветна леха под краставиците напусна "узреят" за един месец.

Кацането на краставици в цветна леха, поливане, торене, грижи

Ако имате възможност да инсталирате на върха на дъгата и капак легла за засаждане lutrasilom на, разсад краставици могат да бъдат засадени в средата на май.

Как да си направим легло за краставици


Позволени краставица семена засаждане предварително накиснати за една нощ. На разстояние 25-30 см един от друг в черен филм размер слот на 5-7 см. Във всеки "гнездо", засадени млади растения в продължение на 2-3 или 4-5 семена. След засаждане на разсад (семена) е необходимо да се изсипва гореща вода.

Оптималната температура за растеж и развитие на краставица - 28-30 ° С, така че един от мания за краставици за грижа е за покриване на леглата в неблагоприятни периоди (през нощта и студени дни) и не стека прегряване в особено горещо време.

С появата на разсад във втория истински листа краставици поръсени пепел да се предпази от заболявания и вредители. Като правило, този метод на отглеждане на толкова проста липса на защита.

На мобилно градина с краставици изискват по-малко поливане от обикновено, за мулчиране черен филм предпазва изпаряването на влагата от почвата. През първите месеци на краставици се излива топла вода директно в дупката, като се внимава да не влезе вода popadalana растения.

Този метод на поливане насърчава корени от вида на краставиците, за да търсят влага "в дълбочина", което означава - да расте и да разширявам се, което има положителен ефект върху краставица мигла, както и за размера на яйчниците.

Как да си направим легло за краставици

Каквото и да може да бъде прекрасен леглото без хранене краставици не могат да оставят. Като такъв, той е най-добре да се използва компост, разбърква се във вода в съотношение от 0.5 до 1 компост кофа кофа с вода.

През есента след прибиране на реколтата от краставица с леглата трябва да извадите черен филм, а останалата част се използва като органична тор за дънери плодни дървета или да направите компост. Конци долния слой може да се изгарят или се разлагат в храстите на малина.

Ако реколтата от краставици от градината под филма да ви моля, следващата пролет трябва да се повтаря отново и отново - изграждане на легло за краставици, по същия начин, но на друго място.

Някои повече съвети за втория метод, както и датите за засаждане

Един месец преди засаждането краставици на открито място, ние се готвят ширина легло от 50-60 см. Използвайте последната година от кореноплодни растения, това е най-доброто за краставици предшественици. Извадете слой на почвата (15-20 см), старата билото сравнение с нивото на прохода, по-плитки помощни положи дървесни отпадъци (стърготини, талаш, градински теми след рязане).

Тогава ние го давам всичко от миналата година слама и листа, трева, компост, тор. Поръсете всички избран преди земята (5-10 см слой) на. Оказва се, един вид "пай". Разлив вряща вода и плътно покриване с фолио по ръбовете на нея prisypaya земята. Преди това, поставете термометъра в почвата. Изчакайте "пълнеж" наш "пай" ще започне да се затопли. Когато температурата на почвата в близост до 30 °, трябва ли да дойде под формата на ролка - така, че височината на билото е около 20 см Имаме някаква пирамида, която ние отново подслон филм, дори горещо ..

През 20 дни може да подготви почвата за ямките: етил NE-ска, ​​торф земя и компост (1: 1: 1). На кофа смес - 2 чаши пепел и 1 супена лъжица. л. минерален комплекс тор. Всички разбъркайте добре. Една кофа 10 литра достатъчно за 3 кладенци. Почвата е готова.

Сега легла пазител гребен копаят кладенци диа-метър от 20-25 см, дълбочина 10-15 см, разстоянието между тях на 30-45 cm. Напълнете сместа и тяхното варени отново преливане на вряща вода с добавяне на калиев перманганат (1 г в 10 литра вода). Излива 1 л на ямка. Всичко се покрива с фолио, нека отново се нагрява. Около средата на третото десетилетие на май Zama Chiva семки на ден, измива се и се нагрява в продължение на 30 минути. при 45 ° С. Този метод ще осигури по-стабилна и приятелски издънки. Освен това, посочена във всяка ямка прах три краставица семена на тяхната 1 cm почва смес: хумус и пясък в равни пропорции. Поръсва с смес от пепел, такъв състав е в насипно състояние и не дава непропусклив кора. След това трябва да се вземат с размерите на кухненска Polenz tolkushkoy и без да притиска леко поръсена с уплътнена почва.

Това се прави, за да се гарантира, че зародиши тръгва в покълване отиде по-добри кожи и семена в почвата не е нищожно. Ми филм и премахване - повече е необходимо, в противен случай ще бъде генериран излишната влага под него, което води до заболявания. И нека нашите краставици дишат и да свикнат с местните условия. Опитайте сами и можете да сте сигурни, че растенията ще бъдат по-силни и-устойчив тези, които са се увеличили от разсад поглезете. В края на краищата, растения, разсад при пресаждането в земята под стрес, стъблата им стават по-тънки и тургора те не са едни и същи. И когато всичко върви естествения ред.

С една дума, да направи всичко за техниката си - вижте сами. И по време на семената на замръзване, докато те са в почвата, студът не е страшно. И когато няма да има издънки, направете следното: вземете пластмасови бутилки (1,5 литра) тъмен цвят, отсече дъното и се покрива за през нощта, всяко растение. Тогава те няма да навреди дори температурата на 5 °. Само не забравяйте да приключи кориците на врата.

Когато измръзване е преминал - това е обикновено около обяд - бутилката трябва да бъдат отстранени, така че растенията не са износени, а на следващата вечер да пуснат обратно. И тогава, когато това не е ще бъдат необходими устойчив на атмосферни влияния и ukry-среда, нашата бутилка-nakryvashki преобръщане премахване на капака с главата надолу, над glublyaem има дупки и в края на сезона, които използваме за корен поливане, се запълват с вода, ако е необходимо. Между другото, докато краставицата расте, страничните стени на нашия легла пирамида могат да се използват за skorospe-заплодени култури - копър, маруля, репички и зелени. Пожелавам Vey добра реколта.