Какво е суров формат и за какво се яде

Какво е суров формат и за какво се яде

Корекция на хроматичната аберация

Както можете да видите, на теория, всичко е просто чудесно, че може да настроите камерата да запазите в RAW и да забравите за експозицията и режима на баланса на бялото е избран, въпреки че ръководството и стреля всички в един ред от същите растения, защото тогава всичко може да бъде коригирано в рамките на минути. Но на практика, трябва да се жертват паметта на флаш-памет и твърд диск с RAW файлове заемат много място. В допълнение, корекция на експонацията разполага в RAW и дори повече, отколкото, когато се снима във формат JPEG, но все пак те не са неограничени. Освен това, с помощта на крайно висока ISO чувствителност в RAW бита се получава много шумни. Ето защо, когато компенсацията на експозицията на шум на компютъра се превръща в много по-голям и най-малките корекции.

Има невероятно разнообразие от RAW-конвертори, всяка от които - на своите функции и предимства. Но с всичко това, конвертори са склонни да контрастират интракамерно JPEG от конвертирани от RAW с всички настройки по подразбиране, но не се използва никакъв конвертор. И парадоксално, това се отнася и за родния преобразуватели. Например, снимки, направени с камерата Canon EOS 40D с електрически крушки и превърнати с помощта на Digital Photo Professional 3.3 за Canon, имат червеникав оттенък в сравнение с интракамерно JPEG.

Това, разбира се, една дреболия, но са съгласни, че неприятно, ако той производител камера, доставен с камерата, която не дава пълна цветовете при конвертиране с настройките по подразбиране (в сравнение с интракамерно JPEG), какво можем да говорим за различни от трета страна производители!

Също така да се отбележи, е, че не съществува единен стандарт RAW - всеки производител предлага своя фотоапарат "суров" формат. Освен това, дори и с един и същ производител с пускането на "суров" формат на новите камери се променя, а с това се новите RAW-файловете с по-големи програми, уви, не работи. Въпреки, че много по-стар RAW-формат, който не може да се отвори с нови програми, които да доведат до такива.