Какво улов кефал кефал през май майски бръмбър

Твърде често рибари говорят за кефал като капризни и много плах риба, което е доста трудно да се хване. Но това не е вярно. Рибарят, който знае всички слабости на кефал ще бъде в състояние да го хване без особено затруднение. Най-лесният начин да хванете риба в края на пролетта, най-важното - да се знае къде и какво да хване кефал през май.Особености кефал

Кефал - доста голям, силен и красив обитател на сладководни реки в Европа. Най-забележителните образци от този вид достигат дължина около 80 см, а тежат повече от 8 кг. Риба poluhischnym се отнася до, в диетата включва дънен миди, насекоми, ларви, гъсеници и комари, разположен в горната част на водните слоеве, както и водорасли, натрупани за дънери и слуз.

Какво улов кефал кефал през май майски бръмбър

С наличието на тази риба се отнася хората са много предпазливи, следователно, когато риболовът не е желателно да се направи шум или да използвате наперен предавка. Тя ще изплаши рибата и вие няма да получите желания улов.

Избор на място за риболов

Както вече споменахме, кефал - много срамежлив и предпазливи риби имат отлична визия. Когато видял рибаря, че би предпочел да се оттегли, въпреки привличането на дюза. Затова е по-добре да го хване край бреговете, където има дървета и храсти, зад който можеш да се скриеш. При липса на такива приюти е желателно да се поставят в близост до река, така че слънцето е зад вас: светли лъчи осветяват силуета ви ще покаже кефал си присъствие. Ако рибата не забелязва нещо подозрително, той ще бъде безопасно да се поглъщат стръвта.

Какво улов кефал кефал през май майски бръмбър

Също така трябва да се има предвид, че кефал харесва места с бързо ток, а често и живее в бързеите, завои на реката, канал между островите. Особено тази риба обича мястото течения, където водата е по-кислород. Но ако вие сте на риболов на голяма река, си струва да припомним, че кефал предпочита средището намира в близост до брега, със спокойна течаща вода.

Как да хванете кефал плувка прът?

Голям справяне на кефал - плувка прът. Пръчката трябва да бъде много силен, защото рибата се отчаяно се борят за свободата си и ако успеете да вземете образец с тегло 2-3 кг, най-слабото прът не оцелее на яростната атака. Едножични влакна могат да бъдат с дебелина 0,18 mm. От пролетта на реката след високо ниво на водата е пълна с различни куки, не забравяйте да използвате каишка. В зависимост от използваните примамки и примамки, изберете подходящия куката (7-12).

Оборудване на справяне на кефал, използвайте плувки, което позволява да се определи структурата на доста бързо ток. Те не трябва да са тежки и повече от 10 грама в теглото, защото plyuhane може да изплаши рибата и няма да се хване. Тегло на поплавъка е в зависимост от дълбочината, до която се планира улова.

Ако риболов се извършва в плитки води, трябва вместо това да използвате плувка кимване. Лято-mormyshechnaya прът има един проблем: тъй като рибата кълве много внимателно, че не винаги е възможно да се разпознае.

Спининг на кефал

Ница кефал хванат през май предене, която може да бъде всичко, стига да е лек. Дължината му може да бъде от 2 до 3.5 m (в зависимост от размера на резервоара, които ще се изравнят кефал) и тест - 10-30 грама дълъг предене позволява действие чрез движение на примамката с потока, и байпас позволява различни препятствия. Също избран предене трябва да бъде лесно да се хвърли светлина примамва дълги разстояния.

Какво улов кефал кефал през май майски бръмбър

Най-добре е да оборудва bezynertnoy върти макара. За предпочитане, се използва макара на среден капацитет, който побира от 100 m до 150 m монофиламенти с диаметър от 0.18 mm до 023 mm. Ако използвате е необходимо да помните своята разтегливост, така кука риба е необходимо, след като напрежението на въдицата. Ако използвате оплетена рибарска корда, диаметърът му трябва да е минимално - до 0.11 mm. При използване на platting сигнал, че рибата в селото ще бъде доста тежък удар.

Спининг - най-подходяща предавка, когато газене риболов. Тъй като кефал в края на май, е често по завоите на реките, това е много удобно да се хване, ще определено разстояние от брега, в близост до мястото на хранене. Водата в този период е доста топло, а на рибаря да комбинирате басейн с риболов. Можете да използвате специално оборудване, което позволява да се избегне намокряне.

Как да хванете кефал на магаре?

Донка - също е отлично справяне за улов на кефал. Особено добре да го използвате, риболов в началото на май. За да се справи, ще се нуждаят от добра трудно се лови, могат да се справят тежки товари: всъщност кефал може да бъде доста голям, и слабата стръв просто не може да издържи на натиска на риболов. Някои хора вярват, че благодарение на твърдите пръчки няма да се вижда захапка. Но този проблем може да бъде решен лесно с помощта на конвенционални детектори. Донка Също така е добре за речен кефал, който има специален съвет, който ще ви помогне да видите лесно ухапване.

Какво улов кефал кефал през май майски бръмбър


По-добре да изберете макара за да съответства на прът. Тя трябва да бъде силна и добре по размер. то също трябва да бъде доста полезна, позволявайки vyvazhivat безпроблемно, вероятно по-голяма риба. Скеле за по-добра екипировка отнеме около 0.25 mm в диаметър, и в резултата - около 0,2 мм и дължина 60 см.

Защото риболов на кефал май се провежда на земята, с каменна основа с високо ниво на водата са се заселили след дънери, по-добре е да се използва за Donkey плосък печати. Той е добре да премине между скалите и различни препятствия, които ще предотвратят дънери. Такава щямпа заключите модула, като същевременно позволява на каишка, за да се движат свободно, което е изключително полезно, когато се извършва риболов на кефал.

Добър риболов на кефал май е възможно с правилното използване на стръв. Тя може да бъде под формата на свързани гранули или в насипно състояние. За топките е по-добре да се използват червеи или ларви и кълват всичко специално лепило. Ако кефал е на дълбочина, балони на разходите, за да добавите малко чакъл, което ще им позволи да стигнат до дъното. Не използвайте прекалено много живи червеи, те ще унищожи топки и изплуват на върха.

Какво улов кефал кефал през май майски бръмбър

Както е известно, кефал обича особени миризми, така че добавянето на костно брашно или кръв стръв значително повишаване на нейната ефективност, което ще привлече рибата до желаното място.

Много добро използване на стръв, направени от зърнени култури. Лесно е да се готви. Вие ще трябва:

- ечемик - 2 чаши;

- пшеница - 1 чаша;

- торта - 3 супени лъжици. лъжици;

- сол и захар на вкус.

За да се подготви зърнени култури, за да се смесват и се добавя вода до 1 2. Кук необходимостта от пълно изчезване на вода. Бъдете внимателни, да не се запишете на каша: миризмата може да изплаши рибата. След охлаждане до овесени бисквити добавят и костно брашно като ароматизатори.

Тъй като кефал предпочита удавяне бръмбари, стръвта трябва да бъде системно повторно гласове. Това ще подобри ухапване.

Най-добрата стръв за улов на кефал

Тъй като кефал може да се нарече всеяден, стръв може да бъде много разнообразна. След високите води, когато водата е все още не са напълно изчистени, и кефал, уловени на червеи. Също така, не се колебайте да го вземе под формата на примамки вътрешности, черен дроб, филийки колбас или колбаси, парчета от риба или месо лежало, червеи и миди. Тя може да служи като примамка и топено сирене, различни насекоми и техните ларви, жаби. Добро използване на пиявици като стръв. Особено внимание следва да се обърне на скакалци, които също са наслада за кефал.

Ако все още не сте решили какво да хване кефал през май, можете да използвате растително стръв. Добре е за това годни варени картофи, грах или ечемик. Също хванат кефал на хляб, по-специално в земната кора. Някои рибари казват, че рибата понякога се пренебрегва най-стръв, избора на кора на бял хляб.

При риболов на кефал, имайте предвид, че, въпреки че той и всеядни, но техните предпочитания могат да се променят бързо, а това е невъзможно да се определи точно това, което той би искал в някакъв момент. Отивате на риболовно пътуване, по-добре е да вземете със себе си няколко вида стръв. Също така се случва, е, че в един момент рибата ще хапят добре на червеи, а другата - за да изберете ечемик. Определете какво е най-добре хванат кефал, може да бъде системно разнообразна хвърляне на стръв.

Кое е по-добре да се използват примамки време на риболов на кефал май?

Bad уловени кефал пролетни воблери Смит Камион SR. Срещат кефал просто полудяват при вида на него. Дори не е много активна риба често хвърля към него. Поради намира вътре топчетата, когато те удари обаянието на повърхностните води издаде звук, който привлича рибите. Тя очарова Lobastov колеблив си игра. Подмяна на родния bezborodochnyh куки на класическия значително намаляване на броя на неуспешните резници.

Добро използване за улов на бяла хищник примамва ZipBaits Rigge 35F. Това е много добре да се използва при риболов в плитчините или на други места с бързо течение. Bait могат да бъдат бомбардирани с доста впечатляваща гама, въпреки малкия си размер. Публикуване този воблер може да е еднакъв или идиот-агресивен.

Има много други доста ефективни примамки. За да се определи това, което ще бъде по-подходящ, трябва да попитате местните рибари или говоря с рибари, извършващи риболов форуми с художници. Те ще ви посъветва точно стръвта, която работи добре по време на риболов.

Време на ден за риболов

Риболов за кефал май съвпада с zhorom, така че рибата е доста активен по време на светлата част на деня. Веднага след като първите лъчи на слънцето започва да се затопли водата, има активно движение на риба, която може да продължи през целия ден. Най-вероятно, на ефективността на улавяне на бял хищник зависи от метеорологичните условия. Най-добър кефал хванат в слънчев тихо време. Положителният ефект и нежен бриз духаше от брега. Риба чакат да опровергавам насекоми започват по-активно движение.

Някои рибари погрешно смятат, че в много горещо време, голямо чело престава да кълват. Но те грешат. В онези дни рибата просто се променя мястото на хранене, както и хвърляне на различни райони все още можете да намерите място, където ухапването е доста интензивен. Ами уловена риба по залез слънце.

Що се отнася до нощен риболов, тя също може да бъде доста добре. Но е необходимо да се вземе предвид, че прегледът трябва да бъдат компенсирани ограничения нюх рибар.

Кефал - силен боец!

Кефал - много силна риба и доскоро се бори във водата, но не попада в ръцете на рибарите. Дори и на брега трябва да се борави внимателно с тези хищници, особено при отстраняване на куката. Странни риби могат да го върнат към вас и вашия риболов ще приключи посещението на хирурга.

След като хване рибата е по-добре да се запази в мрежа във водата. Не е необходимо да го носите, себе си с тегло допълнително тегло.

Като се има предвид всички тези препоръки, дори и начинаещ може да овладее рибар улов бял хищник. Риболов на кефал в май, ще позволи да се попълни колекцията си от красивия трофей в голям челото. Основното нещо е да вярваме в себе си и да знаят всички навиците на рибата.

Какво улов кефал кефал през май майски бръмбър

Какво улов кефал кефал през май майски бръмбър