Компетентен и независим обучение куче у дома

Компетентен и независим обучение куче у дома
Няма значение, че кученцето се прибрах не много отдавна, и единствения по рода си кауза нежност. Емоциите не трябва да отклоняват вниманието от най-важното - домашен любимец образованието още от първите моменти на любов с него. Не всички неопитни собственици на кучета знаят как да се обучава куче в дома разумно. Кинолози препоръки, предложени по-долу ще ви помогнат да разберете основите на широк въпрос.Необходимостта от множество опитомяване

Компетентен и независим обучение куче у дома
Извършва се от майстори на обучение кучета обикновено има няколко цели. Тъй като професия, собственикът трябва да се постави конкретна цел, която той възнамерява да се получи в крайна сметка. Като цяло, всяка форма на упражнение четирикрак приятел се основава на тези "стълба" на обучение:

Компетентен и независим обучение куче у дома
В процеса на обучение в курса са мотивационни инструменти, които играят ролята на известна благодарност за работата. Въздействието върху максимум четири крака се постигне, ако тя се присъжда веднага след горните действия по реда. Е, как да се обучава куче - тя не прави излишни спънки в действията, всички атрибути, които участват в укротяването подготвен предварително.

методи, ограничаващи се наричат ​​обекти, привлича вниманието. Защо да използваме неща, които дърпат рязко звук - свирки, дрънкалки на кутии с камъни, връзка ключове. Ако животното не спазва заповедите на капитана е изключено заслужено внимание на това - похвала, зоологическа. Изпрати го на мястото, заявявайки, че реда, в строго глас.

Компетентен и независим обучение куче у дома
Когато кученце наказание е по-добре да се използва методът на игнориране, че признава по-ефективен от наказание физическа сила. Пляскане разглежда кучето като игра на сигнала.

Е, как да се обучават се смята за едно куче да бъде доста отнемаща време задача, на самия собственик могат да мотивират процеса на обучение. Важно е да се осъзнае, че научи кучето за правилното поведение винаги е по-лесно, отколкото по-късно да се коригира поведенчески проблеми.

Подготовка за обучение

Компетентен и независим обучение куче у дома
За първите класове подготвени яка с каишка и любим деликатес на четириногите. Тези, които в никакъв случай не може да се счита за основното плато ястия. За това е уместно суха храна. За придирчив в снабдяването с хранителни продукти могат да бъдат закупени в "закуски", които са предназначени за уроци за опитомяване.

Първи клас се провежда удобно на земята, запознат домашен любимец добре. Но това не трябва да бъде разсейващи обекти. В непозната територия кученце, за да се даде време да свикне.

Важен принцип на обучение - не е чужд и животни по време на обучението уроци. Това улеснява задачата, което позволява на кученцето да се концентрира по-добре.

Команди към основната позоваването

Учейки се от първата минута кученцето победа остане с множество спешна нужда.

Компетентен и независим обучение куче у дома
С отглеждани кученце е по-лесно да се организират екскурзии и не трябва да се разстрои от дома си лудории. На първо място е важно да привикнат домашния любимец да се знае и да отговаря на името си, не се поддавайте на орден "За мен!", Да се ​​знае местоположението.Преди да можете да научи кучето да псевдоним, често се опитват да кажат на глас името на четириногите тона, който ще бъде изслушан благоприятни емоции. Редовни прякори именуване трябва да бъдат стимул за развитието на реакция otzyvaniya в името му. След появата на този рефлекс, домашен любимец, не забравяйте да благодаря на ранен етап.

Първоначалните поръчки за обучение

Компетентен и независим обучение куче у дома
"Напред". И така, как да преподават куче да ходи на каишка близо основно като предишния екип, се обучават редовно, харчат 4-5 сесии.

"Гадост". Това означава, заповед, дадена от едно куче, когато трябва да се отвлече вниманието от вдигна кошчето. Извършване формулировка позволява да се защити здравето и теглото на четири крака собственик на нервните клетки.

започнете Изложение обучение, тъй като възрастта на четири месеца. Това качество е полезен при всички дейности за обучение с домашния любимец и допринася за контрола върху кучето, развитието на неговата послушание.

В допълнение, важно в първите уроци за обучение са на отбора, на който спазването със сигурност ще се опита да постигне от кученце, Дай, седнете и да легна, да се изправя, апортна, поставете отпред.

Компетентен и независим обучение куче у дома
"Дай". Командата е полезна за всеки обучено куче. Тази техника е от особено значение за службата на охраната, целта на живота, което е изключително защитата на собственика.

Този отбор не иска толкова много, способността да неутрализират нападателя, как да го произвеждат в ареста.

Компетентен и независим обучение куче у дома

"Местоположение". Кучето трябва да е наясно за съществуването на ъгъла му в къщата. И по заповед на послушен селекционер на кучета трябва веднага да отида там. Puppy мога да спя поне някъде, но знам, че той дължи.

"Sic". Като посочва, че домашните любимци на услугата са изпратени да търсят района. Това им позволява да се направи по-активна разходка.

Тези заповеди отразяват списъка с команди основно обучение е с четириногите домашни любимци.

Въведение в елементите на боеприпаси

И така, как да преподават куче на каишка и се препоръчва яка за постигане на нейните 1,5-2 месеца от живота си, като на кученце у дома, и незабавно да започне на учебния процес.

Компетентен и независим обучение куче у дома
Чрез боеприпасите необичайни предмети, в този момент, за да настроите вашия домашен любимец много по-лесно. Те поставят на тяхното бебе след първоначалния преглед и след падането на интерес към тях.

Първо боеприпаси за малки домашни любимци остави за няколко минути. В този случай, се опита да отвлече вниманието маневри бебе игра. Обучението моменти правят кратки, но редовно.

Преди да можете да научи кучето на каишка, животното трябва да е познат с яка. Когато бебето да свикне с идеята за носенето на първата, можете да преминете към друг елемент от seat-- каишка. Трябва да се гарантира, че той е свободен надвес, като се опитва да отвлече вниманието на четириногите.

Въведение в мястото и на щанда

Компетентен и независим обучение куче у дома
Някои се чудят дали е възможно да се обучават възрастни кучета, как да го направя правилно. Научи, че е възможно, но не е всичко. Но трябва да се запасите на страхотна много време и забележително търпение. Следователно, за да се прикрепя към мястото, препоръчани от домашния любимец от ранна възраст. Основното нещо - да се държи под контрол на поведението на кученце, не му позволи да остане в къщата, където той обича.

майстор задача в тази ситуация е да се организира пространството. Ето това е позволено да се сложи всичко, което искате - възглавница, постелка, одеяло или специална мека къща.

Компетентен и независим обучение куче у дома
Puppy запознаят с мястото по-рано. След заспиването всеки път, когато бебето е прехвърлена там. В този момент, това е забранено да правят манипулации провокира и напускане на вашия домашен любимец в паметта на неприятни спомени - почистване уши, гребен, например, ако той не е фен на тези действия. Всички играчки След мача се върнат обратно в тази област. Ние трябва да се опитаме да убедим четириног приятел, че това пространство - най-удобно и безопасно от всички в апартамента, принадлежащи само на него.

Препоръки за кучето свикнали на щанда

Компетентен и независим обучение куче у дома
Не трябва незабавно да сложи кучето на верижка. Необходимо е да му позволи да дойде да се знае новата среда и да се използва, за да живее с тях.

Не можеш просто да си затворим кученце или възрастен куче вътре в кабината. Така че животното може да се развие фобия в тъмното пространство.

Необходимо е да се изберат подходящи метеорологични условия, преди да се обучават възрастни кучета в кутия или клетка в близост до входа на дома. Например, научи се да влезем вътре кучето ще помогне на проливния дъжд.

Компетентен и независим обучение куче у дома
Като има предвид, в жегата няма нищо да принуди животното да направите това.

Сподели тази статия с приятели: