Масонска ложа - каква е тази велика масонска ложа на България

Има над дузина тайни организации, които се проследи тяхната история още от Средновековието. Те имат много ритуали, скрити от очите на външни лица, както и всички да се организират дори не знаят всички всеотдайни членове на общността. Най-затворен и мистериозна организация е масонска ложа. Това е едно общество, в продължение на няколко века на голям интерес за търсачите на силни усещания и тези, които искат да знаят истинския смисъл на неговото съществуване. Въпреки това, само защото никой не е успял да стигне до масоните, като тайна организация е много подходящ за избора на новите си братя. Малко хора знаят, че в България съществуват и хижи. Те не са прекалено рекламират своята дейност и умишлено остро се избегне политически чувствителни теми, но съвременното общество е все повече и повече се интересуват от дейността им. Ето защо решихме да посветим статия освещение тема на масонството в България и историята на образуване на това тайно общество.Масонска ложа - каква е тази велика масонска ложа на България

Няколко думи за масоните

Трудно е да се намери държава, която вече не се използва най-малко една масонска ложа. Това тайно общество успя да достигне своята нишка в почти всяка държава, както и да научат повече за това дали е политик в обществото на масоните, или не, е почти невъзможно, освен ако той не иска да разкрие този факт. Никой от членовете на организацията, никога няма да се обявят имената на братята си, това е един от най-важните закони за всички, които се присъединиха към масоните.

Масоните често е обвинявана от световна конспирация, управляващ големите световни лидери в своите собствени интереси и масата на ужасни неща, които, обаче, никой не може да потвърди. членове на Обществото за себе си казват, че те са далеч от политическата сцена и да се създаде само за действия в полза на страната си. Въпреки това, много журналисти трябва да изразходват енергия за нещо, за да разкрие тайните мотивите на масоните, и да ги направи световната общност.

Откъде дойде тези подозрения? И това наистина е масонска ложа? Това е доста трудно да се обясни, дори и след изучаване на цялата налична информация за това общество. В крайна сметка, повече от деветдесет процента от ритуали и правила на братство остане извън любопитните очи на непосветените. Така че ние имаме една много груба представа за дейността и основната цел на масоните.

Ако направим буквален превод от английски език, масонската ложа - работилница или приют, където ще се провеждат своите ритуали и работа в общността. Brothers се срещат редовно и цялостната мнозинството от гласовете реши всичко важно да подаде въпроси.

Масонска ложа - каква е тази велика масонска ложа на България

Историята на възникването на масонството

Първоначално, зидари, които, като занаятчии, в продължение на много години, извършвани на строителни съвети научили себе си общи цели и идеали подчинен. Те издигната в ранг благочестие взаимопомощ, а дори и закупени неговата философия. Ето защо, когато не е необходимо в занаятчийски сдружения появиха масони мечтаят за изграждане на свободна, хуманно и справедливо общество. Не е чудно, че от древни времена, наречени "Масони".

Постепенно тайна организация, като започна да интелектуалци, аристократи, търговци и финансисти. Всички те мечтал за намирането на отговори на вашите въпроси за смисъла на живота и себереализация. С течение на времето, компанията е нараснал до епични пропорции. Например, в момента в САЩ, на около два милиона масони, а във Великобритания - триста хиляди членове на тайното общество. България, разбира се, не може да се сравнява с европейските страни в броя на масоните, но сега те са повече от хиляда души. Масонски ложи България активно се развиват и да увеличат броя на своите членове. Но скептиците твърдят, че в действителност на масоните у нас е много по-висока, отколкото е посочено от официалната статистика. Просто, много видни политици и олигарси внимателно крият принадлежността им към тайно общество. Така че независимо дали тя е в действителност, никой не знае.

хижи класификация

Интересното е, че не е официално залегнало сред масоните има определена класификация на хижи. Въпреки това, той засяга всички членове на братството. Например, има затворена кутия ориентирани научни изследвания. Те са ангажирани в важна работа и никога не се вземат в тяхната братство членство. Такова събитие може да бъде много рядко изключение от правилото. Някои хижи са съставени от братя, които живеят и работят в същата местност. Както и да споделят общи интереси или една професия.Тези асоциации представляват масонската йерархия, но всички членове на тайното общество се считат за равни и свободни.

Масонска ложа - каква е тази велика масонска ложа на България

Интересни факти за масоните

В цялата история на съществуването си, а масонска ложа не е сама жена е била приета. Уставът не разполагат с никаква информация за забраната за приемането на братството на жена, но това е едно неписано правило се наблюдава, е почти три сто години.

Всяка среща завършва с вечеря квартира, по време на който е направена първата наздравица за страната си, а вторият - за държавен глава, а третата - за председател на кутията и всички негови членове.

Има много масони са тайни знаци, които отделил обменят помежду си. Благодарение на тях, членове на братството, няма да остане незабелязано в чужда страна. Също така, има специална фраза, която известява, че е налице непознат сред членовете на хижата.

Посвещение на членовете на ложата

Точно както не може да има масон. Човек от няма абсолютно никакъв шанс да се докоснат до древната тайна общество. В крайна сметка, за това трябва да се гарантира най-малко двама членове на братството.

Ако такива гаранти, които имате, а след това има и шанс да се превърне в равноправен член на масонска ложа. Братята се събират веднъж месечно, в този момент има процедура за начинаещи започване.

Тя изглежда много необичайно и загадъчна. Заявител завързани очи и сложи на тайно място, където много въпроси. От отговорите им ще зависи от членството в масоните. Обикновено въпроси за целите на влизане в кутията и ползите, които са нови може да донесе на страната му и братята му.

Всеки член на братството на гласовете "за" или "против" приемането на кандидата на тайно общество. Гласуването се осъществява чрез топки в черно и бяло. Интересното е, че ако човек печели три черни топки, той губи всички шансове някога бъде приета в масонството. И това не се отнася само до хижата, където се проведе гласуване, но всички сдружения в света.

Ако кандидатът е одобрен от братята си, а след това последвано пряко ритуал. Неговите данни са все още в тайна.

Масонска ложа - каква е тази велика масонска ложа на България

Масоните в България: исторически факти

Масонски ложи в България са много чести. Много аристократи са били техните членове, което води до голям брой слухове и клюки за конспирации тайното общество срещу правителството. В действителност, тези разговори са под определена база, то е постановено по начина на царете да доведе българската политика, решаване на всички въпроси, които стоят зад кулисите. Такъв навик, образувана по време на Византийската империя, и постепенно се разпространи и в дворците на българските монарси. Именно в тази плодородна почва, както и всякакви слухове, че ложите масонски в България са почти създатели и вдъхновител на вътрешната и външната политика.

Масонски ложи в Москва и други градове са достигнали своя връх през първата половина на ХIХ век, с благословията на Александър I. Императорът се е и член на братството, ако не бе инициирана от Петър I, Павел I, а дори и на великия поет Александър Пушкин. Членове на масонски ложи са започнали активно да се намесва в политиката на страната, както и през 1822 г. Александър I издава указ за забрана на дейността на тайното общество в България.

През този период, много масони са напуснали страната и продължават своята дейност в чужбина. Много често се проведоха срещи във Франция, който влезе всички активни членове на обществото.

Масонска ложа - каква е тази велика масонска ложа на България

Възраждането на масонството в България

Гранд масонска ложа на България е основан през деветдесет и пета година на миналия век. Тя е свързана с повече от сто други ложи по света, включително и на английски език. Без него на леглото няма право да извършва своята работа, защото признаването - това е патент, давайки възможност да се докоснат до древната тайна общество и е пълноправен своите членове.

Първоначално четири масонски ложи са установени в страната: две в Москва и един в София и Воронеж. Въпреки това, броят им нараства бързо - за една година след основаването на Великата масонска ложа на България в северната столица вече два навеса масони, и в Москва - три.

Масонска ложа - каква е тази велика масонска ложа на България

Масонски ложи днес

Според последните доклади в Москва масонски ложи повече от шестнадесет, в допълнение, те съществуват в повече от тринадесет града в България. Те включват Санкт Петербург, Воронеж, Казан и Краснодар. Всички членове на братството на главен Учителят и плащаш годишно.

Интересно е, че е масон - това не е евтин удоволствие. В крайна сметка, месечни такси, например, в България е около триста долара. За тази цифра се прибавят дарения и ще получите доста кръгла сума, която е на разположение само много богати хора. Във всяка страна, вноските могат да бъдат различни, тя се определя от вътрешното Хартата на братство. Така например, в държавите масоните Обединените не плащат повече от сто долара на месец.

Председател на масонската ложа на България

Масонска ложа - каква е тази велика масонска ложа на България

заключение

Много журналисти обичат да пишат статии, които в резултат на заговор на масони свят скоро ще бъде потопен в хаос и ще оцелеят само няколко избрани, които са членове на братството. Интересното е, че доказателството и опровержение на тази теория все още не е намерен. Ние можем да чакаме само за масоните ще се проявяват в света най-важната тайна - целта на триста години от съществуването си.

Масонска ложа - каква е тази велика масонска ложа на България

Масонска ложа - каква е тази велика масонска ложа на България