Microsoft си представите - лиценз за организации в SOFTLINE

Внимание! Microsoft Imagine програма е насочена към отделните отдели и подразделения, а не на институции и организации като цяло. Участниците могат да се превърнат в колежи и университети с четиригодишен образование, година колежи, техникуми и професионални училища, които отговарят на горепосочените критерии, както и общността на студентите и персонала на тези институции.


Като член на Microsoft Imagine програма, училището получава:

 • Първоначалният набор от материали, включително всички операционни системи, сървърни продукти, инструменти за развитие, както и друг софтуер на Microsoft чрез абонамент.
 • Техническа поддръжка и приоритетна подкрепа на MSDN форуми.
 • Достъп до информационни ресурси.
 • Възможността за получаване на код.
 • Безплатни навременни актуализации на брой продукти.
 • Участвайте в напреднала професионална общност.
 • Система за управление на лиценз на електронен носител.

Получената софтуерът може да се инсталира на неограничен брой компютри на институцията. Също така, преподаватели, служители и студенти, които са записани в задължителните дисциплини на институцията, за да определят рамката, получена от Microsoft Imagine софтуера на личния си компютър чрез специален лицензионна политика.

За да се поддържа инфраструктурата на институцията (деканат, счетоводство, обучение единица и на други единици) трябва да изберете друг лицензиране Microsoft програма за висшите учебни заведения. Microsoft Imagine софтуер може да се използва само за образователни и изследователски цели. Единственото изключение - разработването на приложения и игри за Windows или Windows Phone платформа за разпространение чрез магазина приложения на Microsoft, където учениците имат свободен достъп.

Достъп до раздел MSDN абонат, както и на портала за изтегляне на останалата част от учителите на Факултета по брястове осигурява администратор програма. Достъп до лицензионните ключове Представете си може да получите само съответните ученици, учители и администратори.

Основните принципи на лицензионната политика на Microsoft

Придобиването на софтуерния продукт - е придобиването на лиценз (лиценз) за да го използвате. За всеки лиценз се изисква в софтуерната програма. лицензионните условия са фиксирани в споразумение с краен потребител лиценз (EULA - споразумение с краен потребител лиценз).

 • Лични операционни системи, десктоп приложения, игри, мултимедийни програми са лицензирани от принципа - един по един лиценз компютър. Няма значение колко хора използват компютър.
 • инструменти за разработка са лицензирани в съответствие с принципа - един билет за един индивид.
 • Сървърните продукти изискват по принцип две схеми за лицензиране: лицензирането на "клиент / сървър" (лиценз за сървър за инсталиране на сървъра плюс ЛКД за устройства или потребители с достъп до сървърния служби) или лицензиране на ядрото на процесора (лицензиран сървър изчислителна мощност в няколко ядра, използвани сървъри) ..

Начини за придобиване на лицензи

В кутийките License Пълен пакет на продукта (FPP) - включва диск в пъстра кутия, сертификат за автентичност на потребителя стикер потребител (COA).

Производител на оригинално оборудване (OEM) - софтуерен лиценз за продажба, заедно с нова компютърна техника.

Volume Licensing - най-печелившата начин за придобиване на Microsoft софтуер за организации. Корпоративни схеми предоставят значителни отстъпки, и ни позволяват да се вземе предвид размера и други характеристики на вашия бизнес.

Опции за използване на лиценза

Повечето лицензионни споразумения изрично забраняват прехвърлянето на софтуер за временно ползване или отдаване под наем. В случай, че дейността на дружеството, закупени на Microsoft, свързани с отдаване под наем и наемане на компютри и софтуер (например, лизингово дружество или компютърен клуб) може да подпише специално споразумение, което се простира с потребителските права, предоставени на стандартни лицензионни споразумения. Правото на използване на софтуера може да бъде веднъж прехвърлени на друго лице на постоянна основа, при условие, че продуктът се прехвърля напълно (включително всички предишни версии на продукта, ако новата версия ъпгрейд опция). С този нов продукт, трябва да приемете условията на EULA, в противен случай не може да се направи прехвърлянето на лиценза. Когато прехвърлянето на правата на потребителя за продукта от трябва да извади продукта от вашия компютър. Всички продукти, закупени под формата на OEM-версии, както и операционни системи, придобити чрез програми за лицензиране на едро могат да се прехвърлят само заедно с оборудването, на която са били инсталирани.програма за лицензиране на търговски организации

Списъкът на документите, които служат като доказателство за правата на потребителите лиценз за придобиване на корпоративни лицензи:

Договор за съвместно предприятие за абонамент

Ако сте закупили комплекта и OEM-версии на продукти на Microsoft препоръчва да спаси всички компоненти на пакета, придобити със софтуера (лицензионно споразумение, медии, документация, код регистрационна карта, сертификат за автентичност) и проверете / фактура, потвърждаващ факта на закупуване на продукта.

Това, което прави спазването на това правило:

 • Наличието на тези компоненти се използва за потвърждаване на законността на правоприлагащите органи използват клиентски софтуер.
 • Съгласно условията на лицензионното споразумение, прехвърлянето на права за използване на продукта на друго лице клиентът е длъжен да прехвърли всички компоненти на продукта.

При доставката на някои продукти, използвани лицензионно споразумение с краен потребител електронен формат - съгласие текст показва на екрана, когато инсталирате продукта. В този случай, ние ви препоръчваме да отпечатате лицензионното споразумение и я съхранява заедно с останалата част от пакета.

Програма за правителството

Microsoft предлага специални ценообразуване и лицензиране обем условия, за да отговарят на изискванията на правителствени организации от всякакъв размер.

За средни и малки правителствени организации

 • Open License за правителството. Изкупуването е опростена, плащането се извършва веднъж. Софтуерна осигуровка може да се закупи отделно.
 • Open Value за правителството. Опростено управление на лицензи, предсказуеми разходите за софтуер и заплащане на вноски. Този вариант включва софтуерна осигуровка.
 • Open Value Абонамент за правителството. Всички предимства на споразумението Open Value за правителство с по-ниски първоначални разходи. Организацията има достъп до лицензи за софтуер на Microsoft за срока на споразумението за лицензионния модел на абонаментен принцип. Отговаря на изискванията на организацията да получите Open Value абонамент за една година.

За средни и големи държавни организации

 • Договор за съвместно предприятие за правителството. Опростено управление на лицензи в един договор, предсказуеми разходите за софтуер и заплащане на вноски. Този вариант включва софтуерна осигуровка.
 • Договор за съвместно предприятие Абонамент за правителството. Предимства на договор за съвместно предприятие с по-ниски първоначални разходи, дължащи се на лицензиране на абонаментен принцип. Организацията има достъп до лицензи за софтуер на Microsoft само за срока на договора, лицензионния модел на абонаментен принцип. Този вариант включва софтуерна осигуровка.
 • Microsoft Продукти и услуги споразумение. Споразумение Microsoft Продукти и услуги споразумение (MPSA) ви позволява да комбинирате всичките си покупки в рамките на опростена споразумение, което позволява да придобива и онлайн услуги, както и локално инсталиран софтуер. Сметки за покупки ви позволяват да изберете гъвкави опции за закупуване на софтуер и предоставяне на допълнителен контрол. Софтуерна осигуровка може да се закупи отделно.
 • Изберете Plus за правителството. Ако организацията не е подходящ договор MPSA, можете да закупите лиценз за по-помещение софтуер и услуги на Microsoft на всяко ниво, от разделяне на един филиал, като се запазва всички предимства на една единствена организация - с помощта на съгласие Select Plus. Той може да закупите лиценз, както се изисква по силата на един договор, без конкретна крайна дата. Клиентите получават уникален идентификатор, за да се опрости управлението на сметка. Софтуерна осигуровка може да се закупи отделно.
 • Cloud услуги за правителствени организации. Споразумение Microsoft Enterprise споразумение, Microsoft Продукти и услуги споразумение и отворените оферта правителствени агенции възможност за закупуване на допълнителни онлайн услуги. Това ви позволява да се премести в облака за срока на съществуващото споразумение на удобно темпо.

Програма за образователни институции

При избора на най-подходящите за корпоративно лицензиране на програми за образователните институции трябва да се вземе предвид и размерът на институцията, нейния тип и предпочитания начин за закупуване на лицензи за софтуер и Microsoft Online Services. Има два вида програми: на osnovepodpiski и постоянни лицензи.

лиценз за абонамент

 • Достъп до най-новите технологии с минимални първоначални разходи.
 • Потребителите Удобни сметка и компютри: само веднъж годишно.
 • Спазването на регулаторните изисквания, като се гарантира на всички потребители (или компютри), лицензиран софтуер за една година.
 • Автоматичен достъп до програмата Software Assurance.

Купуването на постоянни лицензи за софтуер, организацията получава правото да използва софтуера за вечни времена. Постоянна лиценз е идеален за образователни институции, които се нуждаят от:

 • Софтуерни лицензи собственост.
 • Придобиването на определен брой с лицензионна такса еднократно.
 • Програма за осигуряване на софтуер като незадължителна добавка.

Следните видове образователни институции обикновено имат право да придобие лиценз чрез специализирани програми за корпоративно лицензиране на Microsoft:

 • Образователни институции.
 • Офис и образователни органи.
 • Обществените библиотеки и музеи.

За да се сравнят различните възможности за избор и да намери правилната програма за лицензиране на вашата институция, моля, посетете страницата на продавача.