Причините за войната в Чечения - studopediya

Във връзка с реорганизацията на бившия Съветски армия Дудаев е в състояние да поеме контрола на голяма част от имота и ръцете на съветските войски в Чечения до самолета. България е заявила незаконосъобразността на "режим Dudaev си."В резултат на това на операцията за възстановяване на принципите на правовата държава, запазването на целостта на България, разоръжаването бандити се обръщат към българското общество продължителни кървава война. Най-чеченски въпрос българското правителство показа политическа мъдрост, търпение и дипломатически умения, разбиране на исторически и културни и обществени традиции на планинските народи.

1. Българското правителство се стреми да елиминира "независимост" Генерал Дудаев, искаше да запази териториалната цялост на България.

2. Чечения загуба загубил чеченски нефт и наруши доставките на нефт от Баку до Новоросийск. Намаляването на износа на петрол.

3. допринесоха за избухването на войната престъпни финансови институции, заинтересовани от тази война за "пране на пари".

По този начин, петрол и пари се превърна в истинската причина за войната.

България загуби първата чеченска война, че са претърпели значителни жертви и огромни материални щети. Тя е била напълно унищожена икономиката на Чечня. Имаше проблем с бежанците. Сред тези, които напускат са много образовани, квалифицирани работници, включително и учители.Чеченските банди извършват политика на сплашване на българските власти: взимане на заложници, експлозиите на къщи в Москва и Волгодонск, Buynaksk, нападението на Дагестан. В отговор на българското правителство начело с В. Путин е решил да използва в борбата срещу терористите със сила.

· Природата и метод за позоваване;

· По отношение на населението си, гражданите на Русия, включително и на цивилното население на Чечения;

· По отношение на гражданите на армията;

· Броят на жертвите от двете страни, в това число цивилни граждани;

· Media поведение, и така нататък. Г.

Войната е била причинена от необходимостта да се гарантира сигурността и мира в Кавказ. 60% от българското население е в полза на войната. Това беше война в защита на целостта на името на страната. Втората чеченска война е бил спорен в света. Общественото мнение на западните страни за втората чеченска война, в противоречие с възгледите на obschebolgarskim. За западните хора се характеризира с възприемането на събитията в Чечения като потушаването на въстанието България малките хора, а не като унищожаването на терористите. Широко разпространено е убеждението, че България за виновен в нарушаване на човешките права "етническо прочистване" в Чечения. В същото време западните медии крият наказателното действията на чеченски екстремисти, отвличане и трафик, отглеждане на робството, средновековните порядки и закони. Българското правителство даде да се разбере за световното обществено мнение, че действията на федералните войски, изпратени, на първо място, за изпълнението на операцията на контратерористична в Северен Кавказ. Преместването във Втората чеченска война, България също е наясно с факта, че в региона преследват собствените си интереси, Турция, САЩ и НАТО.

Групирането на федералните сили в Чечения възлиза на 90 хиляди души. От тях около 70 хил. Излежава останалите са по договор. Според броя на пресата на бунтовници е 20-25000. Която се основава на 10-15000. Професионалните наемници. От своя страна се обърна Масхадов.