Солена бекон у дома

Солена бекон у дома

Солена бекон у дома

Солен бекон - това е наистина един от най-вкусните специалитети украински. Fragrance - миризмата на чесън и подправки, мека - топи в устата, но все още е под купчината от водка, това, което би могло да бъде по-добре? Друг голям плюс - на ниска цена на крайния продукт, ако ви се произвеждат осолена сланина у дома. За начинаещи, следното важно протест при избора на мазнини - не трябва да има ивици, в противен случай цялата работа ще дойде до нищо. Проверете нож свинска мас текстура, го прониза до прикритието си.Ако ножът беше лесно - не се колебайте да си купите. Можете също така трябва да се обърне внимание на цвета - мазнините не трябва да е жълт или сивкав оттенък.

Има три основни начина на осоляване бекон: осоляване топла и студена луга, когато основните компоненти - много мазнини, груби сол, чесън, подправки. Разположен на подправки във всеки случай е различен от предпочитанията на всеки човек, обикновено е черен или червен пипер, кимион, черен пипер, карамфил, канела, дафинов лист, червен пипер.

Когато осоляване парче мазнини 1 килограм разрез на парчета 5 см широки, без да се стигне до покриване и обилно смазват с груби сол, чесън и подправки. Солени парчета поставени в гърне или буркан, увити във фолио и се оставя при стайна температура solitsya на тъмно място. След 2 дни, сложете в хладилника, след 7 дни мазнината е готова.

Когато ецване в студена луга да ври вода в тенджера с една чаша сол, която след това трябва да се охлажда до стайна температура. Сало нарязани на парчета и пуснати в буркани, поръсване подправки всеки слой от мазнина и чесън. Излива се охлажда саламура в буркани до ръба, покриващ капак с отвори или плътна тъкан.Саламура инкубира 7-10 дни при стайна температура, след премахване на мазнини, суха хартиена кърпа готов десерт. Да се ​​съхранява в хладилник.

Когато ецване в гореща мазнина и солев разтвор вари вода 1 чаша сол, добавяне на мазнини, подправки, лук кора (за да се получи добра кафявата мастна тъкан) за 5-10 минути. На следващо място, свалете от огъня и оставете solitsya бекон в саламура. След 9-12 часа, премахване на мазнини от саламурата, подсушете, силно намазана с чесън и подправки, увити във фолио и се поставя за 1 ден в хладилника, а след това на мазнини може да се яде.

Всяко семейство осолена сланина у дома има свои собствени характеристики - някой и соли само в дървени вани под тежестта на някой пече след осоляване все още във фурната да се даде пушена вкус, много варианти. Използвайте рецепти, експеримента, и вие със сигурност ще намерите любимите си версия на кисели краставички, които ще ви и вашите близки наслада.

Дори и по-вкусни тук:

Солена бекон у дома
Осоляване сланината у дома или в саламура
Солена бекон у дома
Най-вкусна бекона
Солена бекон у дома
Варени бекон в соев сос - рецепта.
Солена бекон у дома
Лек multivarochnoe пушен бекон
Солена бекон у дома
Как вкусни бекон сол за зимата вечеря
Солена бекон у дома
Ароматни домашно бекон в лук кожи

Сподели в социалните мрежи!