Gems България основната производствена площадка

онлайн магазин
бижута

България скъпоценни камъни са известни по целия свят. Много полета са уникални по своя обхват и съдържание. Основната легла района - централните и североизточните части на страната. Най-известните и разработени находища са в Урал, в Ямало-Ненецки автономен област, регион Челябинск (Норилск). Известни бижута Екатеринбург и други градове на района на Свердловск, региона Байкал (Иркутск и Чита региони, Бурятия).Първите български диамантите са открити в Урал през 1829. Екстракцията се провежда чрез занаятчийски методи, често се срещат камъни случайно по време на промиване злато носеща пясък. По-малко от 100 години в Урал 250 диаманта с тегло 25 карата са минирани. Урал диаманти имат една невероятна чистота и прозрачност. По-късно депозити, открити в западните райони на Урал.

Обработка на диаманти в Сибир, започна едва през 50-те години на ХХ век. Най-големите кимбърлитите тръбите са били открити в Якутия. Това направи България един от световните лидери в диамант добив.

Gems България основната производствена площадка

град Екатеринбург и област Свердловск удари различни минерали. Какво полускъпоценни и скъпоценни камъни се добиват? Екатеринбург, включени в така наречената зона Урал. Разнообразие от минерали добивани тук е просто невероятно: Гранати (червен бижута и гросулар), малахит, rauchtopaz. Много известен Урал топаз - червено, синьо и лилаво. Най-Екатеринбург оценява лозаро-жълт камък.

Регионалният център и района около него са известни находища на редки минерали. В Урал, се добиват verdelita и родонит. Екатеринбург - центъра на един от най-старите минни райони на страната. Целият свят знае, снимката, която изобразява Урал скъпоценни камъни. Когато това се разработва само част от минералните резерви. Изумруди, която доставя Екатеринбург експонат интензивен зелен цвят и висока прозрачност.

Тя наскоро обяви новината, че новият скъпоценен камък е намерен в района на Свердловск - Мариинския. Минерални твърдост и малко по-ниски блясък на диамант.
В допълнение, Екатеринбург доставя аметисти и аквамарини от цял ​​свят. В района на Свердловск се екстрахира червено и черно Jasper. Активно проучени и добива черен турмалин - Шърли.

На територията на Урал е огромна и богата на минерали. Урал скъпоценни камъни пеят в своите произведения Bazhov. Не снимка не предадат всички блясъка на скъпоценни камъни добива в Урал. Минерали са високо ценени от бижутери всички краища на света.

Gems България основната производствена площадка

В Урал, разработен най-големите находища на изумруди и александрит. Най-богатият появата на високо Чароит също се намира в Урал. В района Челябинск се екстрахира лунен камък. Adularia на Урал често съдържа включвания от златист пясък. В почти ясно Лунният камък намерен на Колския полуостров и в полярните Урал.

Районът около езерото добре познати отлагания, образувани топаз. В Бурятия той произвежда почти всички български нефрит. Неговите основни депозити са разположени сравнително близо до езерото. Затова промишленост се извършва с повишено внимание, за да не навреди на екосистемата на езерото. Българската Jade разполага с разнообразие от цветове, има дори черни екземпляри.Само на запад от езерото Байкал депозити Bartoyskoy Group произвежда ярко червени нарове - вид тъмночервен гранат. Депозитите на региона Иркутск в региона Байкал дават Аметистът страната светлосини лапис лазули, аквамарин и розово-червено родонит. Не е далеч от езерото се добиват турмалин. В района на Байкал се екстрахира лунен камък перла сянка.

Норилск е известен преди всичко огромни области на настъпване на желязна руда, нефт и природен газ. В допълнение, Норилск известни скъпоценни и полускъпоценни камъни. В околностите на града и околните райони се добиват нефрит. Норилск има зеленикаво-жълти депозити с високо качество оливин.

Gems България основната производствена площадка
Jewelers знаят Норилск, като място за добиване редки камъни. Благодарение на големи запаси от алуминий и желязна руда Норилск и Красноярск са собственици pumpellyite депозити. Сред другите колекционерски минерали, който произвежда Норилск - moihukit. Норилск е известно за голям брой от зеолити. Тя се откроява сред тях дебат. Смята се, че минералът има лечебни свойства.

Норилск - едно от местата, където те намират рядко светложълт стилбит. Що се отнася до името, това е гръцка и означава "да свети." Стоун има висок гланц, които не преминават върху снимката. Норилск наскоро започна да доставя на пазара нови полускъпоценни камъни - xonotlite. Те са бели на цвят с черни или сиви петна.

Нижни Новгород не е особено богата на минерали. В индустриален мащаб Новгород произвежда доломит, глина и пясък. Още по-изненадващо новината, че Нижни Новгород може да извлече от земята на диаманти. Това съобщиха от областния управител. Парцел с диамант тръба, която е собственост Нижни Новгород, малък. Но геологопроучвателни продължава. Може би в бъдеще градът ще се превърне в един от центровете на производство на промишлени диаманти. Нижни Новгород поддържа славата на родина великолепни каменоделци на. Продукти от местни майстори, известни по целия свят.

Махачкала и всички Дагестан край на известни находища на желязна руда и масло. Скъпоценни камъни са рядкост. Но Махачкала има някои резерви от планински кристал, халцедон, ахат и карнеол. Районът е много добре развит бижута. Kubachi, Махачкала, Дербент-известните майстори на глиптиката - изкуство рязане камък.

Орел не са намерили значителни находища на скъпоценни камъни, но има големи запаси от суровини и материали за строителството. Извън границите на област Oryol известен лечебен камък село Andreevka. Големи камъни имат причудливи форми. Всеки камък има специални свойства: лекува заболявания и помага в личния си живот или проучвания.

Волгоград област, също може да се похвали с камъни. Но в Суровикино да знае могили. Това натрупване на големи камъни от пясъчник, които запазват топлината през цялата година. В Суровикино идва много туристи, които бяха чули за лечебните свойства на местни камъни.

онлайн магазин
бижута

Gems България основната производствена площадка
Много области на Крим (Керч, Бахчисарай, Феодосия) са депозити на скъпоценни и полускъпоценни камъни. За Крим се характеризира с варовик и шисти скали. От вътрешностите отстранени Кримската САРД, аметист (розово и лилаво), оникс и опал.

Изненадващ разнообразие от цветове ахати Крим. Тук миниран черни и бели камъни с ивици на розово, синьо, червено, кафяво и сиво. квартал на Крим и Керч Бахчисарайски са известни с големи запаси от самолет. Това закалени черни клони и дънери, повърхностно, подобни на камък. Много Кримските сувенири, изработени от този скъпоценен камък.

На територията на Кара-Даг, има залежи от планински кристал, хелиотроп, опал, халцедон и яспис. Но тази част на Крим е защитена територия, така че добива на камъни не се провежда. На полуострова са редки млечни опали (Карадаг, Бахчисарай, Судак). Скалите често се срещат Цитрини.

Изследователите установили, Крим в земите му минерали, които са уникални за този регион. Най-известният - kerchenit, Митридат, Alushta и Босфора - са наречени съответно на мястото на възникване. Бахчисарайски, Fiolent, Карадаг яспис богато разнообразие от цветове. Най-характеристика на Кримския червено и жълто яспис с цветни акценти.

Целият свят знае, декоративни камъни Крим - черноморски маршрути, мрамор, диабаз. Феодосия, Севастопол, Bakhchisarai са планински кристал депозити. Мащабните добив на полу-скъпоценни материали на полуострова е ограничен, тъй като най-Кримската се отнася до защитени територии и запазени.